In deze quarantaine tijd heb ik mijn oude hobby weer eens opgepakt: bakken! Afgelopen weekend had ik zin om de keuken in te duiken. Ik ging op zoek naar een brownie recept (als ik iets zoets eet is het meestal chocolade) en besloot wat te experimenteren met ingrediënten en hoeveelheden. Het resultaat was helemaal goedgekeurd, en dus deel ik het recept van deze iets gezondere brownies met je*.
*De mensen die mij langer volgen weten dat ik met gezonder niet minder calorieën bedoel. Ik bedoel met gezond voedzaam. Voedzaam is in het geval van een brownie best een uitdaging, maar ik heb in ieder geval een aantal ingrediënten kunnen vervangen en flink geminderd in suiker zodat je toch met een gerust hart van een stuk brownie kunt genieten. Het recept is gebaseerd op een recept van Rutger bakt!
Wat heb je nodig voor circa 10-12 brownies?
– 200 gram roomboter (ook te vervangen door kokosolie)
– 115 gram pure chocolade (minimaal 70%)
– 2 eieren + 1 eidooier
– 200 gram kokosbloesemsuiker
– 1 tl vanille-extract
– 100 gram amandelmeel
– 25 gram havermeel
– 25 gram cacaopoeder
– optioneel: noten
Hoe maak je de brownies?
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter samen met de blokjes pure chocolade au bain marie. Laat dit mengsel daarna kort afkoelen.
Klopt in de tussentijd de eieren met de eidooier, de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract een aantal minuten goed op met de mixer of een garde.
Meng het amandelmeel, havermeel en het cacaopoeder in een kom.
Wanneer het chocolade mengsel ietwat afgekoeld is voeg je dit bij het meel. Roer daarna tot een gladde massa. Je kunt voor een extra bite nog wat noten door het beslag heen spatelen. Denk aan walnoten, hazelnoten of pecannoten.
Vet een brownie bakblik of een kleine taartvorm in en verdeel het mengsel over het bakblik.
Bak de brownie in 40 minuten af. Laat daarna goed afkoelen.
Enjoy!:)
In deze quarantaine tijd heb ik mijn oude hobby weer eens opgepakt: bakken! Afgelopen weekend had ik zin om de keuken in te duiken. Ik ging op zoek naar een brownie recept (als ik iets zoets eet is het meestal chocolade) en besloot wat te experimenteren met ingrediënten en hoeveelheden. Het resultaat was helemaal goedgekeurd, en dus deel ik het recept van deze iets gezondere brownies met je*.
*De mensen die mij langer volgen weten dat ik met gezonder niet minder calorieën bedoel. Ik bedoel met gezond voedzaam. Voedzaam is in het geval van een brownie best een uitdaging, maar ik heb in ieder geval een aantal ingrediënten kunnen vervangen en flink geminderd in suiker zodat je toch met een gerust hart van een stuk brownie kunt genieten. Het recept is gebaseerd op een recept van Rutger bakt!
Wat heb je nodig voor circa 10-12 brownies?
– 200 gram roomboter (ook te vervangen door kokosolie)
– 115 gram pure chocolade (minimaal 70%)
– 2 eieren + 1 eidooier
– 200 gram kokosbloesemsuiker
– 1 tl vanille-extract
– 100 gram amandelmeel
– 25 gram havermeel
– 25 gram cacaopoeder
– optioneel: noten
Hoe maak je de brownies?
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter samen met de blokjes pure chocolade au bain marie. Laat dit mengsel daarna kort afkoelen.
Klopt in de tussentijd de eieren met de eidooier, de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract een aantal minuten goed op met de mixer of een garde.
Meng het amandelmeel, havermeel en het cacaopoeder in een kom.
Wanneer het chocolade mengsel ietwat afgekoeld is voeg je dit bij het meel. Roer daarna tot een gladde massa. Je kunt voor een extra bite nog wat noten door het beslag heen spatelen. Denk aan walnoten, hazelnoten of pecannoten.
Vet een brownie bakblik of een kleine taartvorm in en verdeel het mengsel over het bakblik.
Bak de brownie in 40 minuten af. Laat daarna goed afkoelen.
Enjoy!:)
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment