fbpx

Groei

Mijn ervaring met hypnotherapie

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Het is voor mij elke keer weer bijzonder om te ervaren dat alles voor me uitgestippeld wordt wat nodig is om te helen, mezelf vrij te maken, mezelf beter te leren begrijpen, zodat ik door kan groeien naar een nieuwe versie van mezelf. Ik hoef nooit na te denken over de volgende stap of het hoe. Het presenteert zich allemaal. Zo ging dat deze keer ook. Ik had wel eens van hypnotherapie gehoord, maar me er verder nooit echt in verdiept. En toen kwam er ‘opeens’ iemand op mijn pad waardoor mijn interesse gewekt werd en besloot ik de uitnodiging aan te gaan. In deze blog vertel ik je waarom ik hypnotherapie wilde gaan proberen, ik deel mijn ervaring met je en ik vertel je wat het me uiteindelijk heeft gebracht.

De thema’s

Eigenwaarde en veiligheid. De grote thema’s in mijn leven. Als je me langer volgt dan weet je dat ik me voor de reis naar mezelf jarenlang waardeloos heb gevoeld. Niet (goed) genoeg was mijn negatieve geloof, maar meer nog dan dat het een gedachte was, was het een gevoel. Al vanaf toen ik een jaar of twaalf was staat me bij dat ik altijd een vorm van zelftwijfel voelde. Dat ik onzeker was over mezelf en mijn plek in de wereld. In die tijd link je dat aan je leeftijd en het vinden van je identiteit, maar bij mij ging die zelftwijfel nooit weg. Ook niet nadat ik mijn plek redelijk had gevonden in het leven, in mezelf, en met Lief voor je Leif.

Het gevoel bleef. Ik zou het zelf kunnen omschrijven als een bepaalde energie. Ik straalde niet ontzettend veel onzekerheid uit, maar het was een energie in mijn lichaam. Het blokkeerde me op de momenten dat er van me gevraagd werd voor mezelf te staan, op een bepaalde manier over mezelf te praten. Mezelf op waarde schatten vond (en vind) ik ook altijd een ding. Rationeel wist ik allemaal heel goed dat ik niet waardeloos was, nooit geweest natuurlijk, en dat ik volledig in mijn kracht stond, dat ik wel degelijk talenten had en dat er eigenlijk niks was om over te twijfelen, maar diep van binnen was het gevoel er altijd. Het zorgde ervoor dat ik op een andere manier handelde dan ik eigenlijk zou willen.

Mijn bewustzijn lag niet op één lijn met mijn onderbewuste. En dat is waar hypnotherapie om de hoek komt kijken. Je bewustzijn kun je vergelijken met alle kennis die je in je leven hebt opgedaan, waardoor je nu bent wie je bent. Je bewustzijn is het analytische, logische gedeelte. Je onderbewuste is dat deel van jezelf wat alle emoties, herinneringen en ervaringen heeft opgeslagen. Vanuit je onderbewuste handel je 95% van de tijd, de automatische piloot, en maar 5% doe je vanuit je bewuste gedeelte. Maar dat betekent dus ook dat je continu vanuit je oude verhaal handelt, en dat daar ook (niet verwerkte) gevoelens en emoties bij komen kijken. Door middel van hypnotherapie wordt je onderbewuste geherprogrammeerd. Hierdoor worden eventuele blokkades/gevoelens verwerkt waardoor je bewustzijn en onderbewustzijn weer op één lijn liggen en weer samen kunnen werken. Je ervaart hierdoor meer innerlijke rust én je kunt weer de controle over je leven terugnemen.


De ervaring

In de hypnotherapie sessie stonden mijn eigenwaarde maar ook deels veiligheid centraal. Tijdens de sessie, je bent al die tijd bij bewustzijn maar je zweeft tegelijkertijd ergens ver weg, werd het gevoel in mezelf opgeroepen wat ik al die jaren ervaren had. In de sessie ging ik vervolgens op reis naar alle momenten waar dat gevoel heel sterk terugkwam. Ik zag mezelf als achtjarige, als zesjarige, als vierjarige, vaak angstig, onzeker en bang, en op die reis bleek dat dat gevoel niet is ontstaan op mijn twaalfde, maar al veel eerder. Ik ging terug naar het moment dat ik geboren was, bij mijn moeder lag, en opeens voelde ik een hele golf verdriet over me heenkomen. Het was alsof mijn binnenste uit elkaar werd gescheurd. In dat moment voelde het alsof er verbinding miste. (Ze noemen dat onveilig gehecht. Een onveilige hechting kan al in de baarmoeder plaatsvinden. Als gevolg daarvan kun je in je latere leven onder andere moeite hebben je te verbinden, je eigen plek te kiezen, veiligheid is ook een groot thema.)

Na dat moment waarop we hadden achterhaald waar dat gevoel begonnen was gaf de hypnotherapeut instructies aan mijn onderbewuste om dat gevoel weg te halen en gingen we al mijn levenservaringen weer langs, nu zonder dat gevoel. Alle ervaringen veranderden. Het moment dat ik als net geboren baby in de armen van mijn moeder lag veranderde van een onveilig gevoel in een heel liefdevol en warm moment. Ik voelde hoe mijn hart zich opende en alles stroomde opeens weer. Dat was heel bijzonder om te ervaren.


Inzichten

Na de sessie voelde ik me lichter, opgelucht, alsof er echt iets in mezelf veranderd was. Ik had weer een stukje verwerkt en geheeld. Omdat de sessie nog maar kort geleden is kan ik nog niet veel zeggen over de impact, er zullen zich vast nog dingen ontvouwen, maar het heeft me al enorm mooie inzichten gegeven waar ik zelf op door kan gaan. Ik ben nieuwsgierig om meer te ontdekken over wat er speelde tijdens de zwangerschap van mijn moeder, en ook hoe mijn geboorte eigenlijk verlopen is. Ook ga ik me zeker verdiepen in onveilige hechting en op welke manieren dat invloed heeft op mijzelf en mijn leven nu (hier kun je meer over lezen in deze blog). Voor mij was deze hypnotherapie sessie een bijzondere ervaring waardoor er weer wat meer dingen op zijn plek zijn gevallen, ik mezelf, mijn gevoelens en mijn handelen beter kan begrijpen, en ik ook de relatie met mijn moeder op een andere manier kan bekijken.


Ik heb deze hypnotherapie sessie gedaan bij Kevin Boeren in Etten-Leur. Het was voor mij een prettige ervaring! Kevin is open en empathisch en heeft veel passie voor zijn werk. Door zijn rustige en fijne energie voel je je meteen op je gemak. Kevin is vakkundig, leeft zich in in je verhaal en probeert je ook na de sessie daadwerkelijk handvatten mee te geven om op door te gaan.

Het is voor mij elke keer weer bijzonder om te ervaren dat alles voor me uitgestippeld wordt wat nodig is om te helen, mezelf vrij te maken, mezelf beter te leren begrijpen, zodat ik door kan groeien naar een nieuwe versie van mezelf. Ik hoef nooit na te denken over de volgende stap of het hoe. Het presenteert zich allemaal. Zo ging dat deze keer ook. Ik had wel eens van hypnotherapie gehoord, maar me er verder nooit echt in verdiept. En toen kwam er ‘opeens’ iemand op mijn pad waardoor mijn interesse gewekt werd en besloot ik de uitnodiging aan te gaan. In deze blog vertel ik je waarom ik hypnotherapie wilde gaan proberen, ik deel mijn ervaring met je en ik vertel je wat het me uiteindelijk heeft gebracht.

De thema’s

Eigenwaarde en veiligheid. De grote thema’s in mijn leven. Als je me langer volgt dan weet je dat ik me voor de reis naar mezelf jarenlang waardeloos heb gevoeld. Niet (goed) genoeg was mijn negatieve geloof, maar meer nog dan dat het een gedachte was, was het een gevoel. Al vanaf toen ik een jaar of twaalf was staat me bij dat ik altijd een vorm van zelftwijfel voelde. Dat ik onzeker was over mezelf en mijn plek in de wereld. In die tijd link je dat aan je leeftijd en het vinden van je identiteit, maar bij mij ging die zelftwijfel nooit weg. Ook niet nadat ik mijn plek redelijk had gevonden in het leven, in mezelf, en met Lief voor je Leif.

Het gevoel bleef. Ik zou het zelf kunnen omschrijven als een bepaalde energie. Ik straalde niet ontzettend veel onzekerheid uit, maar het was een energie in mijn lichaam. Het blokkeerde me op de momenten dat er van me gevraagd werd voor mezelf te staan, op een bepaalde manier over mezelf te praten. Mezelf op waarde schatten vond (en vind) ik ook altijd een ding. Rationeel wist ik allemaal heel goed dat ik niet waardeloos was, nooit geweest natuurlijk, en dat ik volledig in mijn kracht stond, dat ik wel degelijk talenten had en dat er eigenlijk niks was om over te twijfelen, maar diep van binnen was het gevoel er altijd. Het zorgde ervoor dat ik op een andere manier handelde dan ik eigenlijk zou willen.

Mijn bewustzijn lag niet op één lijn met mijn onderbewuste. En dat is waar hypnotherapie om de hoek komt kijken. Je bewustzijn kun je vergelijken met alle kennis die je in je leven hebt opgedaan, waardoor je nu bent wie je bent. Je bewustzijn is het analytische, logische gedeelte. Je onderbewuste is dat deel van jezelf wat alle emoties, herinneringen en ervaringen heeft opgeslagen. Vanuit je onderbewuste handel je 95% van de tijd, de automatische piloot, en maar 5% doe je vanuit je bewuste gedeelte. Maar dat betekent dus ook dat je continu vanuit je oude verhaal handelt, en dat daar ook (niet verwerkte) gevoelens en emoties bij komen kijken. Door middel van hypnotherapie wordt je onderbewuste geherprogrammeerd. Hierdoor worden eventuele blokkades/gevoelens verwerkt waardoor je bewustzijn en onderbewustzijn weer op één lijn liggen en weer samen kunnen werken. Je ervaart hierdoor meer innerlijke rust én je kunt weer de controle over je leven terugnemen.


De ervaring

In de hypnotherapie sessie stonden mijn eigenwaarde maar ook deels veiligheid centraal. Tijdens de sessie, je bent al die tijd bij bewustzijn maar je zweeft tegelijkertijd ergens ver weg, werd het gevoel in mezelf opgeroepen wat ik al die jaren ervaren had. In de sessie ging ik vervolgens op reis naar alle momenten waar dat gevoel heel sterk terugkwam. Ik zag mezelf als achtjarige, als zesjarige, als vierjarige, vaak angstig, onzeker en bang, en op die reis bleek dat dat gevoel niet is ontstaan op mijn twaalfde, maar al veel eerder. Ik ging terug naar het moment dat ik geboren was, bij mijn moeder lag, en opeens voelde ik een hele golf verdriet over me heenkomen. Het was alsof mijn binnenste uit elkaar werd gescheurd. In dat moment voelde het alsof er verbinding miste. (Ze noemen dat onveilig gehecht. Een onveilige hechting kan al in de baarmoeder plaatsvinden. Als gevolg daarvan kun je in je latere leven onder andere moeite hebben je te verbinden, je eigen plek te kiezen, veiligheid is ook een groot thema.)

Na dat moment waarop we hadden achterhaald waar dat gevoel begonnen was gaf de hypnotherapeut instructies aan mijn onderbewuste om dat gevoel weg te halen en gingen we al mijn levenservaringen weer langs, nu zonder dat gevoel. Alle ervaringen veranderden. Het moment dat ik als net geboren baby in de armen van mijn moeder lag veranderde van een onveilig gevoel in een heel liefdevol en warm moment. Ik voelde hoe mijn hart zich opende en alles stroomde opeens weer. Dat was heel bijzonder om te ervaren.


Inzichten

Na de sessie voelde ik me lichter, opgelucht, alsof er echt iets in mezelf veranderd was. Ik had weer een stukje verwerkt en geheeld. Omdat de sessie nog maar kort geleden is kan ik nog niet veel zeggen over de impact, er zullen zich vast nog dingen ontvouwen, maar het heeft me al enorm mooie inzichten gegeven waar ik zelf op door kan gaan. Ik ben nieuwsgierig om meer te ontdekken over wat er speelde tijdens de zwangerschap van mijn moeder, en ook hoe mijn geboorte eigenlijk verlopen is. Ook ga ik me zeker verdiepen in onveilige hechting en op welke manieren dat invloed heeft op mijzelf en mijn leven nu (hier kun je meer over lezen in deze blog). Voor mij was deze hypnotherapie sessie een bijzondere ervaring waardoor er weer wat meer dingen op zijn plek zijn gevallen, ik mezelf, mijn gevoelens en mijn handelen beter kan begrijpen, en ik ook de relatie met mijn moeder op een andere manier kan bekijken.


Ik heb deze hypnotherapie sessie gedaan bij Kevin Boeren in Etten-Leur. Het was voor mij een prettige ervaring! Kevin is open en empathisch en heeft veel passie voor zijn werk. Door zijn rustige en fijne energie voel je je meteen op je gemak. Kevin is vakkundig, leeft zich in in je verhaal en probeert je ook na de sessie daadwerkelijk handvatten mee te geven om op door te gaan.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!