fbpx

Droomdoeners

Charlotte de Ruiter

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Weer zo’n mooi droomdoener verhaal. Charlotte de Ruiter wist al van jongs af aan waar haar passie lag, en dat vind ik zo knap en bijzonder om te lezen.

Charlotte: ”Mijn naam is Charlotte. Ik ben 24 jaar oud en werk als (Interieur) Styliste, Grafisch Vormgeefster en Fotografe vanuit mijn bedrijf CR Lifestyle.

Van kleins af aan ben ik altijd al heel creatief bezig. Ik kom uit een creatieve familie waar mijn tante kunstenares is, mijn oom zilversmid, mijn moeder schildert, mijn vader heel erg handig is en mijn broer een eigen reclame bedrijf heeft. Dat het creatieve dus ook werd gestimuleerd vanuit huis was en is nog steeds voor mij super fijn! Ik merkte door alle kleine projectjes die ik als kind altijd al deed eigenlijk vrij snel dat ik ooit mijn dromen wilde gaan najagen.

Na de middelbare school koos ik dan ook voor de opleiding Ruimtelijke Presentatie en Communicatie op het Nimeto te Utrecht. Hier heb ik vier jaar lang concepten mogen bedenken om deze vervolgens uit te voeren. Het was heel erg fijn dat ik mijn creativiteit destijds echt kon uiten in mijn werk wat ik maakte. Doordat de opleiding breed was, wist ik juist heel goed wat ik wilde en wat mijn passie was. Omdat ik het iets te spannend vond om gelijk voor mezelf te starten na mijn opleiding, heb ik eerst wat jaren werk ervaring opgedaan als Grafisch Vormgeefster en Etaleuse. Naast mijn baan volgde ik een avond opleiding als interieur styliste en mag ik mij met een erkend diploma naast Ruimtelijke Vormgeefster ook Interieur Styliste noemen. Nadat ik mijn diploma had behaald als Interieur Styliste ging ik aan de slag bij een prachtige interieur winkel als Interieur en Kleur Adviseur.

Na wat jaren praktijk ervaring op te hebben gedaan werd het mij duidelijk dat ik echt voor mezelf moest gaan kiezen en hierbij de gok moest gaan wagen om CR Lifestyle op te starten. Het was heel spannend om die keuze te maken, gelukkig kwam er een moment in mijn leven dat ik zonder werk kwam te zitten. Dat was lastig, maar tegelijkertijd voor mij ook heel fijn want zo kreeg ik eindelijk de tijd en de ruimte om mijn bedrijfsplan uit te schrijven, ideeën op te doen en te gaan plannen. Hierdoor wist ik ook zeker; dit is het, ik ga het nu doen! Ik ben jong en mocht het mislukken dan kan ik altijd nog een baan gaan zoeken, want wat heb ik te verliezen. Je leeft tenslotte maar één keer.

Afgelopen januari startte ik met mijn bedrijfje en heb ik al mijn passies gebundeld. Ik houd me bezig met interieur, styling, fotografie en grafische vormgeving. Vrij snel kreeg ik wat leuke opdrachten, waar ik echt versteld van stond. Zo spannend en natuurlijk ook een gevoel van; ‘kan ik dit wel waar maken’, maar ja hoor, dat lukte mij en motiveerde nog meer om me er 100% voor in te gaan zetten. Mijn werk geeft mij zoveel energie, en ik kan er echt alles van mezelf in kwijt. Ik ben een gevoelsmens en het is zo fijn dat in het werk wat ik maak, dit te kunnen uiten. In de fotografie kan ik op zoek gaan naar het gevoel van de persoon die ik voor mijn lens heb of leg ik juist de kleinste details vast. Bij het grafische werk maak ik iets vanuit mijn gevoel en bij een interieur advies verwerk ik het gevoel van de klant in het plan. Iets wat ik heel erg mooi vind om te kunnen doen met mijn eigenschap. Leuk dat mensen het ook herkennen in mijn werk, dat is zo’n groot compliment!

Ik hoop te blijven groeien in het ondernemerschap. Het is iets waar ik heel gelukkig van word en mezelf zie doen voor de rest van mijn leven. En als perfectionist is het soms ook lastig hoor, de onzekerheid of ik het allemaal wel kan is er zeker nog steeds wel. Je moet het vertrouwen zien te winnen van de mensen om je heen en vooral van de nieuwe mensen die op je pad komen. Een hele leuke uitdaging en omdat ik achter mijn werk sta, weet ik zeker dat ik daar steeds beter in zal gaan worden. Ik ben als ondernemer echt al gegroeid in deze korte periode. Zo ga ik beter om met de dingen die mij niet lukken en ben ik al zakelijker geworden, daar ben ik best wel trots op!

Twijfel jij ook om de stap te maken naar een eigen onderneming? Niet doen! Als je achter jouw eigen plan staat en je de middelen hebt, start! Het is zo iets leuks, je leert zoveel en het maakt je zelfverzekerder en vooral heel erg blij als je een klus goed hebt afgerond. Leef je droom! Echt.”

Liefs,
Charlotte

Volg Charlotte op instagram!

Weer zo’n mooi droomdoener verhaal. Charlotte de Ruiter wist al van jongs af aan waar haar passie lag, en dat vind ik zo knap en bijzonder om te lezen.

Charlotte: ”Mijn naam is Charlotte. Ik ben 24 jaar oud en werk als (Interieur) Styliste, Grafisch Vormgeefster en Fotografe vanuit mijn bedrijf CR Lifestyle.

Van kleins af aan ben ik altijd al heel creatief bezig. Ik kom uit een creatieve familie waar mijn tante kunstenares is, mijn oom zilversmid, mijn moeder schildert, mijn vader heel erg handig is en mijn broer een eigen reclame bedrijf heeft. Dat het creatieve dus ook werd gestimuleerd vanuit huis was en is nog steeds voor mij super fijn! Ik merkte door alle kleine projectjes die ik als kind altijd al deed eigenlijk vrij snel dat ik ooit mijn dromen wilde gaan najagen.

Na de middelbare school koos ik dan ook voor de opleiding Ruimtelijke Presentatie en Communicatie op het Nimeto te Utrecht. Hier heb ik vier jaar lang concepten mogen bedenken om deze vervolgens uit te voeren. Het was heel erg fijn dat ik mijn creativiteit destijds echt kon uiten in mijn werk wat ik maakte. Doordat de opleiding breed was, wist ik juist heel goed wat ik wilde en wat mijn passie was. Omdat ik het iets te spannend vond om gelijk voor mezelf te starten na mijn opleiding, heb ik eerst wat jaren werk ervaring opgedaan als Grafisch Vormgeefster en Etaleuse. Naast mijn baan volgde ik een avond opleiding als interieur styliste en mag ik mij met een erkend diploma naast Ruimtelijke Vormgeefster ook Interieur Styliste noemen. Nadat ik mijn diploma had behaald als Interieur Styliste ging ik aan de slag bij een prachtige interieur winkel als Interieur en Kleur Adviseur.

Na wat jaren praktijk ervaring op te hebben gedaan werd het mij duidelijk dat ik echt voor mezelf moest gaan kiezen en hierbij de gok moest gaan wagen om CR Lifestyle op te starten. Het was heel spannend om die keuze te maken, gelukkig kwam er een moment in mijn leven dat ik zonder werk kwam te zitten. Dat was lastig, maar tegelijkertijd voor mij ook heel fijn want zo kreeg ik eindelijk de tijd en de ruimte om mijn bedrijfsplan uit te schrijven, ideeën op te doen en te gaan plannen. Hierdoor wist ik ook zeker; dit is het, ik ga het nu doen! Ik ben jong en mocht het mislukken dan kan ik altijd nog een baan gaan zoeken, want wat heb ik te verliezen. Je leeft tenslotte maar één keer.

Afgelopen januari startte ik met mijn bedrijfje en heb ik al mijn passies gebundeld. Ik houd me bezig met interieur, styling, fotografie en grafische vormgeving. Vrij snel kreeg ik wat leuke opdrachten, waar ik echt versteld van stond. Zo spannend en natuurlijk ook een gevoel van; ‘kan ik dit wel waar maken’, maar ja hoor, dat lukte mij en motiveerde nog meer om me er 100% voor in te gaan zetten. Mijn werk geeft mij zoveel energie, en ik kan er echt alles van mezelf in kwijt. Ik ben een gevoelsmens en het is zo fijn dat in het werk wat ik maak, dit te kunnen uiten. In de fotografie kan ik op zoek gaan naar het gevoel van de persoon die ik voor mijn lens heb of leg ik juist de kleinste details vast. Bij het grafische werk maak ik iets vanuit mijn gevoel en bij een interieur advies verwerk ik het gevoel van de klant in het plan. Iets wat ik heel erg mooi vind om te kunnen doen met mijn eigenschap. Leuk dat mensen het ook herkennen in mijn werk, dat is zo’n groot compliment!

Ik hoop te blijven groeien in het ondernemerschap. Het is iets waar ik heel gelukkig van word en mezelf zie doen voor de rest van mijn leven. En als perfectionist is het soms ook lastig hoor, de onzekerheid of ik het allemaal wel kan is er zeker nog steeds wel. Je moet het vertrouwen zien te winnen van de mensen om je heen en vooral van de nieuwe mensen die op je pad komen. Een hele leuke uitdaging en omdat ik achter mijn werk sta, weet ik zeker dat ik daar steeds beter in zal gaan worden. Ik ben als ondernemer echt al gegroeid in deze korte periode. Zo ga ik beter om met de dingen die mij niet lukken en ben ik al zakelijker geworden, daar ben ik best wel trots op!

Twijfel jij ook om de stap te maken naar een eigen onderneming? Niet doen! Als je achter jouw eigen plan staat en je de middelen hebt, start! Het is zo iets leuks, je leert zoveel en het maakt je zelfverzekerder en vooral heel erg blij als je een klus goed hebt afgerond. Leef je droom! Echt.”

Liefs,
Charlotte

Volg Charlotte op instagram!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!