fbpx

Recepten

Vega(n) curry

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Het fijne van dit soort maaltijden vind ik dat je er al je restjes of op te maken groenten in kunt verwerken en dat het vrijwel altijd smaakt. Zorg dat je standaard een blik kokosmelk in huis hebt en een potje curry kruiden en je bent altijd in staat wat lekkers te maken! Ik eet de curry met avocado voor wat extra vulling en gezonde vetten, maar je kunt hem ook eten met naanbrood, bloemkoolrijst of gewone rijst.

Wat heb je nodig (voor drie personen)?

  • 2 tl kokosolie
  • 1 grote eetlepel curry madras specerijenmix (Jonnie Boer)
  • 200 gram pompoen, blokjes
  • 200 gram zoete aardappel, blokjes
  • 1 blik kikkererwten (200 gram)
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 200 gram mango
  • Sap van 1 limoen
  • Extra: koriander, avocado, naanbrood of bloemkoolrijst

Bereidingswijze:
  1. Verhit een wok op het vuur en smelt daarin de kokosolie.
  2. Bak de pompoenblokjes, kikkererwten en zoete aardappel even kort aan in de pan en voeg daarna de curry kruiden toe.
  3. Voeg na 5 minuutjes de kokosmelk en het limoensap toe en laat dit geheel voor minimaal twintig minuten koken (tot de groenten gaar zijn, maar nog wel ‘stevig’, dus niet doorgekookt). Schep regelmatig om.
  4. Voeg als laatste de mango toe aan de curry.
  5. Serveer er lekkers bij en eet smakelijk!
  6. Een curry wordt altijd dikker als hij afkoelt en smaakt meestal de volgende dag nog beter. Ik bereid de curry dus meestal in de ochtend!

Het fijne van dit soort maaltijden vind ik dat je er al je restjes of op te maken groenten in kunt verwerken en dat het vrijwel altijd smaakt. Zorg dat je standaard een blik kokosmelk in huis hebt en een potje curry kruiden en je bent altijd in staat wat lekkers te maken! Ik eet de curry met avocado voor wat extra vulling en gezonde vetten, maar je kunt hem ook eten met naanbrood, bloemkoolrijst of gewone rijst.

Wat heb je nodig (voor drie personen)?

  • 2 tl kokosolie
  • 1 grote eetlepel curry madras specerijenmix (Jonnie Boer)
  • 200 gram pompoen, blokjes
  • 200 gram zoete aardappel, blokjes
  • 1 blik kikkererwten (200 gram)
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 200 gram mango
  • Sap van 1 limoen
  • Extra: koriander, avocado, naanbrood of bloemkoolrijst

Bereidingswijze:
  1. Verhit een wok op het vuur en smelt daarin de kokosolie.
  2. Bak de pompoenblokjes, kikkererwten en zoete aardappel even kort aan in de pan en voeg daarna de curry kruiden toe.
  3. Voeg na 5 minuutjes de kokosmelk en het limoensap toe en laat dit geheel voor minimaal twintig minuten koken (tot de groenten gaar zijn, maar nog wel ‘stevig’, dus niet doorgekookt). Schep regelmatig om.
  4. Voeg als laatste de mango toe aan de curry.
  5. Serveer er lekkers bij en eet smakelijk!
  6. Een curry wordt altijd dikker als hij afkoelt en smaakt meestal de volgende dag nog beter. Ik bereid de curry dus meestal in de ochtend!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!