• Lenneke den Hertog

  Lenneke is het zusje van Malouke (haar blog vind je hier) en het avontuur opzoeken zit dus blijkbaar echt in de familie. Lenneke is vanaf 2012 een wanderlust. Op zoek naar mooie plekken en naar een ultiem leven reist ze de wereld rond. Ze schreef voor Lief voor je Leif een mooie blog.

  Mijn naam is Lenneke en ik ben 26 jaar oud. In 2012 ben ik uit Nederland vertrokken om de wereld te ontdekken op zoek te gaan naar mijn droomplek om te leven. Ik heb de opleiding SPH gedaan en ook al wist ik nog niet helemaal wat ik daar later mee wilde gaan doen, één ding wist ik wel: ik wil niet oud worden in Nederland. Het klinkt misschien wat gek, maar ik heb me nooit echt helemaal thuis gevoeld in Nederland. Ik voelde me niet thuis in het “standaard” leventje van studie, werk, huisje-boompje-beestje en de druk van dat verwachtingspatroon. Ik ben zelf totaal niet materialistisch ingesteld en voel me meer op mijn plek waar het allemaal wat rustiger gaat en mensen meer buiten leven. Toen ik tijdens mijn opleiding de kans kreeg om in het buitenland stage te gaan lopen, heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen. Ik koos voor vrijwilligerswerk in Ghana. Naast mijn vakanties was dit mijn eerste echte reis en dat beviel zo goed dat ik na het afstuderen terug ben gegaan naar Ghana en mijn reis van mijn leven is begonnen.

  Hoe ik van mijn droom werkelijkheid heb gemaakt? Dat klinkt heel simpel maar het is eigenlijk een kwestie van je hart volgen en gewoon doen. Ik heb vooraf naar mogelijkheden gezocht om te kunnen werken in het buitenland. De plek deed er niet zoveel toe zolang het maar een mooie mogelijkheid bood. Ik heb lesgegeven in Ghana en gewerkt als au pair in Spanje. Zodra een project afliep kwam ik weer even terug naar Nederland om familie en vrienden te zien en om weer opzoek te gaan naar een volgend project. Doordat ik zoveel vrijheid heb is mijn leven flexibel en beslis ik wat er gebeurt. Heb ik het niet meer zo naar mijn zin, dan weet ik dat het tijd wordt voor een volgende plek. Op elke plek waar ik voor een tijd woon verlies ik een beetje mijn hart, maar Spanje is altijd mijn favoriete land geweest. Van kleins af aan gingen we naar Spanje op vakantie dus het is er waarschijnlijk zo ook wel ingeslopen. Het buiten leven, het eten, de taal, het weer natuurlijk en gewoon de sfeer wat Spanje met zich meebrengt geeft me een gevoel van thuiskomen.

  Mijn ultieme happiness momentjes haal ik vooral uit de vrijheid die mijn leven biedt. Ik kan zoekend naar wat ik nog meer leuk vind, mijn leven inrichten zoals ik zelf wil en zoals het goed voelt op dat moment. Ik leef vooral in het nu en wil daar zoveel mogelijk van genieten en laat mijn plannen meer leiden door het leven dan mijn leven al helemaal te plannen.

  Not alle those who wander are lost.
  En natuurlijk ben ik zoekend en weleens onrustig. Ik ben gelukkig maar heb mijn ultieme plek nog niet gevonden. Ik heb er altijd van gedroomd om ooit een bed&breakfast of koffietentje ergens in de buurt van het strand (in Spanje) te beginnen. Maar tot die tijd geniet ik van alle landen waar ik kom en de dingen om me heen. Door elke reis ontdek ik een beetje meer van de wereld en leer ik meer over mezelf.

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Een gedachte over “Lenneke den Hertog

  1. Laura schreef:

   Wat ontzettend knap dat je je hart zo volgt! Eigenlijk zou dat het makkelijkste moeten zijn wat een mens kan doen ‘zijn hart volgen’. Maar dat is vaak moeilijker dan dat het lijkt! Die B&B komt er wel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *