• Caroline Glasbergen

  Caroline Glasbergen is oprichter van FITSHE. Een bedrijf in natuurlijke en biologische eiwitproducten die je lichaam ondersteunen na lichamelijke inspanning. Daarnaast coacht ze ondernemers vanuit haar bedrijf Zentrepreneurship én is ze op zondag yogadocent en meditatiecoach. Ik volg Caroline al een tijdje via social media en ze inspireert me. Als mens, in haar persoonlijke ontwikkeling en de lessen die ze daaruit deelt, maar ook in het zakelijke als ondernemer. Ik ben super benieuwd hoe haar levenspad is gelopen, en hoe iemand zóveel dingen naast elkaar kan doen. Dus ik vroeg haar voor een interview.

  Caroline: Toen ik jonger was had ik nog niet echt een idee wat ik later wilde gaan doen. Ik ging naar de hotelschool omdat ik veel passie heb voor service en ervaringen. Ook koken en gezonde voeding hadden toen al mijn interesse. De opleiding was internationaal, daardoor heb ik in die jaren veel kunnen reizen; Suriname, Thailand, Bali. Een liefde voor Azië ontstond, en ik ging me verdiepen in yoga en meditatie.

  Omdat ik uit een ondernemersgezin kom, mijn vader heeft een eigen bedrijf en ook mijn opa was ondernemer, wist ik vrij zeker dat er ooit een moment zou komen dat ik zou gaan ondernemen. De vrijheid trok me, je eigen weg kunnen gaan, kiezen waar je in gelooft zonder verantwoording af te hoeven leggen.

  Na mijn master in finance (om te kunnen ondernemen moet je toch ook iets van cijfers weten, althans dat was mijn overtuiging), ging ik vervolgens aan de slag in de corporate wereld. In die periode werkte ik veel uren, en sportte daarnaast intensief. Om mijn lichaam goed te kunnen voeden en te laten herstellen na zo’n training werd me door een trainer aangeraden om eiwitproducten te nemen. Ik ging op zoek naar natuurlijke eiwitrijke producten die bij mij pasten. Die waren er niet. Toen heb ik FITSHE in 2014 opgericht.

  Mijn intentie is altijd geweest om met de opgedane ervaring en kennis andere vrouwelijke ondernemers te gaan helpen hun bedrijf te laten groeien. Door FITSHE kwam ik erachter dat groei niet alleen kan komen vanuit de onderneming zelf. De strategie; finance; systemen en mensen zijn ontzettend belangrijk. Maar daarnaast is het essentieel om als ondernemer dichtbij jezelf te blijven en in verbinding te staan met je kern.  Ik heb zelf ervaren hoe het is om niet in verbinding te zijn. In 2015 ben ik daarom tien dagen op stilte retraite gegaan en toen werd me heel duidelijk hoe belangrijk het is dat je niet alleen aandacht hebt voor je bedrijf, maar ook voor jezelf. Voor het spirituele. Dit ben ik verder gaan onderzoeken, door onder andere yoga-opleidingen en reiki. Daaruit is mijn tweede bedrijf Zentrepreneurship ontstaan. Business en spirituality in één dus.

  De weg naar het lanceren van een bedrijf, en daarna het succesvol maken van een bedrijf is lang. Je hebt in die tijd concessies moeten doen en jarenlang gebouwd naar dat doel toe. Hoe bleef je gefocust? Hoe hield je het geloof in jezelf en wat je aan het doen was?
  ‘‘Mijn routines, maar vooral mijn morning routine helpt me daar enorm bij. En het succes van zo’n ochtendroutine zit hem grappig genoeg in de avond. Op tijd naar bed, mijn spullen klaarleggen. En dan ’s ochtends vroeg eruit, even wat oefeningen doen, een koude wisseldouche nemen (tip!), en vervolgens écht kunnen pieken. Productief zijn als de wereld nog slaapt. Meditatie, sporten en gezond eten zorgen er daarnaast voor dat ik veel energie heb, dat ik dicht bij mezelf sta, dat ik gefocust blijf en ook bij tegenslagen doorga. De juiste mensen om je heen hebben is heel belangrijk, en doelen stellen en regelmatig reviewen. Maar meer nog: ik geloofde 100% in mijn idee en dat komt er dan uiteindelijk ook uit.’’

  Je doet veel verschillende dingen. FITSHE, je coaching, yoga docent, is er een soort overkoepelende passie die in al deze dingen terugkomt?
  ‘‘Waar het op neerkomt is dat ik geloof in vrouwelijk leiderschap. En dat ik ervan overtuigd ben dat wanneer vrouwen goed in hun vel zitten en verbonden zijn, ze alles uit zichzelf kunnen halen en daarmee de wereld beter wordt. FITSHE is een merk wat vrouwen support om alles uit zichzelf te halen. Producten die het lichaam ondersteunen na een lichamelijke inspanning. Beweging en voeding staan daar centraal. Als coach voor ondernemers (Zentrepreneurship) ondersteun ik vrouwen in de verbinding tussen het zakelijke en het spirituele. Dat het met jezelf én je bedrijf goed gaat. Zacht ondernemen, maar met impact. Heel goed voelen. Wie ben ik, wat wil ik, hoe voelt dit?  Ben je in balans en in alignment? Dient jouw bedrijf jouw behoeftes? Vrouwelijke ondernemers hebben iets te geven waardoor de wereld meer in balans gaat komen, daar geloof ik heilig in. Door mijn eigen ervaring in het opzetten en runnen van een bedrijf, en aan de andere kant mijn doorleefde kennis in het spirituele kan ik die twee heel goed met elkaar verbinden. En ook in mijn werk als yinyogadocent en meditatiecoach (ademwerk) komt het woordje balans overduidelijk weer terug.’’

  Wie zijn jouw inspiratiebronnen?
  ‘‘De vrouwen die ik coach inspireren mij dagelijks. Hoe zij hun bedrijf veel harder laten groeien, snel meer verdienen, spiritueel groeien, beter in hun vel zitten. Dat geeft me zoveel energie. Het is gaaf om daar onderdeel van te mogen zijn. En daarnaast: Tony Robbins. Ik bewonder hem enorm. Hoe hij in staat is bij mensen die mindshifts in zo’n korte tijd te maken, mensen aanleert nieuwe gewoontes te creëren. Wat ik van hem heb geleerd is ALL IN gaan. Als je ervoor gaat, dan voor 100%.’’

  Wat betekent voor jou ‘je mooiste leven’?
  ‘‘Ik ben onwijs dankbaar voor mijn leven hoe het nu is. Voor mijn twee bedrijven, mijn partner en zijn zoontje, mijn yoga en meditatielessen. Mijn wens voor de toekomst is dat ik me constant mag blijven ontwikkelen. Steeds dichterbij mezelf kan komen, mijn gevoeligheid omarmen en dat nog meer kan delen met anderen.’’

  Aan het einde van ons gesprek hebben we het nog even over comfortzones en spannende stappen nemen. Omdat het vaak lijkt dat het bij een ander vanzelf gaat, en sommige mensen die angsten totaal niet lijken te kennen. Caroline: ‘‘tuurlijk, het klinkt nu allemaal zo simpel, maar ik doe elke dag dingen die ik spannend vind. En dat is gewoon niet altijd makkelijk. Vaak zeggen mensen: ik voel me hier onzeker over. Maar als je iets voor de eerste keer doet, dan is het per definitie ongemakkelijk. Je moet de moed hebben en besluiten: ik ga het toch gewoon doen. Dan ontwikkel je vanzelf zelfverzekerdheid In die angst aankijken, daar zit voor mij ook een soort van schoonheid en de kern van groei in. Als ik voel dat ik iets spannend vind, ga ik het onderzoeken bij mezelf. Zo blijf ik in ontwikkeling.’’

  Je kunt Caroline volgen op Instagram!

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *