Journal challenge

Journal 

challenge
1 december gaat de challenge weer van start!

Op een leuke, lichte en laagdrempelige manier jezelf ontwikkelen, werken aan kleine veranderingen in je leven, maar ook jezelf beter leren kennen en zorgen voor je mentale en emotionele gezondheid, dat is de 30-dagen journal challenge!

In nog geen 10 minuten per dag jezelf ontwikkelen en aan verandering werken, dat is de kracht van een journal practice. Journalen is namelijk dé tool voor persoonlijke groei. 


– Je zelfliefde vergroten

– Een positieve mindset ontwikkelen

– Zelfbewuster worden en jezelf beter leren kennen

– Aandacht geven aan je emotionele wereld

– Toewerken naar bepaalde doelen

– Ontdekken wat je wilt in het leven

– Patronen doorbreken

– Je innerlijke kind helen


Dagelijks journalen zorgt er zeker voor dat je stappen zet in je proces en die fijne veranderingen en uitwerkingen die je graag wilt ervaren gaat realiseren!

Dagelijks journalen


Vermindert stress

Heeft een positieve uitwerking op je mentale en emotionele gezondheid

Zorgt voor rust in je hoofd

Verbetert je mood

Zorgt ervoor dat je beter en dieper slaapt

Is een manier om (gedachten, emoties, gebeurtenissen) te verwerken

Creëert helderheid (over gedrag, patronen, wie je bent, wat je wel en niet wilt, wat je voelt)

Zorgt ervoor dat je je meer in control voelt over je leven

Is een speelse manier om te werken aan een specifiek thema in je leven/te groeien/patronen te doorbreken

Maar hoe begin je? Waar ga je over schrijven? Hoe kom je in een fijne schrijf flow? En misschien nog wel belangrijker: hoe houd je het journalen vol?

Tijdens de 30-dagen journal challenge voorzie ik je de hele maand van tips en journal inspiratie. Ook moedig ik je aan om (dagelijks) die drempel over te stappen en te gaan schrijven!

De challenge is algemeen opgezet, iedereen die meedoet aan de challenge werkt aan zijn eigen thema’s, er komt dus over elk onderwerp (zelfliefde, doelen, visie, patronen, jezelf beter leren kennen, innerlijk kind werk) wel iets voorbij! 

Een waardevolle bijkomstigheid van de challenge is dat je 1-op-1 contact met me kunt hebben. Ik ben gedurende de maand je persoonlijke coach! Kan ik met je meedenken? Kun je wel wat aanmoediging gebruiken? Loop je vast? Ik ben er voor je, help je op weg, stel goede vragen die je verder brengen.

‘‘Dank je wel Willemijn. Voor je inspiratie, steun en de vele waardevolle tips. Dankbaar voor de afgelopen maand!”

 – STEPHANIE

‘‘Ik vond de journal challenge erg waardevol! Het was fijn elke dag inspiratie te krijgen hoe te journalen. Toen ik vastliep heb ik naar Willemijn een berichtje gestuurd en werd ik ontzettend fijn geholpen. Ze voelde me haarfijn aan en gaf me woorden om over na te denken. Zeer waardevol!! De journal challenge is een aanrader voor iedereen die wat meer stimulans en inspiratie nodig heeft!”

 – JANNEKE

‘‘Lieve Willemijn, ook van mij een dankjewel. Ik heb op een paar dagen na elke dag geschreven. Zoveel geleerd.”

 – GEERTINE

‘‘De journal challenge heb ik als een mooi avontuur ervaren. De challenge heeft me veel opgeleverd, vooral discipline maar ook inzichten in sommige emoties en gebeurtenissen. Wat ik waardevol vond was je betrokkenheid. Je reageerde altijd en had persoonlijke interesse. Ik had het gevoel alsof je er echt de tijd voor nam. Ik journal nog steeds elke avond!”

 – SABINE

‘‘Willemijn, bedankt voor deze mooie journal challenge! De informatie, feedback en inspiratie was zeer waardevol! Ik heb er een moment voor selfcare en zelfliefde er bij gekregen. Ik ben anders naar het journalen gaan kijken en ga er zeker mee door. Al is het maar om even rust in mijn hoofd te creëren. Nogmaals dank voor alles!”

 – CORINE

‘‘Ik was in eerste instantie bang dat dagelijks journalen te confronterend zou zijn, en ja er zaten pittige dagen tussen, maar dagelijks journalen is echt een cadeautje. Het journalen heeft mij grip gegeven op mijn gedachten. Oude patronen en overtuigingen kende ik al van mezelf, maar ik had vaak het gevoel er geen grip op te krijgen. Door dagelijks bij mezelf in te checken is dit wel gebeurd. Ook ben ik beter gaan voelen waar ik behoefte aan heb en gaat het steeds beter om daar vervolgens ook naar te durven handelen en ik heb meer inzicht gekregen op wat mij gedurende een dag een goed gevoel geeft. Ik ga hier zeker mee door! Zo jammer dat de challenge nu klaar is!”

– MONIEK

‘‘Het journalen heeft me echt positief verrast! Ik ben begonnen met een duidelijke focus aan de hand van het werkboek. Na een tijdje begon ik te merken dat ik positiever denk dan voorheen. En ik ben er vrolijker door! Ik ben minder hard voor mezelf als het eens wat minder gaat en kan daardoor de draad weer makkelijker oppakken. Deze uitkomst had ik niet per se verwacht omdat ik al een hele tijd journal, alleen niet consequent en niet met een gezette intentie. Had niet verwacht dat dat zoveel verschil zou maken!”

 – MARJOLEIN

December is de perfecte maand voor een journal challenge! Je kunt het journalen deze maand aangrijpen om…

* Te reflecteren op het afgelopen jaar

* In alle drukte toch even dagelijks dat momentje voor jezelf te creëren

* Alvast te starten met je zelfliefde, groei of helingsproces en hierdoor het nieuwe jaar goed van start te gaan!

* Dicht bij jezelf te blijven naast alle verplichtingen, to do’s en familiedagen

* Plannen te maken en je visie helder te krijgen voor het jaar dat komen gaat

Niet alleen zul je groeien in je thema (’s) door mee te doen met de journal challenge 
(als je je actief inzet natuurlijk!):

*Je zult ook discipline gaan ontwikkelen (en jezelf ertoe kunnen zetten om ‘moeilijke’ dingen te doen en daadwerkelijk af te maken wat je begonnen bent)

*Veel zelfbewuster worden en jezelf beter leren kennen

*Je zelfvertrouwen zal een boost krijgen want zelfvertrouwen krijg je door te doen

*Je zult meer rust ervaren in jezelf, in je hoofd, lijf en leven

*Je leven krijgt een nieuwe impuls (het is belangrijk om zo nu en dan een nieuwe gewoonte te beginnen, zo loop je minder snel vast en blijft je leven uitdagend)

* Je zult meer plezier gaan ervaren in jezelf ontwikkelen 

Hoe werkt de challenge?


– De challenge wordt georganiseerd op Instagram via een privé account waar je toegang tot krijgt. Om mee te doen heb je dus een Instagram account nodig!

– Omdat iedereen aan zijn eigen thema werkt en er veel verschillende onderwerpen behandeld worden tijdens de challenge heb je je eigen journal werkboek als houvast en leidraad. Er zijn 3 werkboeken waar je uit kunt kiezen:

Wil je een positieve mindset ontwikkelen, groeien in zelfliefde, aan de slag met je dromen of doelen of jezelf beter leren kennen dan bestel je optie 1: journal challenge + journal werkboek.

Wil je over je innerlijke kind gaan journalen en stapjes zetten in je helingsproces dan kies je optie 2: journal challenge + journal werkboek innerlijk kind werk.

Wil je gaan journalen over zelfliefde en de relatie met jezelf verbeteren dan kies je optie 3: journal challenge + journal werkboek zelfliefde.

*Tijdens de challenge zul je van mij daarnaast meer dan voldoende journal vragen en inspiratie over diverse onderwerpen krijgen! Je bent dus niet afhankelijk van dat ene thema!

dit krijg je wanneer je meedoet…

Je bent verzekerd van een plekje in de challenge: een maand lang groeien, maar ook discipline ontwikkelen, leren over jezelf én mijn coaching!

Ook ontvang je een waardevol digitaal journal werkboek (twv 15,-) met handige tips en maanden aan journal inspiratie, vragen en oefeningen waar je dus ook na de challenge wat aan hebt.

‘‘Ik vind het journal werkboek goed opgebouwd en samengesteld. De perfecte leidraad om van start te gaan en te blijven volhouden!”

 – KATRIEN

‘‘Het journal werkboek staat bomvol inspirerende vragen die je goed op weg helpen. Fijn toegespitst op ochtend of avondroutines. Dus je kunt eruit pikken wat voor jou werkt.”

 – ROSAN

‘‘Wat een prachtig en inspirerend werkboek Willemijn! Dankjewel, ik word er heel blij van.”

 – TRUUS

‘‘In het journal werkboek staan hele fijne tips waar ik dagelijks gebruik van maak. Er staat mooi beschreven wat journalen inhoudt en welke thema’s je kunt belichten. Het is een uitgebreid werkboek waarmee je veel kunt variëren. Ik merk dat mijn dag er zoveel fijner uitziet als ik ’s ochtends ben gestart met journalen. Journalen is voor mij een hele mooie manier om me bewust te worden van de gedachten en gevoelens die binnen in me spelen. Het leert me patronen te herkennen en op diepere lagen steeds liever te worden voor mezelf. Dankjewel Willemijn voor alle liefde die je in je werk stopt.”

– KIM

‘‘Ik heb allebei de werkboeken in mijn bezit, de normale en de innerlijk werk versie. Wat ik zo ontzettend fijn vind is dat de theorie laagdrempelig en super helder is en dat de vragen uit de werkboeken zo treffend zijn. Sommige pittig en confronterend, andere geven juist fijne inzichten. Ik ben met beide werkboeken heel blij en weet zeker dat ik ze er nog geregeld bij ga pakken.”

 – MALU

Journalen is zelfzorg.


Je zorgt actief voor je emotionele en mentale gezondheid
door te schrijven.


En als gevolg daarvan is het rustig in je hoofd,
voel je je kalm en ontspannen, ben je emotioneel stabiel,
slaap je beter, denk je positiever, sta je meer in je kracht,
heb je meer focus en helderheid.

‘‘Deze challenge heeft me weer zo veel gebracht! Meer inzicht in m’n eigen gedachten, m’n valkuilen, het gevoel dat ik wel iets ‘goed’ af kan ronden. Het levert me meer rust op, een leger rustiger hoofd, meer ontspanning.”

 – DEBORAH

Ja! Ik ben erbij en ga voor een waardevolle maand met wat extra me-time, maar ook mooie inzichten, groei en doorbraken!

40,-

*Belangrijk: na afronding van je bestelling ontvang je een aankoopmail met daarin je werkboek en instructies voor de challenge. Deze kan ook in je spam terechtkomen. Niks ontvangen? Stuur me dan even een mailtje!

veelgestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik kwijt om de challenge te kunnen volgen?
De journal challenge is enorm laagdrempelig opgezet. De eerste weken moedig ik je aan om minimaal 1 zin in je journal te schrijven elke dag. Dit is voor iedereen haalbaar! Voor een normale journal sessie moet je ongeveer rekenen op 5 tot 10 minuutjes per dag.

Ben ik verplicht om alle dagen te journalen?
Je bent niks verplicht! Bij de start van de challenge gaan we een intentie zetten en voor iedereen is deze intentie weer anders. De een wil graag discipline ontwikkelen en dus 30 dagen volmaken, maar misschien is jouw intentie dat je het journalen een kans wilt gaan geven en dat je een aantal dagen per week gaat schrijven. Dat is ook helemaal prima!

Ik vind het lastig om een journal werkboek en daarmee 1 specifiek thema te kiezen…
Dat begrijp ik! Het is belangrijk om te weten dat hoewel je een journal werkboek in een bepaald thema kiest je daarmee niet ‘verplicht’ bent om de hele maand over alleen dat thema te schrijven. In de challenge komt genoeg andere inspiratie voorbij waar je ook allemaal mee aan de slag kunt! Een tip: kies een werkboek dat aansluit bij waar jij nu en in de toekomst graag aan wilt werken en je op wilt focussen. 

Ik heb al een journal werkboek van Lief voor je Leif en ik wil graag meedoen met de challenge!
Dat kan! Stuur een mailtje naar willemijn@liefvoorjeleif.nl of een berichtje op Instagram en ik help je verder!