fbpx

Blogs

Holiday vibes

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Current situation: Miami.
Current mood: extremely happy!
Ik ben inmiddels al ruim 2 weken op vakantie in het paradijs samen met The Mister. Een roadtrip door Florida en tussendoor een verrukkelijke stop op de Bahama’s. Één grote aaneenschakeling van geluksmomenten. Mijn liefste vriendinnetje opgezocht in Clearwater Beach, over de allermooiste stranden gelopen, gezwommen met nurse sharks en met “The Swimming Pigs” (hi-la-risch), manatees gespot, quality time met m’n lief en natuurlijk een overvloed aan zon, zon, zon!

Helemaal te gek natuurlijk, maar hoe zorg ik er tijdens zo’n droomvakantie voor dat ik mijn (sport)doelen niet uit het oog verlies? Met de marathon van New York in het vooruitzicht vind ik dat ik het me niet kan permitteren om 2,5 week niet te trainen. Op dit moment loop ik ‘pas’ halve marathons, dus ik moet mijn afstand gaan verdubbelen in 6 maanden tijd! Het feit dat ik mezelf zo’n duidelijk doel heb gesteld is voor mij een enorme motivatie; falen is namelijk geen optie 🙂 Ik weet dat ik moét trainen, wil ik in november 42 km lang kunnen vlammen in The Big Apple! Naast mijn zomerjurkjes, bikini’s en factor 50 zonnebrand, had ik dus heel braaf ook mijn Asics, mijn sportswear en mijn resistance band ingepakt. Van tevoren best nieuwsgierig of ik me aan mijn fanatieke voornemens zou kunnen houden; sporten behoort normaliter niet tot mijn plan de campagne als ik op vakantie ben. Maar oh, wat ging ik lékker!
Zon >> vitamine D >> loads of energy! De zon brengt me echt in een vreselijk goede vibe. Beach runs, knallen in de gym van het hotel, push-ups & dips op bankjes op het strand.. En het wordt helemaal mooi als je je workout kunt combineren met sightseeing; zo hebben we 2 lange fietstochten gemaakt en 3,5 uur op een stand up paddle board gestaan. Of gewoon lekker ‘spelen’ op het strand; frisbeeën, een potje beach ball.. Word je nog mooi egaal bruin van ook 😉 Iedere workout telt! Als je traint voor een marathon hoef je echt niet alleen maar de hardloopschoenen onder te binden.
Dus ja, óók het trainen zorgt tijdens mijn vakantie voor intense geluksmomentjes. Blij dat ik zoveel moois van de wereld mag zien en dat ik daar gewoon kan doorgaan met hetgeen ik leuk vind en energie van krijg. En alsof het nog niet genoeg is creëer ik af en toe gewoon nog even wat extra geluk! Victoria’s Secret heeft ook een hele mooie sportlijn.. Als een kind in een snoepwinkel. Guilty! In mooie sportswear train ik toch net even wat lekkerder en heb ik er nog meer zin in, haha! Want die nieuwe aanwinsten moeten geshowd worden natuurlijk! Maar als het werkt, why not?! Ik denk niet dat ik de enige vrouw ben die zo redeneert 😉

Al met al ben ik dus best een beetje trots! Trots dat ik genoeg discipline had om lekker door te blijven trainen. En mijn personal trainer Marco zal daar ook blij mee zijn; score! Maar.. Er is ook iets waar ik minder trots op ben en waarin ik stukken minder discipline heb laten zien. Ik kende deze vakantie maar weinig grenzen als het om eten ging..! Ik wil écht niet weten hoeveel chocolate chip cookies, oreo’s, M&M’s, burgers en quesadilla’s ik naar binnen heb geschoven. En cola. Argh. En hoeveel maaltijden ik over heb geslagen. Yep, the struggle was real. Thuis zit ik in mijn gestructureerde comfort zone en kan ik het redelijk goed in de hand houden, maar zodra ik daaruit word gehaald vind ik dat heel, heel moeilijk. Ik heb daar al last van als ik een weekendje bij m’n mams thuis ben; daar ligt de broodtrommel vol witte bolletjes, eierkoeken (die ik dan rijkelijk bestrooi met hagelslag, liefkozend ‘taartjes’ genoemd door mijn moeder) en worstenbroodjes. Dan blijk ik toch nog steeds die bourgondische Brabander te zijn. Dus ik ben tijdens de vakantie wel ‘Lief voor mijn Leif’ geweest, maar niet helemaal op de juiste manier. Ik heb het gegeven waar het zin in had, maar niet wat het nodig had. De balans was zoek. Dus daarom ben ik extra blij dat ik mijn workouts in ieder geval wél heb genaild! Mijn broer heeft ook wel eens tegen me gezegd: “jij sport alleen maar zoveel zodat je veel kunt eten”. Of zei hij ‘vreten’? 😉 Ach, het is hoe het is. Als ik straks weer thuis ben pak ik de draad weer op. Thank God voor mijn snelle stofwisseling, yess!

En nu weer bijna naar huis.. Ik ga genieten van mijn laatste avond in Miami! Met een burger en cola ofzo.

