• Brandpunt

  Het is eigenlijk triest hoe weinig leuke plekjes ik ken in Breda. En toch woon ik hier al zeker vijf hele jaren. Shame on me! Zo is onze hotspot van deze week ook echt aan mij voorbij gegaan, maar… Ze hebben er vanaf nu een trouwe gast bij!

  Brandpunt is een super tof concept: Het is een koffiezaak, atelier, werkplek, laserlab en winkel in één. Van ansichtkaarten tot kleden en kussen, van houten stempels tot serviezen en heel veel anders moois wat achter in het laserlab is gesneden uit hout: klokken, oorbellen, telefoonhoesjes en zelfs de menukaarten zijn het werk van de laserlaboranten.

  Food
  Brandpunt heeft (helaas) geen eten op hun menu staan, maar heeft daarentegen wel lekkere ‘bites’ om de honger te stillen. Zo kun je er de o-zo-heerlijke Tony Chocolonely chocolade krijgen en hebben ze ‘urban fruits’ aka gedroogd fruit (aardbei, mango, ananas). Daarnaast hebben ze ook nog muffins en sùper lekkere appeltaart. Deze taart halen ze bij Het Klooster in Breda: Hier worden de appeltaarten gebakken door Rob en Bregt, met behulp van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Met het geld dat ze verdienen door dit soort initiatieven, biedt Het Klooster 12 daklozen een dak boven hun hoofd. Vanuit hier kunnen zij zich weer een plek in de samenleving verwerven.

  Drinks
  Voor alle mensen die graag puur en eerlijk bezig zijn: hier ben je aan het goede adres! Ze hebben natuurlijke sapjes, Indian RAW tonic uit België, natuurlijk gebrouwen frisdranken en DIY warme melk met stukjes chocolade. Ook kun je er terecht voor een kopje biologische thee van Mr. Jones in veel bijzondere smaakjes, met hele leuke namen! Ik noem: Instant Karma, Lulu’s Garden of Monkey’s Wedding) of een kop heerlijk koffie van Moyee.

  Sfeer/interieur
  Alles wat er staat zou ik zo meenemen… Echt, ik ben in love met bijna alles wat daar binnen staat: Gave vintage meubels, een comfi bank, toffe kunststukken aan de muur, een huiselijk kleed op de grond en een schat van een hondje dat mee mag naar ’t werk. Het is heerlijk ruimtelijk, ongedwongen en open zaak. Dè perfecte plek om in het drukke centrum even je rust momentje te kunnen vinden en te genieten van al het (eerlijke) lekkers.

  Al met al dus een échte aanrader: Brandpunt is zeker een bezoekje waard. Trust me!

  Brandpunt
  Reigerstraat 16, Breda
  Openingstijden:
  Ma, Di, Wo, Do, Vrij  9 – 17.30
  Zaterdag  12 – 17.30

  Tess

  ''24 lentes jong. Kan intens genieten van muziek. Maakt en drinkt graag goede koffies. Houdt van lekker (en veel) eten. Heeft hele flauwe, maar wel goede, humor. Vindt geluk in reizen en nieuwe mensen ontmoeten. Heeft een passie voor uitslapen en serie-marathons houden in bed. Of op de bank: Ik ben de moeilijkste niet."

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *