fbpx

Recepten

Salade met zoete aardappel en falafel

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Een van mijn favoriete salades die ik heel regelmatig maak is deze met zoete aardappel en falafel. Heel smaakvol en daarnaast ook nog bomvol gezonde en voedzame ingrediënten. Ik deel het recept met je!

Wat heb je nodig? (2 pers.)
Een (grote) zak gemengde (rucola) sla
1 bakje falafel; 231 gram (ik neem meestal die van Garden Gourmet)
400 gram zoete aardappel in blokjes
2 el kokosolie
100 gram blauwe bessen
Een halve avocado
(Semi) zongedroogde tomaatjes
Handje pecannoten
Extra vierge olijfolie
Sap van een halve citroen

Wat moet je doen?
Ik bak de zoete aardappelblokjes zelf altijd in kokosolie in een koekenpan. Meestal breng ik ze dan heel kort aan de kook (paar minuutjes) en vervolgens bak ik de blokjes krokant in de pan (ongeveer 15 minuutjes). Je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel te roosteren in de oven. Meng de zoete aardappel dan met 1 el olie en rooster voor minimaal 30 minuten in de oven op 200 graden.

Voor de falafel: verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een grote eetlepel kokosolie (of welk vet je gebruikt). Laat de pan goed heet worden en doe dan de falafel balletjes in de pan. Wentel ze even door de olie, en bak op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Ik laat ze daarna meestal nog eventjes op laag vuur staan, dan kan de binnenkant ook goed gaar worden zonder dat de buitenkant verbrand.

Verdeel de sla over 2 borden. Doe wat olijfolie samen met het citroensap in een kommetje en meng dat tot een dressing. Verdeel over de salade. Was de blauwe bessen, ontpit de avocado en snijd in plakjes en verdeel deze samen met de zontomaatjes over de sla. Wanneer de zoete aardappel en falafel goed zijn laat je deze heel kort afkoelen en verdeel je ze daarna over de salades. De pecannootjes kort roosteren en bon appetit!

Een van mijn favoriete salades die ik heel regelmatig maak is deze met zoete aardappel en falafel. Heel smaakvol en daarnaast ook nog bomvol gezonde en voedzame ingrediënten. Ik deel het recept met je!

Wat heb je nodig? (2 pers.)
Een (grote) zak gemengde (rucola) sla
1 bakje falafel; 231 gram (ik neem meestal die van Garden Gourmet)
400 gram zoete aardappel in blokjes
2 el kokosolie
100 gram blauwe bessen
Een halve avocado
(Semi) zongedroogde tomaatjes
Handje pecannoten
Extra vierge olijfolie
Sap van een halve citroen

Wat moet je doen?
Ik bak de zoete aardappelblokjes zelf altijd in kokosolie in een koekenpan. Meestal breng ik ze dan heel kort aan de kook (paar minuutjes) en vervolgens bak ik de blokjes krokant in de pan (ongeveer 15 minuutjes). Je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel te roosteren in de oven. Meng de zoete aardappel dan met 1 el olie en rooster voor minimaal 30 minuten in de oven op 200 graden.

Voor de falafel: verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een grote eetlepel kokosolie (of welk vet je gebruikt). Laat de pan goed heet worden en doe dan de falafel balletjes in de pan. Wentel ze even door de olie, en bak op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Ik laat ze daarna meestal nog eventjes op laag vuur staan, dan kan de binnenkant ook goed gaar worden zonder dat de buitenkant verbrand.

Verdeel de sla over 2 borden. Doe wat olijfolie samen met het citroensap in een kommetje en meng dat tot een dressing. Verdeel over de salade. Was de blauwe bessen, ontpit de avocado en snijd in plakjes en verdeel deze samen met de zontomaatjes over de sla. Wanneer de zoete aardappel en falafel goed zijn laat je deze heel kort afkoelen en verdeel je ze daarna over de salades. De pecannootjes kort roosteren en bon appetit!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!