Als je bereid bent om de moeilijke weg te kiezen en het werk te doen bestaan er geen grenzen aan wie je kunt worden en wat je kunt creëren voor je leven.
Ik ben hiervan het levende bewijs.

Na het behalen van mijn middelbare school diploma kwam ik in de knoop terecht. Ik had me tot dat punt nooit echt afgevraagd wat ik nou eigenlijk van het leven wilde. Wat me blij maakte. Waar ik goed in was. Vragen waarop ik de antwoorden niet wist, of op dat moment niet durfde te gaan ontdekken. Het vinden van een levensdoel begon na een tijdje zwaar aan me te trekken. Ik voelde me nergens écht op mijn plek en ondertussen leefde ik een leven dat niet de mijne was. Door niet verwerkte trauma’s uit mijn kindertijd en jeugd raakte ik toen ik begin twintig was steeds verder van mezelf verwijderd. Ik had inmiddels zoveel maskers op dat ik niet eens meer wist wie ik zelf nou eigenlijk was. Ik probeerde iedereen tevreden te stellen door volgens het boekje alles te doen, maar wist diep van binnen ergens heel goed dat dat niet mijn weg was. Ik vluchtte in werk en liefde om maar niet te hoeven voelen en mijn problemen te kunnen negeren. Tot ik tweeëntwintig was en mijn lichaam en geest niet meer wilden. Ik had een zware burn-out en raakte depressief. Ruim anderhalf jaar was mijn leven behoorlijk donker. Deze periode zorgde gelukkig ook voor inzichten: hoe ik mijn leven heb geleefd de afgelopen jaren, het heeft me in deze situatie gebracht. Wil ik andere resultaten dan moet ik dus dingen anders gaan doen.


Ik zou hier nu een heel luchtig tekstje kunnen gaan tikken over hoe happy ik vaak ben, hoe goed ik me voel en hoe fijn en heerlijk mijn leven is maar dan zou ik voorbij gaan aan de periode waar dit allemaal toe leidde. Een kleine samenvatting van de afgelopen +10 jaar van mijn leven!

Als je bereid bent om de moeilijke weg te kiezen en het werk te doen bestaan er geen grenzen in wie je kunt worden en wat je kunt creëren voor je leven. Ik ben hiervan het levende bewijs.

Een zoektocht van jaren naar mezelf, talenten, passies, dromen en zingeving volgde. Stapje voor stapje gaf ik mijn leven opnieuw vorm en vielen er dingen op zijn plek. Als dorpsmeisje verhuisde ik redelijk spontaan naar de stad en begon daar een nieuw leven. Een behoorlijke sprong in het diepe maar ik wist dat het de juiste was. Ik verlangde naar een groter wereldbeeld, naar nieuwe kansen, naar een nieuw begin. Op mijn zesentwintigste begon ik met ondernemen en startte met Lief voor je Leif. 

Dus dat is wat ik heb gedaan. 

Het leven heeft me vanaf die tijd altijd laten zien waar er nog ‘werk te doen was’. 7 jaar geleden kwam ik met de dood in aanraking. Een hevige en traumatische ervaring die me deed inzien dat ik een gebrek aan zelfliefde had. Ik realiseerde me toen hoe afhankelijk ik was van de liefde en aanwezigheid van anderen om mezelf goed te voelen, om oké te zijn. Hoe eenzaam ik eigenlijk was zonder mensen om me heen. Hoe onstabiel mijn eigen basis was. Ik hield niet van mezelf. Ik vond mezelf geen leuk mens. Ik zocht liefde, goedkeuring en bevestiging buiten mij omdat ik mezelf in de kern altijd tekort voelde schieten. Ik had al die tijd hard gewerkt aan het creëren van een mooi leven omdat ik dacht dat dat me gelukkig zou maken, maar was totaal voorbij gegaan aan de meest duurzame bron van geluk: de relatie die je hebt met jezelf.

Ik ging voorbij aan de meest duurzame bron van geluk.

Ik mocht op reis. En nu echt. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een jaar lang heb ik in het teken gesteld van ‘mij’. Ik zegde mijn huis op en ben eerst een tijdje de wereld in gegaan, op pad met mezelf. Dat avontuur werd het begin van mijn innerlijke proces. Thuiskomen bij mezelf. Ontdekken wie ik ben zonder al die externe factoren. Alleen in een hutje in Bali moest ik onder ogen komen wat ik al die jaren angstvallig uit de weg was gegaan. Pijn, verdriet, trauma, mezelf. Ik kon niet meer vluchten. De enige weg was er doorheen, en ik ben er doorheen gegaan. Het was ontzettend intens en pijnlijk, maar tegelijk ook zo bevrijdend.

Na dat jaar raakte ik verslingerd aan alles wat met persoonlijke ontwikkeling en groei te maken heeft. Aan mezelf werken veranderde van moeten in willen. Ik had in de maanden op reis veel over mezelf ontdekt. Nu was het tijd om patronen te doorbreken, aan mijn mindset te gaan werken, gezonde gewoonten te creëren, verder te helen.

ik mocht op reis

Mijn honger naar informatie en uiteindelijk het doen, het toepassen, hebben ervoor gezorgd dat ik in een aantal jaren mezelf en mijn leven compleet heb kunnen transformeren. 

Wat begon als een hobby, een uitlaatklep, Lief voor je Leif startte als blog, ik deelde over mijn persoonlijke groeiproces en alles wat me inspireerde in het leven, is inmiddels al jaren mijn werk.

Een job waar ik alles van mezelf in kwijt kan en zóveel voldoening uithaal.

Ik creëer cursussen en tools, organiseer coaching groepen en challenges en heb 1-op-1 coachingsessies met mijn cliënten.

Ik voel me ontzettend dankbaar dat ik elke dag opnieuw dit mooie werk mag doen en mensen mag ondersteunen en helpen waar ik kan in hun persoonlijke proces. Dat ik mijn kennis en ervaringen mag delen en op die manier van waarde kan zijn in de wereld. 

Lief voor je Leif groeide met me mee. 

Die stad was blijkbaar niet groot genoeg;) want eind 2022 besloot ik na een vakantie in Málaga spontaan te blijven en van deze stad mijn nieuwe thuis te maken. Inmiddels woon ik 15 maanden in dit prachtige land en bleek deze (onverwachte) stap alles wat ik nodig had om verder te groeien en te helen en nóg dichter bij mijn echte zelf te komen. Want natuurlijk, ook ik ben nog steeds op reis!

In Málaga leef ik op dit moment mijn versie van mijn mooiste leven.  

Met kokosmelk

Zo drink ik mijn capuccino:)

De vroege ochtend

Favoriete moment
van de dag

Mijn intuïtie

is volledig leidend
in mijn leven

Mijn dagelijkse sportsessie

Kan ik niet zonder!

Málaga

mijn thuis

Echte gesprekken

maken me gelukkig

Amandelpasta

mijn gezonde verslaving

hier sta ik voor

» VAN ZELFONTWIKKELING EEN LEEFSTIJL MAKEN. DAG QUICK-FIX, HALLO DUURZAME (MAAR WEL SUCCESVOLLE) WEG!

» ELKE DAG EEN KLEINE HAALBARE STAP: ZO MAAK JE PROGRESSIE!

» VOLDOENING HALEN UIT DE REIS, DAAR JE PLEZIER EN GELUK IN VINDEN,
IN PLAATS VAN UIT HET EINDRESULTAAT.

» NIET ALLES WAT PIJNLIJK OF MOEILIJK IS HOEFT METEEN OPGERUIMD TE WORDEN. IK LEER JE LIEVER HOE JE OM KUNT GAAN MET LASTIGE DINGEN.

» JE VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN: WAT MIJ BETREFT DE BASIS VAN ZELFONTWIKKELING. VOOR JE KEUZES, JE GEDRAG, JE LEVEN. DIT GEEFT KRACHT!

Samen op weg naar MEER?

Spreekt mijn filosofie je aan en zou je graag onder mijn aanmoediging en begeleiding willen toewerken naar mooie resultaten? Wil je eindelijk met succes dat diepgewortelde patroon gaan doorbreken dat zoveel (negatieve) impact heeft op je leven? Verlang je naar een fijne, zachte maar ook sterke relatie met jezelf waar je altijd op kunt terugvallen? Wil je je verleden een plekje geven zodat er weer ruimte ontstaat om in het hier en nu te zijn en te genieten van dit mooie leven? Wil je samen met mij ontdekken wat voor jou MEER is en wat er voor nodig is om dit te realiseren? Stuur me via onderstaande button een bericht en we gaan in gesprek!

Ik ga graag in gesprek!