fbpx

Recepten

Mijn favoriete granola recept

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Sinds een tijdje maak ik bijna elk weekend een grote pot granola. Lekker met yoghurt en vers fruit!

Wat heb je nodig voor een heerlijk grote pot verse granola?
  • 300 gram gemengde noten (ik gebruik meestal een ongezouten en ongebrande versie met gemixte noten als: cashew, pistache, amandelen, hazelnoten, macadamia, walnoten)
  • 100 gram grove havervlokken
  • 150 gram zonnebloem-en pompoenpitten
  • 3 el kokosolie
  • Snufje vanillepoeder
  • Kaneel naar smaak
  • Optioneel: 2 el honing

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Verhit in een pannetje op laag vuur de kokosolie tot deze gesmolten is.
  3. Hak de noten fijn (zo fijn als je zelf wilt).
  4. Pak een grote kom en doe hier de gehakte noten, havervlokken en pitten in.
  5. Voeg de kaneel, vanillepoeder en kokosolie (en evt. honing) toe en meng goed door elkaar.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat.
  7. Zet de granola 20 minuten in de oven en roer elke 5 minuten even om. Blijf goed checken of het niet te hard gaat!
  8. Haal de granola uit de oven en laat minimaal een half uur goed afkoelen. Eet smakelijk!

Sinds een tijdje maak ik bijna elk weekend een grote pot granola. Lekker met yoghurt en vers fruit!

Wat heb je nodig voor een heerlijk grote pot verse granola?
  • 300 gram gemengde noten (ik gebruik meestal een ongezouten en ongebrande versie met gemixte noten als: cashew, pistache, amandelen, hazelnoten, macadamia, walnoten)
  • 100 gram grove havervlokken
  • 150 gram zonnebloem-en pompoenpitten
  • 3 el kokosolie
  • Snufje vanillepoeder
  • Kaneel naar smaak
  • Optioneel: 2 el honing

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Verhit in een pannetje op laag vuur de kokosolie tot deze gesmolten is.
  3. Hak de noten fijn (zo fijn als je zelf wilt).
  4. Pak een grote kom en doe hier de gehakte noten, havervlokken en pitten in.
  5. Voeg de kaneel, vanillepoeder en kokosolie (en evt. honing) toe en meng goed door elkaar.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat.
  7. Zet de granola 20 minuten in de oven en roer elke 5 minuten even om. Blijf goed checken of het niet te hard gaat!
  8. Haal de granola uit de oven en laat minimaal een half uur goed afkoelen. Eet smakelijk!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!