fbpx

Blogs

Agnès: van kantoorbaan naar digital nomad bestaan

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Agnès Nederhof verruilde begin 2018 haar kantoorbaan voor een digital nomad bestaan als onder andere freelance tekstschrijver. Ik kwam haar tegen op Instagram en was benieuwd naar haar verhaal. Hoe is die switch tot stand gekomen, wat is er aan vooraf gegaan, welke stappen heeft Agnès hiervoor gezet? Ze vertelt het je in deze blog!

Agnès: Voordat ik mijn leven omgooide, was ik hoofdredacteur van een website over actualiteit en zelfontwikkeling voor jongeren. Een ontzettend leuke baan, vooral door de groeimogelijkheden, collega’s en sfeer op kantoor. Het kantoorleven op zich vond ik totaal geen probleem. Wat ik de laatste tijd minder leuk vond, was dat ik vooral een manager was geworden die taken uitbesteedde, in plaats van zelf uitvoerend te zijn. En dat miste ik! Daarnaast werkte ik er al zo’n zes jaar. Ooit begonnen als stagiair, daarna gebleven als redacteur en uiteindelijk hoofdredacteur geworden. Ik merkte aan mezelf dat ik zoekende was, maar had werkelijk geen idee wat ik anders zou willen doen.

Stilteretraite
1,5 jaar geleden was ik op reis in Thailand en ging ik een week een stilte klooster in, in Chiang Mai. Je gaat daar vooral heel veel mediteren, en je mag niet praten, lezen, schrijven, sporten, etc. Best wel pittig, maar het idee is dat je dan, als alle prikkels om je heen wegvallen, tot je pure zelf komt. En dat er dan dus ook dingen naar boven komen die je in het ‘normale’ leven voor je uitschuift. Bij mij was een van die dingen dus mijn werk. Voordat ik het stilte klooster inging, maakte ik voor het eerst kennis met de term ‘digital nomad’, en dat had nogal indruk op mij gemaakt!  Hier besloot ik dan ook dat ik een digital nomad zou worden en was het ineens heel duidelijk hoe ik dat ging doen. Heel bijzonder! (Benieuwd naar zo’n stilte week? Lees er hier meer over)

Actie ondernemen
Voordat ik ging freelancen heb ik goed nagedacht over de werkzaamheden die ik het allerleukst vond om te doen. En alleen die doe ik nu! Zo schrijf ik teksten, help bedrijven met hun social media-kanalen en SEO. Toen ik uit het stilte klooster kwam, heb ik mezelf vervolgens een half jaar voorbereidingstijd gegeven. In dit half jaar heb ik mijn werkgever op de hoogte gebracht, mijn blog opgezet, me ingeschreven bij de KvK en ben ik op zoek gegaan naar opdrachtgevers. Ik heb alles in hele kleine stapjes opgedeeld (in plaats van één groot ding), waardoor het behapbaar werd en ik snel stappen kon zetten. 

Ultiem gelukkig
Een van de geluksmomenten van afgelopen jaar die ik me goed kan herinneren was dat ik bovenop Lion’s Head in Kaapstad stond en dacht: YES, dit is het leven! Ik had er net een paar weken digital nomad-schap op zitten en dat voelde zo goed! Daarna heb ik dat gevoel eigenlijk nog heel vaak gehad. Ik probeer erg in het moment te leven en daar komen veel besefmomenten bij kijken! Vaak komt zo’n trots geluksgevoel ook naar boven als ik weer in het vliegtuig naar m’n volgende bestemming zit. 

Luisteren naar je intuïtie
Het afgelopen jaar was best intens, want ik ging niet alleen van een vaste baan naar een freelance bestaan, maar dat deed ik ook nog eens terwijl ik in m’n eentje de wereld rondreisde. Twee dingen waarbij je enorm buiten je comfortzone stapt! Deze stappen heb ik kunnen zetten door puur naar mijn intuïtie te luisteren en dichtbij mijn gevoel te blijven, en dat lukt me sindsdien steeds meer. Mijn grootste inzicht van het afgelopen jaar was dan ook dat als je je gevoel volgt, de rest vanzelf mee gaat. Alles viel na het maken van deze beslissing namelijk ineens op z’n plek: van lichamelijke problemen tot het vinden van (en me openstellen voor) de liefde. Ook heb ik in mijn hele eerste jaar geen enkel probleem gehad met het vinden van voldoende werk. Ik geloof er echt in dat dat soort dingen komen doordat je leeft vanuit je intuïtie. Daarnaast heeft het me nog meer doen inzien dat alles mogelijk is, als je er maar hard voor werkt!

Je kunt Agnès haar avonturen volgen op haar blog girl on the move.

Agnès Nederhof verruilde begin 2018 haar kantoorbaan voor een digital nomad bestaan als onder andere freelance tekstschrijver. Ik kwam haar tegen op Instagram en was benieuwd naar haar verhaal. Hoe is die switch tot stand gekomen, wat is er aan vooraf gegaan, welke stappen heeft Agnès hiervoor gezet? Ze vertelt het je in deze blog!

Agnès: Voordat ik mijn leven omgooide, was ik hoofdredacteur van een website over actualiteit en zelfontwikkeling voor jongeren. Een ontzettend leuke baan, vooral door de groeimogelijkheden, collega’s en sfeer op kantoor. Het kantoorleven op zich vond ik totaal geen probleem. Wat ik de laatste tijd minder leuk vond, was dat ik vooral een manager was geworden die taken uitbesteedde, in plaats van zelf uitvoerend te zijn. En dat miste ik! Daarnaast werkte ik er al zo’n zes jaar. Ooit begonnen als stagiair, daarna gebleven als redacteur en uiteindelijk hoofdredacteur geworden. Ik merkte aan mezelf dat ik zoekende was, maar had werkelijk geen idee wat ik anders zou willen doen.

Stilteretraite
1,5 jaar geleden was ik op reis in Thailand en ging ik een week een stilte klooster in, in Chiang Mai. Je gaat daar vooral heel veel mediteren, en je mag niet praten, lezen, schrijven, sporten, etc. Best wel pittig, maar het idee is dat je dan, als alle prikkels om je heen wegvallen, tot je pure zelf komt. En dat er dan dus ook dingen naar boven komen die je in het ‘normale’ leven voor je uitschuift. Bij mij was een van die dingen dus mijn werk. Voordat ik het stilte klooster inging, maakte ik voor het eerst kennis met de term ‘digital nomad’, en dat had nogal indruk op mij gemaakt!  Hier besloot ik dan ook dat ik een digital nomad zou worden en was het ineens heel duidelijk hoe ik dat ging doen. Heel bijzonder! (Benieuwd naar zo’n stilte week? Lees er hier meer over)

Actie ondernemen
Voordat ik ging freelancen heb ik goed nagedacht over de werkzaamheden die ik het allerleukst vond om te doen. En alleen die doe ik nu! Zo schrijf ik teksten, help bedrijven met hun social media-kanalen en SEO. Toen ik uit het stilte klooster kwam, heb ik mezelf vervolgens een half jaar voorbereidingstijd gegeven. In dit half jaar heb ik mijn werkgever op de hoogte gebracht, mijn blog opgezet, me ingeschreven bij de KvK en ben ik op zoek gegaan naar opdrachtgevers. Ik heb alles in hele kleine stapjes opgedeeld (in plaats van één groot ding), waardoor het behapbaar werd en ik snel stappen kon zetten. 

Ultiem gelukkig
Een van de geluksmomenten van afgelopen jaar die ik me goed kan herinneren was dat ik bovenop Lion’s Head in Kaapstad stond en dacht: YES, dit is het leven! Ik had er net een paar weken digital nomad-schap op zitten en dat voelde zo goed! Daarna heb ik dat gevoel eigenlijk nog heel vaak gehad. Ik probeer erg in het moment te leven en daar komen veel besefmomenten bij kijken! Vaak komt zo’n trots geluksgevoel ook naar boven als ik weer in het vliegtuig naar m’n volgende bestemming zit. 

Luisteren naar je intuïtie
Het afgelopen jaar was best intens, want ik ging niet alleen van een vaste baan naar een freelance bestaan, maar dat deed ik ook nog eens terwijl ik in m’n eentje de wereld rondreisde. Twee dingen waarbij je enorm buiten je comfortzone stapt! Deze stappen heb ik kunnen zetten door puur naar mijn intuïtie te luisteren en dichtbij mijn gevoel te blijven, en dat lukt me sindsdien steeds meer. Mijn grootste inzicht van het afgelopen jaar was dan ook dat als je je gevoel volgt, de rest vanzelf mee gaat. Alles viel na het maken van deze beslissing namelijk ineens op z’n plek: van lichamelijke problemen tot het vinden van (en me openstellen voor) de liefde. Ook heb ik in mijn hele eerste jaar geen enkel probleem gehad met het vinden van voldoende werk. Ik geloof er echt in dat dat soort dingen komen doordat je leeft vanuit je intuïtie. Daarnaast heeft het me nog meer doen inzien dat alles mogelijk is, als je er maar hard voor werkt!

Je kunt Agnès haar avonturen volgen op haar blog girl on the move.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!