fbpx

Recepten

Gezonde bounty’s

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Deze gezonde bounty’s zijn in een woord genieten en je hebt ze ook nog eens zo gemaakt! Je kunt ze in de vriezer bewaren en er wekelijks een stukje uithalen om bijvoorbeeld in het weekend lekker op te eten.

Wat heb je nodig voor 8/10 repen?
  • 150 gram cashewnoten of amandelen
  • 200 gram dadels
  • 120 gram kokosrasp
  • 2 el honing
  • 7 el kokosolie (gesmolten)
  • 200 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
  1. Laag 1: mix de cashewnoten samen met de ontpitte dadels in de keukenmachine tot een plakkerig geheel. Voeg hieraan 3 el kokosolie toe, totdat je het idee hebt dat het geheel ‘vast’ genoeg is. Laat dit eventjes opstijven in de koelkast.
  2. Laag 2: mix de kokosrasp samen met de honing en 2 el kokosolie in de keukenmachine en zet dit ook kort in de koelkast.
  3. Laag 3: smelt de chocolade au bain marie en voeg hier 2 el kokosolie aan toe.
  4. Bekleed een cakeblik met een bakpapiertje. Zorg dat het papier aan de korte kant van het bakblik wat langer is zodat je de repen als ze uitgehard zijn aan het bakpapier omhoog kunt trekken.
  5. Begin met het platdrukken van de eerste laag (cashewnoten met dadels), strijk goed glad en druk aan met de bolle kant van een lepel die je even onder de warme kraan houdt.
  6. Voeg vervolgens laag 2 toe en doe dit op zelfde manier. Verdeel daarna de gesmolten chocolade hier overheen en laat de bounty’s een paar uur (liefst een nachtje) uitharden in de koelkast. Trek het bakpapiertje omhoog en snijdt de bounty in repen. Wel in de koelkast blijven bewaren!

Deze gezonde bounty’s zijn in een woord genieten en je hebt ze ook nog eens zo gemaakt! Je kunt ze in de vriezer bewaren en er wekelijks een stukje uithalen om bijvoorbeeld in het weekend lekker op te eten.

Wat heb je nodig voor 8/10 repen?
  • 150 gram cashewnoten of amandelen
  • 200 gram dadels
  • 120 gram kokosrasp
  • 2 el honing
  • 7 el kokosolie (gesmolten)
  • 200 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
  1. Laag 1: mix de cashewnoten samen met de ontpitte dadels in de keukenmachine tot een plakkerig geheel. Voeg hieraan 3 el kokosolie toe, totdat je het idee hebt dat het geheel ‘vast’ genoeg is. Laat dit eventjes opstijven in de koelkast.
  2. Laag 2: mix de kokosrasp samen met de honing en 2 el kokosolie in de keukenmachine en zet dit ook kort in de koelkast.
  3. Laag 3: smelt de chocolade au bain marie en voeg hier 2 el kokosolie aan toe.
  4. Bekleed een cakeblik met een bakpapiertje. Zorg dat het papier aan de korte kant van het bakblik wat langer is zodat je de repen als ze uitgehard zijn aan het bakpapier omhoog kunt trekken.
  5. Begin met het platdrukken van de eerste laag (cashewnoten met dadels), strijk goed glad en druk aan met de bolle kant van een lepel die je even onder de warme kraan houdt.
  6. Voeg vervolgens laag 2 toe en doe dit op zelfde manier. Verdeel daarna de gesmolten chocolade hier overheen en laat de bounty’s een paar uur (liefst een nachtje) uitharden in de koelkast. Trek het bakpapiertje omhoog en snijdt de bounty in repen. Wel in de koelkast blijven bewaren!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!