Als ik zin heb in een (zoete) snack maak ik meestal deze choco balletjes. Ze zijn voedzaam, vullend, en je kunt ze ook prima een tijdje bewaren in de koelkast. Ik deel het recept met je!
Wat heb je nodig voor ongeveer 10/12 balletjes?
– 150 gram walnoten (een mix van noten als hazelnoten, cashew en pecan werkt ook prima, zorg in ieder geval dat ze niet geroosterd zijn)
– 4 eetlepels havermout
– 200 gram medjoul dadels (rond de 10)
– 3 eetlepels kokosolie (hard)
– 3 eetlepels raw cacao poeder
– Optioneel: een lepel notenpasta, hennepzaad of chiazaad
Wat moet je doen?
Ontpit de medjoul dadels en week ze in heet water een paar minuutjes tot ze goed zacht zijn, giet daarna het water af. Maal de noten ondertussen samen met de havermout fijn in de keukenmachine. Het mag best een wat grovere korrel blijven, helemaal fijn malen hoeft niet. Voeg daarna de dadels toe samen met de kokosolie en het cacaopoeder. Blenden maar! Wanneer alles goed gemengd is en aan elkaar is gaan plakken kun je balletjes gaan vormen. Door de kokosolie wordt de boel wat vettig, dit is nodig zodat de balletjes niet uit elkaar vallen. Leg de snacks op een bordje en zet voor minimaal een uur in de koelkast. Snackze!
Als ik zin heb in een (zoete) snack maak ik meestal deze choco balletjes. Ze zijn voedzaam, vullend, en je kunt ze ook prima een tijdje bewaren in de koelkast. Ik deel het recept met je!
Wat heb je nodig voor ongeveer 10/12 balletjes?
– 150 gram walnoten (een mix van noten als hazelnoten, cashew en pecan werkt ook prima, zorg in ieder geval dat ze niet geroosterd zijn)
– 4 eetlepels havermout
– 200 gram medjoul dadels (rond de 10)
– 3 eetlepels kokosolie (hard)
– 3 eetlepels raw cacao poeder
– Optioneel: een lepel notenpasta, hennepzaad of chiazaad
Wat moet je doen?
Ontpit de medjoul dadels en week ze in heet water een paar minuutjes tot ze goed zacht zijn, giet daarna het water af. Maal de noten ondertussen samen met de havermout fijn in de keukenmachine. Het mag best een wat grovere korrel blijven, helemaal fijn malen hoeft niet. Voeg daarna de dadels toe samen met de kokosolie en het cacaopoeder. Blenden maar! Wanneer alles goed gemengd is en aan elkaar is gaan plakken kun je balletjes gaan vormen. Door de kokosolie wordt de boel wat vettig, dit is nodig zodat de balletjes niet uit elkaar vallen. Leg de snacks op een bordje en zet voor minimaal een uur in de koelkast. Snackze!
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment