• 10 redenen waarom Australië bovenaan jouw travel lijstje moet komen

  Oh lieve mensen. Je zal wel denken, en ik hoor mezelf ook af en toe tot vervelends toe denken: ”komt zij weer aan met ‘haar’ Australië.” Australië heeft mijn hart gestolen en op mijn visionboard is heel duidelijk te zien dat het mijn lange termijn doel is om daar minimaal één keer per jaar naartoe te gaan. Deze 10 redenen voor jou om dat land ook asap te gaan bezoeken moesten dus wel écht prominent op mijn blog komen.

  » Het platteland 
  Met stip op nummer 1 stond voor mij toch de enorme ruimte, de weidse natuur.  Ik verbleef een weekje op het platteland boven Sydney en mijn god. Ik werd wakker en zag de kangaroos voor mijn raam wegspringen. Paardrijden deden we in de tuin (in de tuin!!), alpaca’s scharrelden om ons heen, in de omtrek was er niks op 20 minuten rijden, het was alsof ik in de serie McLeod’s daughters terecht was gekomen. De keer dat we voor werk in een echte stad moesten zijn zaten we een uur in de auto. Ik heb nog nooit zo genoten van het in de auto zitten (en autorijden!) Het was onbeschrijfelijk zo mooi.

  » De mooiste kustlijnen ever
  Ik heb in mijn maandje natuurlijk niet alle kustlijnen van Australië ontdekt, maar omdat ik toch 2 binnenlandse vluchten had, heb ik er wel veel vanuit de lucht mogen aanschouwen. The Great Ocean Road was mijn stukje Australië en heb ik echt zelf mogen beleven, de Oostkust is adembenemend met Magnetic Island, Fraser Island en Whitsunday Islands en ook richting het westen (wat een stuk onbekender en minder toeristisch is) is Australië ZO ZO ZO mooi.

  » De allervriendelijkste mensen 
  Ik zal nooit meer vergeten hoe snel ik opgenomen werd door alle lieve mensen die mijn pad kruisten. Een blondie, nooit verder dan Breda geweest, kwam zomaar terecht in Australië. Ik heb in die periode meerdere vaders en moeders gekend en allemaal waren ze enorm gastvrij, openminded en superlief (en met sommigen heb ik nog steeds contact). Australiërs hebben een hele open houding en als je met een backpack op je rug vragend om je heen staat te kijken helpen ze je persoonlijk naar waar je op zoek bent. Mensen liepen mee naar mijn hostel, anderen zochten in google maps de route voor me op, of riepen in de bus waar ik eruit moest. Het was zo’n ontzettend warm en fijn gevoel en het leverde enorm veel leuke gesprekken op.

  » Het beste van alle werelden 
  Je hebt regenwouden, je hebt de kust, je hebt bergen, wijngaarden, skigebieden, de outback, grote snelle steden met alles erop en eraan, kleine dorpjes waar je 100 jaar terug gaat in de tijd. Wat mij betreft heeft Australië echt het beste van alle werelden.

  » Zo ver weg dat het leven in Nederland even niet bestaat
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook echt een verademing vond. Nederland was zo ontzettend ver weg dat het gewoon letterlijk even niet bestond. En dat is fijn om echt los te komen en je eigen plan te trekken. Je kunt met een afstandje naar je leven kijken, omdat je er op dat moment heel ver weg van bent. Het gaf mij enorm veel rust en ruimte om te zijn. En dat maakte me in the end zoveel lichter.

  » Zo groot dat je minstens elk jaar moet gaan om een stukje te ontdekken
  Ja!!! Elk jaar een maand (of 2/3) naar Australië lijkt me een heel fijn vooruitzicht. Je bent daar nooit uit ontdekt en dat is toch juist ook heerlijk?

  » De meest relaxte sfeer ever
  Ik kan me nog goed herinneren dat ik aan het strand hoppen was bij Manly Beach en dat daar overal barbecues staan die je gewoon mag gebruiken. Allemaal gezellige groepjes mensen die genieten van samenzijn, lekker eten en drinken, de zon, kinderen die spelen: relaxed is het woord voor Manly Beach maar ook voor een groot deel voor Australië. Het is moeilijk uit te leggen maar de (meeste) mensen hebben naar mijn idee meer aandacht voor natuur, samenzijn, familie, goed eten, leuke dingen doen, kortom: genieten van het leven.

  » Melbourne has it all
  Het ETEN (vegan food!), de gebouwen, de kunst, de diversiteit, de kledingwinkels, de parken, de verschillende wijken, het strand, tattooshops;-). Melbourne is geweldig en heeft alles wat je nodig hebt in een echt grote stad zonder dat het voelt als een miljoenenstad.

  » Reizen was nog nooit zo makkelijk 
  Alles in Australië is ingericht op toeristen. Of het nou bewust is of onbewust. In Australië kun je reizen naar hartelust ook als je nog nooit verder dan Zeeland bent gekomen, ik weet zeker dat je eruit gaat komen. Er zijn hop on hop off bussen waar je als reiziger grote stukken mee kunt overbruggen, er zijn trams voor in de stad die super simpel de weg wijzen, je hebt bussen, treinen, ubers, vliegtuigen en ferry’s. En als je wat bedrevener raakt in het links rijden dan huur je gewoon zo’n schattig VW busje en toef je zo langs de oostkust. En hostels, campings en andere betaalbare overnachtingsplekken, die zijn er ook in overvloed!

  » De mooiste sterrenhemel 
  Op het platteland had ik een kamer waar ik vanuit mijn bed de sterrenhemel kon bekijken. Door mijn jetlag heb ik dat de eerste week elke nacht gedaan en die nachten zitten echt in mijn hart. De lucht is ontzettend helder daardoor zijn alle sterren zó goed zichtbaar. Dierbare herinnering.

  Heb ik je overtuigd??

  Check voor meer foto’s deze en deze blog.

  Liefs!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *