• Suzanne Beekenkamp

  Suzanne Beekenkamp is het gezicht achter de food-en lifestyle blog ‘Puur Suzanne’. Ik ‘ken’ Suzanne al een paar jaar via instagram en heb op die manier het proces gevolgd dat ze van het bloggen haar werk heeft kunnen maken en haar baan opzegde om voor haar passie te gaan.

  Suzanne:  ”Mijn liefde voor gezond eten is ontstaan doordat ik zelf jarenlang worstelde met darmklachten. De dokter wuifde het weg onder het mom van ‘spatische darm’ en daar moest ik volgens hem maar mee leren leven. Ik ben uiteindelijk zelf op onderzoek uit gegaan en kwam tot de conclusie dat het aanpassen van mijn voedingspatroon de sleutel was naar een buikpijnvrij leven. Gezond eten hielp mij van mijn buikpijn klachten af, zorgde ervoor dat ik een aantal kilo’s afviel en dat ik veel meer energie had.

  Het aanpassen van mijn eetpatroon werd ook de start van Puur Suzanne. Ik plaatste ruim 4 jaar geleden regelmatig foto’s van de gerechten die ik maakte op instagram, gewoon voor de leuk. Daar kreeg ik vaak de vraag: wat is het recept? Ik dacht: als ik nou even snel een website maak, dan kan ik daar iedereen naar doorverwijzen en hoef ik niet steeds alles opnieuw te typen. Ik heb me aangemeld op WordPress en ben gewoon begonnen.

  Geen twijfel
  Anderhalf jaar geleden haalde ik het voor mij magische punt van 60.000 bezoekers in een maand. Ik kreeg steeds meer aanvragen om aan campagnes mee te werken en had echt meer uren in een dag nodig om alles op niveau te blijven volhouden. Toen dacht ik: de enige oplossing is mijn baan opzeggen. Dit proces is heel geleidelijk gegaan en ik heb hierin nooit getwijfeld. Natuurlijk heb ik mezelf weleens afgevraagd: ga ik dit echt doen? Ik heb mezelf toen gelijk de wedervraag gesteld: wat is het ergste wat er kan gebeuren? En het ergste wat er zou kunnen gebeuren is dat ik niet voldoende geld zou verdienen met Puur Suzanne en dat ik weer terug zou ‘moeten’ in loondienst. Dat valt te overzien toch? Dus 1,5 jaar geleden was het moment daar dat ik mijn ontslag indiende.

  En dat klinkt misschien heel makkelijk, maar ik ben een persoon die altijd keuzes maakt voor zichzelf. Ik heb wel vaker een baan opgezegd om te kiezen voor het onbekende. Zo heb ik in 2010 mijn vaste contract bij een grote bank opgezegd om te gaan reizen. En in 2012 heb ik opnieuw mijn baan opgezegd. Ik ben gewend om voor mezelf te kiezen en niet altijd het standaard pad te volgen. Dit wil niet zeggen dat ik nooit bang, onzeker of angstig ben. Het is alleen wel zo dat de angst het nooit wint. Ik denk dat het deels ook met mijn opvoeding heeft te maken. Mijn ouders hebben mij altijd geleerd om zelfstandig te zijn. Zij leerde mij mijn eigen keuzes maken en ook om mijn eigen geld te verdienen.

  Mijn tips om dichtbij jezelf te blijven

  • Omring jezelf met positieve mensen. Waar je mee om gaat word je mee besmet 🙂
  • Doe dingen alleen. Ga ergens lunchen, drink ergens koffie, een avondje bankhangen met jezelf of wandel gewoon eens een uurtje door de stad alleen.
  • Vraag niet teveel mensen om advies. Veel mensen geven advies vanuit hun eigen angst of jaloezie.
  • Zeg vaker nee. Nee, tegen een ander is ja tegen jezelf!
  • Zekerheid heb je nooit. De enige zekerheid die hebt in dit leven is dat je dood gaat. Het zou toch zonde zijn als je spijt hebt van de dingen die je niet hebt gedaan.

  En nu ben ik al 1,5 jaar fulltime bezig met mijn passie. Ik vind het nog steeds het allerleukste om te doen. Ik vind het fijn om mijn eigen tijd te kunnen indelen en in mijn pauze een lange wandeling te maken met mijn hond Benja. Met het opzeggen van mijn baan kwam er nog een droom uit: ik had eindelijk tijd voor een hond. Ook heeft het ondernemen mij veranderd. Ik voel me vrijer dan toen ik nog in loondienst werkte. Hiervoor werkte ik in de financiële dienstverlening, en ik vond het werk leuk en uitdagend, maar dacht wel vaak: is dit het nu?  Ik wist nooit goed wat ik echt leuk vond. En ja, nu weet ik dat wel en dat geeft een enorm fijn en vrij gevoel.

  Wat ik jou graag meegeef? Volg je hart want dat klopt! Het leven is echt veel te kort om dingen tegen je zin in te doen. Luister niet te veel naar anderen. Mensen willen je vaak beschermen en projecteren hun eigen angst op jou! Let dus heel goed op aan wie je advies vraagt.”

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *