fbpx

Blogs

Als je denkt geen passie voor iets te hebben is deze blog voor jou

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Passie is best een groot onderwerp aan het worden in deze steeds meer veranderende maatschappij. We willen allemaal iets bijdragen aan de wereld lijkt het. We willen werk doen dat ertoe doet en waar ons hart ligt. We willen onze gaven en talenten inzetten. En ja, het is heerlijk om een passie, een purpose, een missie te hebben. Een groter doel. Maar wanneer je dat gevoel mist, je hebt niet iets specifieks waar je in uitblinkt (denk je) of waar je hart ligt, je hebt geen hoger doel in je leven, wil het absoluut niet zeggen dat je niet van betekenis kunt zijn (bent) of dat er iets mis met je is. Nee! In deze blog neem ik je mee in een klein stukje van mijn verhaal en wil ik wat dingen aan je meegeven voor als je op dit moment ook denkt geen passie te hebben voor iets.

Mijn zoektocht naar een passie

Geen passie voor iets hebben. Van mijn pubertijd tot ik een jaar of vijfentwintig was, dacht ik dat ik iemand zou worden die echt passieloos zou eindigen in dit leven. Die elke dag ongeïnspireerd op weg zou gaan naar een of ander kantoor en daar haar leven onzichtbaar en energieloos zou slijten. En dat toekomstbeeld maakte me best somber. Het vinden van een passie werd dan al vroeg in mijn leven mijn grote roze olifant.

Op de middelbare school had ik géén idee wat ik daarna wilde gaan studeren. Ik kon prima leren, maar had geen bovenmatige interesse in een bepaald vak. Ik had ook niet een bepaalde hobby waar ik enorm veel vuur voor voelde, waar ik elk uur van de dag mee bezig wilde zijn. Ik was een echte fladderaar. Die enorme keuze die je moet maken om je toe te wijden aan vier jaar studie terwijl je het gevoel mist dat je een bepaalde richting op wilt, die maakte ik dan ook niet. Ik stopte mijn kop lekker in het zand en ging na mijn havo diploma werken.

En al die jaren droeg ik die passie/purpose kwestie met me mee. Waarvoor ben ik hier op aarde? Wat kan ik nou eigenlijk écht goed? Wat zou mijn bijdrage aan deze wereld kunnen zijn? Dit leven wat ik nu leid, dat moet het toch niet zijn? Vragen die de hele dag onbewust door mijn hoofd spookten.

Ik voelde me daardoor anders. Onbegrepen. Mislukt ook wel. Want als ik om me heen keek dan zag ik wel mensen die dat vraagstuk allemaal hadden opgelost. Die gewoon een studie kozen, en daarna moeiteloos een leuke baan vonden waar ze gelukkig in waren.

Maar ook dat was iets wat ik voor een ander invulde. Ik weet nu wel beter. Ik was gewoon vroeg. Vroeg met mijn levensvragen. Vroeg met de drang voelen iets zinvols te gaan doen. Vroeg met me afzetten tegen gebaande paden. Vroeg met een burn-out krijgen.

Ik ging door dingen heen waar veel leeftijdsgenoten nu (pas) doorheen gaan. Want inmiddels zoeken we met zijn allen naar een leven van betekenis. We denken na over wat het leven nog meer is dan afvinken van checklisten en betalen van rekeningen. We vragen ons af wat we te geven hebben, welk talent we kunnen inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. We willen vooral bezig zijn met dingen die ons energie geven, blij maken. Vervulling en zingeving ervaren. Werken aan een groter plaatje. En ik weet zeker dat iedereen dat iets in zich heeft, of je het nou passie wilt noemen, of talent, of gift of wat dan ook. Bij sommige mensen is het al vroeg in hun leven duidelijk wat hun talent is, welke dromen ze willen najagen. Bij anderen ontstaat dat gevoel en die richting gaandeweg en soms pas een hele tijd later. Maar weet dit: het zit al in je, en wanneer het jouw tijd is zal het ook echt naar buiten komen. Daar mag je op vertrouwen.

Terug naar mijn verhaal: het is met mij uiteindelijk allemaal goedgekomen. En vanaf het moment dat ik na mijn burn-out actie ben gaan ondernemen, tot nu, heb ik énorm veel inzichten en lessen opgedaan die ik graag met je deel.

Wat de oorzaken waren dat ik me zo verloren voelde, al heel jong een burn-out kreeg, en geen richting kon geven aan mijn leven?

1. Ik ben niet echt op zoek gegaan naar antwoorden op mijn vragen. Ik ben gewoon heel hard weg van die vragen gaan rennen.

2. Ik benaderde het leven in die tijd veel te zwaar en was heel streng voor mezelf. Ik dacht dat ik op jonge leeftijd alles al uitgevonden moest hebben. Dat maakte dat die levensvragen in mijn hoofd véél te groot werden en ik ze niet meer overzag.

3. Het schijnbare perfecte leven van de mensen om mij heen die nooit levensvragen leken te hebben maakte me onzeker en blokkeerde me. Het gebrek aan openheid en kwetsbaarheid hield die perfectie in stand. Daarom sta ik nu juist voor openheid en kwetsbaarheid.

4. Ik wilde vooral mijn vader een plezier doen door een goede baan te vinden omdat ik het idee had dat ik hem anders teleurstelde. Daardoor bleef ik jarenlang functies proberen die me absoluut niet gelukkig maakten. Dat maakte dat ik vooral rationeel te werk ging, en totaal niet vanuit mijn hart kon voelen wat ík nou eigenlijk wilde.

Wat ik jou graag wil meegeven

Probeer het proces wat lichter te zien
Soms kun je dingen vanuit je hoofd zo zwaar maken. Je hoeft niet nu al een antwoord te hebben op de vraag waarom je hier op aarde bent. Dat antwoord ga je ontdekken terwijl je op reis bent, terwijl je leeft.

Stel goede en simpele vragen
Wat maakt me blij? Op welke momenten is mijn energie hoog? Wanneer, als ik wat aan het doen ben, sta ik enorm in mijn kracht? Wat gaat bij mij vanzelf, waar hoef ik nooit echt moeite voor te doen? Wat vond ik als kind leuk om te doen? Wat was mijn droom als kind? Als ik onverwacht tijd over heb, wat doe ik dan? Waar ben ik nieuwsgierig naar? Waar zou ik meer over willen leren?

Volg je nieuwsgierigheid
Ga alles ontdekken waar je ook maar een sprankje enthousiasme voor voelt. Laat je nieuwsgierigheid leidend zijn! Volg een cursus, loop een dagje met iemand mee die volgens jou een leuke en interessante baan heeft, ga als vrijwilliger ergens aan de slag. Ontdek zoveel mogelijk. Ook de dingen die niks voor je zijn geven je waardevolle inzichten! Laat die druk op je schouders voor wat deze is en volg je nieuwsgierigheid. Voelt ook meteen heel anders in je lijf.

– Wat gaat bij jou veel te makkelijk, zonder nadenken?
Niet iedereen herkent een talent bij zichzelf, omdat talenten en gaven meestal te natuurlijk voelen en we als mens altijd het idee hebben dat belangrijke dingen moeilijk moeten zijn. Wat gaat bij jou vanzelf, waar vragen mensen jouw hulp meestal voor?

Volg je pad vanuit jou
Probeer je pad echt te volgen vanuit jou. Vanuit wat goed voelt voor jou. Vanuit wat jij wilt. Probeer de verwachtingen van de ander bij de ander te laten. Het is jouw leven. Het zijn jouw keuzes. Het is jouw verhaal. Welk verhaal wil jij vertellen?

– Je pijn uit je verleden is je gift voor de toekomst
‘‘Turn your wounds into wisdom.’’ Oprah zegt het zo mooi. Wat veel mensen met een passie, purpose of missie gemeen hebben is dat ze zelf door iets heen zijn gegaan waar ze nu vervolgens andere mensen mee helpen. Een andere goede is om je te bedenken wat de grootste pijn is in de wereld die je graag op zou willen lossen. Voor mij persoonlijk is dat bijvoorbeeld dat mensen geen zelfliefde hebben en dat ze hun hele leven worstelen met de wonden uit hun kindertijd. Wat is dat voor jou?

– Laat je door niemand iets wijsmaken
Dat je met je hobby geen geld zou kunnen verdienen, bijvoorbeeld. Of dat het niet voor jou weggelegd is om je passie te volgen. Als je iets kunt toevoegen aan het leven van anderen, als je een mooie gift hebt, als er iets is wat je graag wilt ontwikkelen in jezelf, ga ervoor. Jij bent uniek. Wat je te geven hebt is uniek. Kom ermee naar buiten!

– Laat het idee varen dat je voor een bepaalde leeftijd je leven op de rit moet hebben
Ook weer zo’n idee vanuit de maatschappij: voor je dertigste moet je alles op de rit hebben. De reis ís het leven. Je bent voor altijd in ontwikkeling, op ontdekking, je mag altijd bijsturen of een andere weg inslaan. Geef jezelf alle ruimte om antwoorden op je vragen te krijgen. Neem je hele leven daar de tijd voor. Wat ga je anders met je tijd doen als je alles al op de rit hebt?

Laat het idee ook varen dat iedereen zijn leven op de rit heeft behalve jij
Dat is niet zo. Echt niet. Veel mensen spreken zichzelf hier alleen niet over uit. Stel eens echte vragen aan mensen die je kent, dichtbij of wat verder weg. Heb open gesprekken. Vaak kom je er dan achter dat iedereen (ook mensen met een passie) worstelt met keuzes, richtingen. Niemand is altijd gelukkig, we zijn alleen heel goed in het hooghouden van een bepaalde standaard/perfectie naar de buitenwereld.

– Haal de druk van je schouders dat je iets moet vinden wat je gelukkig maakt
Het vind jou vanzelf. Door nieuwsgierigheid, nieuwe dingen proberen, andere richtingen inslaan, door je hart te volgen. Door je niet meer blind te staren op een eindpunt maar te genieten van de weg. Vertrouw.

Een passie is niet perse iets voor het leven
Je passies en interesses kunnen gaandeweg veranderen. Omdat jij ook groeit. Omdat jij altijd in beweging bent en je ontwikkelt. Dat levenslange loslaten neemt een hoop druk weg! Zonder die druk kun je inspringen op wat je nu leuk en interessant vindt. Waar je nu nieuwsgierig naar bent en misschien wel wilt ontplooien, onderzoeken en aandacht geven. 

– Wanneer je iets met passie doet heb je een passie
Want zo is het. Een passie hebben is niets meer dan iets met ontzettend veel plezier, toewijding en enthousiasme doen. Dat kan álles zijn!

Het leven is absoluut niet waardeloos zonder het hebben van een bepaalde passie
Het leven is absoluut niet waardeloos zonder het hebben van een passie of missie. Ook zonder kun je mooie idealen hebben, dromen waarmaken en een zinvol, passievol leven leiden. Elke dag kun je van betekenis zijn, BEN je van betekenis, door gewoon alleen maar te zijn en op te komen dagen. Elke dag kun je de levens van mensen veranderen door je beste zelf te zijn, door naar iemand te luisteren, te helpen, simpelweg iemand te zien. Elke dag kun je met passie leven door te dingen te doen die voor jou belangrijk zijn. Die jouw hart laten zingen. Die jou het gevoel geven dat je leeft.


Als je deze blog interessant vond dan is deze ook wat voor je: hoe vind je je passie?

Passie is best een groot onderwerp aan het worden in deze steeds meer veranderende maatschappij. We willen allemaal iets bijdragen aan de wereld lijkt het. We willen werk doen dat ertoe doet en waar ons hart ligt. We willen onze gaven en talenten inzetten. En ja, het is heerlijk om een passie, een purpose, een missie te hebben. Een groter doel. Maar wanneer je dat gevoel mist, je hebt niet iets specifieks waar je in uitblinkt (denk je) of waar je hart ligt, je hebt geen hoger doel in je leven, wil het absoluut niet zeggen dat je niet van betekenis kunt zijn (bent) of dat er iets mis met je is. Nee! In deze blog neem ik je mee in een klein stukje van mijn verhaal en wil ik wat dingen aan je meegeven voor als je op dit moment ook denkt geen passie te hebben voor iets.

Mijn zoektocht naar een passie

Geen passie voor iets hebben. Van mijn pubertijd tot ik een jaar of vijfentwintig was, dacht ik dat ik iemand zou worden die echt passieloos zou eindigen in dit leven. Die elke dag ongeïnspireerd op weg zou gaan naar een of ander kantoor en daar haar leven onzichtbaar en energieloos zou slijten. En dat toekomstbeeld maakte me best somber. Het vinden van een passie werd dan al vroeg in mijn leven mijn grote roze olifant.

Op de middelbare school had ik géén idee wat ik daarna wilde gaan studeren. Ik kon prima leren, maar had geen bovenmatige interesse in een bepaald vak. Ik had ook niet een bepaalde hobby waar ik enorm veel vuur voor voelde, waar ik elk uur van de dag mee bezig wilde zijn. Ik was een echte fladderaar. Die enorme keuze die je moet maken om je toe te wijden aan vier jaar studie terwijl je het gevoel mist dat je een bepaalde richting op wilt, die maakte ik dan ook niet. Ik stopte mijn kop lekker in het zand en ging na mijn havo diploma werken.

En al die jaren droeg ik die passie/purpose kwestie met me mee. Waarvoor ben ik hier op aarde? Wat kan ik nou eigenlijk écht goed? Wat zou mijn bijdrage aan deze wereld kunnen zijn? Dit leven wat ik nu leid, dat moet het toch niet zijn? Vragen die de hele dag onbewust door mijn hoofd spookten.

Ik voelde me daardoor anders. Onbegrepen. Mislukt ook wel. Want als ik om me heen keek dan zag ik wel mensen die dat vraagstuk allemaal hadden opgelost. Die gewoon een studie kozen, en daarna moeiteloos een leuke baan vonden waar ze gelukkig in waren.

Maar ook dat was iets wat ik voor een ander invulde. Ik weet nu wel beter. Ik was gewoon vroeg. Vroeg met mijn levensvragen. Vroeg met de drang voelen iets zinvols te gaan doen. Vroeg met me afzetten tegen gebaande paden. Vroeg met een burn-out krijgen.

Ik ging door dingen heen waar veel leeftijdsgenoten nu (pas) doorheen gaan. Want inmiddels zoeken we met zijn allen naar een leven van betekenis. We denken na over wat het leven nog meer is dan afvinken van checklisten en betalen van rekeningen. We vragen ons af wat we te geven hebben, welk talent we kunnen inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. We willen vooral bezig zijn met dingen die ons energie geven, blij maken. Vervulling en zingeving ervaren. Werken aan een groter plaatje. En ik weet zeker dat iedereen dat iets in zich heeft, of je het nou passie wilt noemen, of talent, of gift of wat dan ook. Bij sommige mensen is het al vroeg in hun leven duidelijk wat hun talent is, welke dromen ze willen najagen. Bij anderen ontstaat dat gevoel en die richting gaandeweg en soms pas een hele tijd later. Maar weet dit: het zit al in je, en wanneer het jouw tijd is zal het ook echt naar buiten komen. Daar mag je op vertrouwen.

Terug naar mijn verhaal: het is met mij uiteindelijk allemaal goedgekomen. En vanaf het moment dat ik na mijn burn-out actie ben gaan ondernemen, tot nu, heb ik énorm veel inzichten en lessen opgedaan die ik graag met je deel.

Wat de oorzaken waren dat ik me zo verloren voelde, al heel jong een burn-out kreeg, en geen richting kon geven aan mijn leven?

1. Ik ben niet echt op zoek gegaan naar antwoorden op mijn vragen. Ik ben gewoon heel hard weg van die vragen gaan rennen.

2. Ik benaderde het leven in die tijd veel te zwaar en was heel streng voor mezelf. Ik dacht dat ik op jonge leeftijd alles al uitgevonden moest hebben. Dat maakte dat die levensvragen in mijn hoofd véél te groot werden en ik ze niet meer overzag.

3. Het schijnbare perfecte leven van de mensen om mij heen die nooit levensvragen leken te hebben maakte me onzeker en blokkeerde me. Het gebrek aan openheid en kwetsbaarheid hield die perfectie in stand. Daarom sta ik nu juist voor openheid en kwetsbaarheid.

4. Ik wilde vooral mijn vader een plezier doen door een goede baan te vinden omdat ik het idee had dat ik hem anders teleurstelde. Daardoor bleef ik jarenlang functies proberen die me absoluut niet gelukkig maakten. Dat maakte dat ik vooral rationeel te werk ging, en totaal niet vanuit mijn hart kon voelen wat ík nou eigenlijk wilde.

Wat ik jou graag wil meegeven

Probeer het proces wat lichter te zien
Soms kun je dingen vanuit je hoofd zo zwaar maken. Je hoeft niet nu al een antwoord te hebben op de vraag waarom je hier op aarde bent. Dat antwoord ga je ontdekken terwijl je op reis bent, terwijl je leeft.

Stel goede en simpele vragen
Wat maakt me blij? Op welke momenten is mijn energie hoog? Wanneer, als ik wat aan het doen ben, sta ik enorm in mijn kracht? Wat gaat bij mij vanzelf, waar hoef ik nooit echt moeite voor te doen? Wat vond ik als kind leuk om te doen? Wat was mijn droom als kind? Als ik onverwacht tijd over heb, wat doe ik dan? Waar ben ik nieuwsgierig naar? Waar zou ik meer over willen leren?

Volg je nieuwsgierigheid
Ga alles ontdekken waar je ook maar een sprankje enthousiasme voor voelt. Laat je nieuwsgierigheid leidend zijn! Volg een cursus, loop een dagje met iemand mee die volgens jou een leuke en interessante baan heeft, ga als vrijwilliger ergens aan de slag. Ontdek zoveel mogelijk. Ook de dingen die niks voor je zijn geven je waardevolle inzichten! Laat die druk op je schouders voor wat deze is en volg je nieuwsgierigheid. Voelt ook meteen heel anders in je lijf.

– Wat gaat bij jou veel te makkelijk, zonder nadenken?
Niet iedereen herkent een talent bij zichzelf, omdat talenten en gaven meestal te natuurlijk voelen en we als mens altijd het idee hebben dat belangrijke dingen moeilijk moeten zijn. Wat gaat bij jou vanzelf, waar vragen mensen jouw hulp meestal voor?

Volg je pad vanuit jou
Probeer je pad echt te volgen vanuit jou. Vanuit wat goed voelt voor jou. Vanuit wat jij wilt. Probeer de verwachtingen van de ander bij de ander te laten. Het is jouw leven. Het zijn jouw keuzes. Het is jouw verhaal. Welk verhaal wil jij vertellen?

– Je pijn uit je verleden is je gift voor de toekomst
‘‘Turn your wounds into wisdom.’’ Oprah zegt het zo mooi. Wat veel mensen met een passie, purpose of missie gemeen hebben is dat ze zelf door iets heen zijn gegaan waar ze nu vervolgens andere mensen mee helpen. Een andere goede is om je te bedenken wat de grootste pijn is in de wereld die je graag op zou willen lossen. Voor mij persoonlijk is dat bijvoorbeeld dat mensen geen zelfliefde hebben en dat ze hun hele leven worstelen met de wonden uit hun kindertijd. Wat is dat voor jou?

– Laat je door niemand iets wijsmaken
Dat je met je hobby geen geld zou kunnen verdienen, bijvoorbeeld. Of dat het niet voor jou weggelegd is om je passie te volgen. Als je iets kunt toevoegen aan het leven van anderen, als je een mooie gift hebt, als er iets is wat je graag wilt ontwikkelen in jezelf, ga ervoor. Jij bent uniek. Wat je te geven hebt is uniek. Kom ermee naar buiten!

– Laat het idee varen dat je voor een bepaalde leeftijd je leven op de rit moet hebben
Ook weer zo’n idee vanuit de maatschappij: voor je dertigste moet je alles op de rit hebben. De reis ís het leven. Je bent voor altijd in ontwikkeling, op ontdekking, je mag altijd bijsturen of een andere weg inslaan. Geef jezelf alle ruimte om antwoorden op je vragen te krijgen. Neem je hele leven daar de tijd voor. Wat ga je anders met je tijd doen als je alles al op de rit hebt?

Laat het idee ook varen dat iedereen zijn leven op de rit heeft behalve jij
Dat is niet zo. Echt niet. Veel mensen spreken zichzelf hier alleen niet over uit. Stel eens echte vragen aan mensen die je kent, dichtbij of wat verder weg. Heb open gesprekken. Vaak kom je er dan achter dat iedereen (ook mensen met een passie) worstelt met keuzes, richtingen. Niemand is altijd gelukkig, we zijn alleen heel goed in het hooghouden van een bepaalde standaard/perfectie naar de buitenwereld.

– Haal de druk van je schouders dat je iets moet vinden wat je gelukkig maakt
Het vind jou vanzelf. Door nieuwsgierigheid, nieuwe dingen proberen, andere richtingen inslaan, door je hart te volgen. Door je niet meer blind te staren op een eindpunt maar te genieten van de weg. Vertrouw.

Een passie is niet perse iets voor het leven
Je passies en interesses kunnen gaandeweg veranderen. Omdat jij ook groeit. Omdat jij altijd in beweging bent en je ontwikkelt. Dat levenslange loslaten neemt een hoop druk weg! Zonder die druk kun je inspringen op wat je nu leuk en interessant vindt. Waar je nu nieuwsgierig naar bent en misschien wel wilt ontplooien, onderzoeken en aandacht geven. 

– Wanneer je iets met passie doet heb je een passie
Want zo is het. Een passie hebben is niets meer dan iets met ontzettend veel plezier, toewijding en enthousiasme doen. Dat kan álles zijn!

Het leven is absoluut niet waardeloos zonder het hebben van een bepaalde passie
Het leven is absoluut niet waardeloos zonder het hebben van een passie of missie. Ook zonder kun je mooie idealen hebben, dromen waarmaken en een zinvol, passievol leven leiden. Elke dag kun je van betekenis zijn, BEN je van betekenis, door gewoon alleen maar te zijn en op te komen dagen. Elke dag kun je de levens van mensen veranderen door je beste zelf te zijn, door naar iemand te luisteren, te helpen, simpelweg iemand te zien. Elke dag kun je met passie leven door te dingen te doen die voor jou belangrijk zijn. Die jouw hart laten zingen. Die jou het gevoel geven dat je leeft.


Als je deze blog interessant vond dan is deze ook wat voor je: hoe vind je je passie?

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!