fbpx

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

In deze quarantaine tijd heb ik mijn oude hobby weer eens opgepakt: bakken! Afgelopen weekend had ik zin om de keuken in te duiken. Ik ging op zoek naar een brownie recept (als ik iets zoets eet is het meestal chocolade) en besloot wat te experimenteren met ingrediënten en hoeveelheden. Het resultaat was helemaal goedgekeurd, en dus deel ik het recept van deze iets gezondere brownies met je*.

*De mensen die mij langer volgen weten dat ik met gezonder niet minder calorieën bedoel. Ik bedoel met gezond voedzaam. Voedzaam is in het geval van een brownie best een uitdaging, maar ik heb in ieder geval een aantal ingrediënten kunnen vervangen en flink geminderd in suiker zodat je toch met een gerust hart van een stuk brownie kunt genieten. Het recept is gebaseerd op een recept van Rutger bakt!

Wat heb je nodig voor circa 10-12 brownies?

– 200 gram roomboter (ook te vervangen door kokosolie)
– 115 gram pure chocolade (minimaal 70%)
– 2 eieren + 1 eidooier
– 200 gram kokosbloesemsuiker
– 1 tl vanille-extract
– 100 gram amandelmeel
– 25 gram havermeel
– 25 gram cacaopoeder
– optioneel: noten

Hoe maak je de brownies?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de boter samen met de blokjes pure chocolade au bain marie. Laat dit mengsel daarna kort afkoelen.

Klopt in de tussentijd de eieren met de eidooier, de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract een aantal minuten goed op met de mixer of een garde.

Meng het amandelmeel, havermeel en het cacaopoeder in een kom.

Wanneer het chocolade mengsel ietwat afgekoeld is voeg je dit bij het meel. Roer daarna tot een gladde massa. Je kunt voor een extra bite nog wat noten door het beslag heen spatelen. Denk aan walnoten, hazelnoten of pecannoten.

Vet een brownie bakblik of een kleine taartvorm in en verdeel het mengsel over het bakblik.

Bak de brownie in 40 minuten af. Laat daarna goed afkoelen.

Enjoy!:)

In deze quarantaine tijd heb ik mijn oude hobby weer eens opgepakt: bakken! Afgelopen weekend had ik zin om de keuken in te duiken. Ik ging op zoek naar een brownie recept (als ik iets zoets eet is het meestal chocolade) en besloot wat te experimenteren met ingrediënten en hoeveelheden. Het resultaat was helemaal goedgekeurd, en dus deel ik het recept van deze iets gezondere brownies met je*.

*De mensen die mij langer volgen weten dat ik met gezonder niet minder calorieën bedoel. Ik bedoel met gezond voedzaam. Voedzaam is in het geval van een brownie best een uitdaging, maar ik heb in ieder geval een aantal ingrediënten kunnen vervangen en flink geminderd in suiker zodat je toch met een gerust hart van een stuk brownie kunt genieten. Het recept is gebaseerd op een recept van Rutger bakt!

Wat heb je nodig voor circa 10-12 brownies?

– 200 gram roomboter (ook te vervangen door kokosolie)
– 115 gram pure chocolade (minimaal 70%)
– 2 eieren + 1 eidooier
– 200 gram kokosbloesemsuiker
– 1 tl vanille-extract
– 100 gram amandelmeel
– 25 gram havermeel
– 25 gram cacaopoeder
– optioneel: noten

Hoe maak je de brownies?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de boter samen met de blokjes pure chocolade au bain marie. Laat dit mengsel daarna kort afkoelen.

Klopt in de tussentijd de eieren met de eidooier, de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract een aantal minuten goed op met de mixer of een garde.

Meng het amandelmeel, havermeel en het cacaopoeder in een kom.

Wanneer het chocolade mengsel ietwat afgekoeld is voeg je dit bij het meel. Roer daarna tot een gladde massa. Je kunt voor een extra bite nog wat noten door het beslag heen spatelen. Denk aan walnoten, hazelnoten of pecannoten.

Vet een brownie bakblik of een kleine taartvorm in en verdeel het mengsel over het bakblik.

Bak de brownie in 40 minuten af. Laat daarna goed afkoelen.

Enjoy!:)

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!