Check mijn persoonlijke pagina op de website van KiKa om te zien waar ik het nou eigenlijk allemaal voor doe! Donaties zijn welkom en heel lief!
https://www.runforkikamarathon.nl/bo-ermes

Liefs,
Bo

Current situation: Miami.
Current mood: extremely happy!
Ik ben inmiddels al ruim 2 weken op vakantie in het paradijs samen met The Mister. Een roadtrip door Florida en tussendoor een verrukkelijke stop op de Bahama’s. Één grote aaneenschakeling van geluksmomenten. Mijn liefste vriendinnetje opgezocht in Clearwater Beach, over de allermooiste stranden gelopen, gezwommen met nurse sharks en met “The Swimming Pigs” (hi-la-risch), manatees gespot, quality time met m’n lief en natuurlijk een overvloed aan zon, zon, zon!

Helemaal te gek natuurlijk, maar hoe zorg ik er tijdens zo’n droomvakantie voor dat ik mijn (sport)doelen niet uit het oog verlies? Met de marathon van New York in het vooruitzicht vind ik dat ik het me niet kan permitteren om 2,5 week niet te trainen. Op dit moment loop ik ‘pas’ halve marathons, dus ik moet mijn afstand gaan verdubbelen in 6 maanden tijd! Het feit dat ik mezelf zo’n duidelijk doel heb gesteld is voor mij een enorme motivatie; falen is namelijk geen optie 🙂 Ik weet dat ik moét trainen, wil ik in november 42 km lang kunnen vlammen in The Big Apple! Naast mijn zomerjurkjes, bikini’s en factor 50 zonnebrand, had ik dus heel braaf ook mijn Asics, mijn sportswear en mijn resistance band ingepakt. Van tevoren best nieuwsgierig of ik me aan mijn fanatieke voornemens zou kunnen houden; sporten behoort normaliter niet tot mijn plan de campagne als ik op vakantie ben. Maar oh, wat ging ik lékker!
Zon >> vitamine D >> loads of energy! De zon brengt me echt in een vreselijk goede vibe. Beach runs, knallen in de gym van het hotel, push-ups & dips op bankjes op het strand.. En het wordt helemaal mooi als je je workout kunt combineren met sightseeing; zo hebben we 2 lange fietstochten gemaakt en 3,5 uur op een stand up paddle board gestaan. Of gewoon lekker ‘spelen’ op het strand; frisbeeën, een potje beach ball.. Word je nog mooi egaal bruin van ook 😉 Iedere workout telt! Als je traint voor een marathon hoef je echt niet alleen maar de hardloopschoenen onder te binden.
Dus ja, óók het trainen zorgt tijdens mijn vakantie voor intense geluksmomentjes. Blij dat ik zoveel moois van de wereld mag zien en dat ik daar gewoon kan doorgaan met hetgeen ik leuk vind en energie van krijg. En alsof het nog niet genoeg is creëer ik af en toe gewoon nog even wat extra geluk! Victoria’s Secret heeft ook een hele mooie sportlijn.. Als een kind in een snoepwinkel. Guilty! In mooie sportswear train ik toch net even wat lekkerder en heb ik er nog meer zin in, haha! Want die nieuwe aanwinsten moeten geshowd worden natuurlijk! Maar als het werkt, why not?! Ik denk niet dat ik de enige vrouw ben die zo redeneert 😉

Al met al ben ik dus best een beetje trots! Trots dat ik genoeg discipline had om lekker door te blijven trainen. En mijn personal trainer Marco zal daar ook blij mee zijn; score! Maar.. Er is ook iets waar ik minder trots op ben en waarin ik stukken minder discipline heb laten zien. Ik kende deze vakantie maar weinig grenzen als het om eten ging..! Ik wil écht niet weten hoeveel chocolate chip cookies, oreo’s, M&M’s, burgers en quesadilla’s ik naar binnen heb geschoven. En cola. Argh. En hoeveel maaltijden ik over heb geslagen. Yep, the struggle was real. Thuis zit ik in mijn gestructureerde comfort zone en kan ik het redelijk goed in de hand houden, maar zodra ik daaruit word gehaald vind ik dat heel, heel moeilijk. Ik heb daar al last van als ik een weekendje bij m’n mams thuis ben; daar ligt de broodtrommel vol witte bolletjes, eierkoeken (die ik dan rijkelijk bestrooi met hagelslag, liefkozend ‘taartjes’ genoemd door mijn moeder) en worstenbroodjes. Dan blijk ik toch nog steeds die bourgondische Brabander te zijn. Dus ik ben tijdens de vakantie wel ‘Lief voor mijn Leif’ geweest, maar niet helemaal op de juiste manier. Ik heb het gegeven waar het zin in had, maar niet wat het nodig had. De balans was zoek. Dus daarom ben ik extra blij dat ik mijn workouts in ieder geval wél heb genaild! Mijn broer heeft ook wel eens tegen me gezegd: “jij sport alleen maar zoveel zodat je veel kunt eten”. Of zei hij ‘vreten’? 😉 Ach, het is hoe het is. Als ik straks weer thuis ben pak ik de draad weer op. Thank God voor mijn snelle stofwisseling, yess!

En nu weer bijna naar huis.. Ik ga genieten van mijn laatste avond in Miami! Met een burger en cola ofzo.

Check mijn persoonlijke pagina op de website van KiKa om te zien waar ik het nou eigenlijk allemaal voor doe! Donaties zijn welkom en heel lief!
https://www.runforkikamarathon.nl/bo-ermes

Liefs,
Bo

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!