• Merel van der Wouden

  Merel van der Wouden is in mijn ogen een echte doener, wat ik ontzettend bewonder. Ze had op jonge leeftijd al een enorme reislust en leefde daar ook naar. Ze deed een deel van haar master Privaatrecht in Singapore, werkte twee jaar in Toronto, en inmiddels woont en werkt ze als digital nomad op Bali, waar ze haar eigen business Blackbird Negotiations heeft opgezet.

  Merel: Mijn reishonger begon op vroege leeftijd. Op mijn achttiende wilde ik graag naar Mexico en sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt. Toen ik eenentwintig was volgde ik een deel van mijn Master Privaatrecht aan de National University in Singapore en daarna reisde ik nog zes maanden door Zuid-Oost Azië. Na mijn afstuderen in 2009 deed ik een half jaar vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika en begon ik vervolgens als business consultant bij een internationaal consultancy bedrijf. Twee jaar later verhuisde ik voor hetzelfde bedrijf naar Toronto, waar ik twee jaar heb gewerkt.

  Ik had vroeger de droom om ondernemer te worden, die droom was een beetje op de achtergrond geraakt. Maar ik geloof vooral in je hart volgen. Soms voelt iets goed en dan moet ik het doen. Dus zegde ik na vier jaar mijn corporate baan gedag en koos ik voor het digital nomad leven op Bali. Ik wilde meer diepgang uit mijn werk halen, had behoefte aan vrijheid, en wilde mij meer verdiepen in meditatie, yoga en surfen. Op Bali startte ik mijn succesvol onderhandelen coachingsbedrijf Blackbird Negotiations.

  Waar mijn passie voor onderhandelen vandaan komt? Onderhandelen is een uitdaging. Ik vind het zo leuk om te zien hoe twee partijen tot een geweldige deal kunnen komen, een win-win oplossing bedenken. Onderhandelen is constant nieuwe oplossingen bedenken en vooral goed communiceren. De afgelopen jaren onderhandelde ik over mooie salarisverhoging en bonussen voor mezelf.

  Een bedrijf opstarten in het buitenland is voor mij best lastig, vooral op Bali omdat dit een vakantiebestemming is. Bali is geweldig, maar er is zoveel afleiding. Mijn grootste inzicht van het afgelopen jaar als digital nomad is dan ook dat je heel veel discipline moet hebben om hier elke dag achter je computer te kruipen!

  Je kunt Merel voor meer digital nomad & ondernemersinspiratie volgen op Instagram!

  Uitgelichte foto: Anke van der Meer

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Een gedachte over “Merel van der Wouden

  1. Maurits schreef:

   Erg leuk te lezen en leuk jou en je moeder te hebben mogen ontmoeten in de Filipijnen. Een erg herkenbaar verhaal. Succes op Bali met al die prachtige verleidingen. P.s. zou je wellicht een een onderhandeling kunnen starten tussen overheid, hotelketens, bedrijven etc. tegen de enorme afvalberg aldaar? Boracay eiland is hierdoor inmiddels behoorlijk kapot en ook gesloten voor toerisme.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *