fbpx

Recepten

Zoete aardappel stamppotje

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Een stamppotje dat je wat mij betreft lekker het hele jaar door kunt eten. Doe ik in ieder geval wel!

Wat heb je nodig (voor 2/3 personen)?
  • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 tl kokosolie/olijfolie
  • I blik kikkererwten (450 gram)
  • 1 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • Handje gewelde rozijnen
  • 125 gram noten (walnoten, pecannoten en pijnboompitjes)
  • 100 gram spinazie
  • Optioneel: 100 gram geitenkaas naturel

Bereidingswijze:
  1. Smelt wat olie in een koekenpan. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze om met water en voeg dan de kikkererwten samen met de curry madras kruiden toe aan de pan. Bak dit geheel voor 10 minuten tot de kikkererwten een bruin kleurtje hebben.
  2. Kook ondertussen de zoete aardappelen beetgaar en stamp dan fijn tot een grovere puree.
  3. Rooster de noten en pitjes aan in een koekenpan.
  4. Meng de zoete aardappelpuree met de verse spinazie (niet gekookt), voeg de kikkererwten, noten en pitjes en de gewelde rozijnen toe en meng alles door elkaar.
  5. Eet smakelijk!

Een stamppotje dat je wat mij betreft lekker het hele jaar door kunt eten. Doe ik in ieder geval wel!

Wat heb je nodig (voor 2/3 personen)?
  • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 tl kokosolie/olijfolie
  • I blik kikkererwten (450 gram)
  • 1 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • Handje gewelde rozijnen
  • 125 gram noten (walnoten, pecannoten en pijnboompitjes)
  • 100 gram spinazie
  • Optioneel: 100 gram geitenkaas naturel

Bereidingswijze:
  1. Smelt wat olie in een koekenpan. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze om met water en voeg dan de kikkererwten samen met de curry madras kruiden toe aan de pan. Bak dit geheel voor 10 minuten tot de kikkererwten een bruin kleurtje hebben.
  2. Kook ondertussen de zoete aardappelen beetgaar en stamp dan fijn tot een grovere puree.
  3. Rooster de noten en pitjes aan in een koekenpan.
  4. Meng de zoete aardappelpuree met de verse spinazie (niet gekookt), voeg de kikkererwten, noten en pitjes en de gewelde rozijnen toe en meng alles door elkaar.
  5. Eet smakelijk!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!