fbpx

Blogs

Merel van der Wouden

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Merel van der Wouden is in mijn ogen een echte doener, wat ik ontzettend bewonder. Ze had op jonge leeftijd al een enorme reislust en leefde daar ook naar. Ze deed een deel van haar master Privaatrecht in Singapore, werkte twee jaar in Toronto, en inmiddels woont en werkt ze als digital nomad op Bali, waar ze haar eigen business Blackbird Negotiations heeft opgezet.

Merel: Mijn reishonger begon op vroege leeftijd. Op mijn achttiende wilde ik graag naar Mexico en sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt. Toen ik eenentwintig was volgde ik een deel van mijn Master Privaatrecht aan de National University in Singapore en daarna reisde ik nog zes maanden door Zuid-Oost Azië. Na mijn afstuderen in 2009 deed ik een half jaar vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika en begon ik vervolgens als business consultant bij een internationaal consultancy bedrijf. Twee jaar later verhuisde ik voor hetzelfde bedrijf naar Toronto, waar ik twee jaar heb gewerkt.

Ik had vroeger de droom om ondernemer te worden, die droom was een beetje op de achtergrond geraakt. Maar ik geloof vooral in je hart volgen. Soms voelt iets goed en dan moet ik het doen. Dus zegde ik na vier jaar mijn corporate baan gedag en koos ik voor het digital nomad leven op Bali. Ik wilde meer diepgang uit mijn werk halen, had behoefte aan vrijheid, en wilde mij meer verdiepen in meditatie, yoga en surfen. Op Bali startte ik mijn succesvol onderhandelen coachingsbedrijf Blackbird Negotiations.

Waar mijn passie voor onderhandelen vandaan komt? Onderhandelen is een uitdaging. Ik vind het zo leuk om te zien hoe twee partijen tot een geweldige deal kunnen komen, een win-win oplossing bedenken. Onderhandelen is constant nieuwe oplossingen bedenken en vooral goed communiceren. De afgelopen jaren onderhandelde ik over mooie salarisverhoging en bonussen voor mezelf.

Een bedrijf opstarten in het buitenland is voor mij best lastig, vooral op Bali omdat dit een vakantiebestemming is. Bali is geweldig, maar er is zoveel afleiding. Mijn grootste inzicht van het afgelopen jaar als digital nomad is dan ook dat je heel veel discipline moet hebben om hier elke dag achter je computer te kruipen!

Je kunt Merel voor meer digital nomad & ondernemersinspiratie volgen op Instagram!

Uitgelichte foto: Anke van der Meer

Merel van der Wouden is in mijn ogen een echte doener, wat ik ontzettend bewonder. Ze had op jonge leeftijd al een enorme reislust en leefde daar ook naar. Ze deed een deel van haar master Privaatrecht in Singapore, werkte twee jaar in Toronto, en inmiddels woont en werkt ze als digital nomad op Bali, waar ze haar eigen business Blackbird Negotiations heeft opgezet.

Merel: Mijn reishonger begon op vroege leeftijd. Op mijn achttiende wilde ik graag naar Mexico en sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt. Toen ik eenentwintig was volgde ik een deel van mijn Master Privaatrecht aan de National University in Singapore en daarna reisde ik nog zes maanden door Zuid-Oost Azië. Na mijn afstuderen in 2009 deed ik een half jaar vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika en begon ik vervolgens als business consultant bij een internationaal consultancy bedrijf. Twee jaar later verhuisde ik voor hetzelfde bedrijf naar Toronto, waar ik twee jaar heb gewerkt.

Ik had vroeger de droom om ondernemer te worden, die droom was een beetje op de achtergrond geraakt. Maar ik geloof vooral in je hart volgen. Soms voelt iets goed en dan moet ik het doen. Dus zegde ik na vier jaar mijn corporate baan gedag en koos ik voor het digital nomad leven op Bali. Ik wilde meer diepgang uit mijn werk halen, had behoefte aan vrijheid, en wilde mij meer verdiepen in meditatie, yoga en surfen. Op Bali startte ik mijn succesvol onderhandelen coachingsbedrijf Blackbird Negotiations.

Waar mijn passie voor onderhandelen vandaan komt? Onderhandelen is een uitdaging. Ik vind het zo leuk om te zien hoe twee partijen tot een geweldige deal kunnen komen, een win-win oplossing bedenken. Onderhandelen is constant nieuwe oplossingen bedenken en vooral goed communiceren. De afgelopen jaren onderhandelde ik over mooie salarisverhoging en bonussen voor mezelf.

Een bedrijf opstarten in het buitenland is voor mij best lastig, vooral op Bali omdat dit een vakantiebestemming is. Bali is geweldig, maar er is zoveel afleiding. Mijn grootste inzicht van het afgelopen jaar als digital nomad is dan ook dat je heel veel discipline moet hebben om hier elke dag achter je computer te kruipen!

Je kunt Merel voor meer digital nomad & ondernemersinspiratie volgen op Instagram!

Uitgelichte foto: Anke van der Meer

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!