• Choco snacks

  Als ik zin heb in een (zoete) snack maak ik meestal deze choco balletjes. Ze zijn voedzaam, vullend, en je kunt ze ook prima een tijdje bewaren in de koelkast. Ik deel het recept met je!


  Wat heb je nodig voor ongeveer 10/12 balletjes?
  – 150 gram walnoten (een mix van noten als hazelnoten, cashew en pecan werkt ook prima, zorg in ieder geval dat ze niet geroosterd zijn)
  – 4 eetlepels havermout
  – 200 gram medjoul dadels (rond de 10)
  – 3 eetlepels kokosolie (hard)
  – 3 eetlepels raw cacao poeder
  – Optioneel: een lepel notenpasta, hennepzaad of chiazaad

  Wat moet je doen?
  Ontpit de medjoul dadels en week ze in heet water een paar minuutjes tot ze goed zacht zijn, giet daarna het water af. Maal de noten ondertussen samen met de havermout fijn in de keukenmachine. Het mag best een wat grovere korrel blijven, helemaal fijn malen hoeft niet. Voeg daarna de dadels toe samen met de kokosolie en het cacaopoeder. Blenden maar! Wanneer alles goed gemengd is en aan elkaar is gaan plakken kun je balletjes gaan vormen. Door de kokosolie wordt de boel wat vettig, dit is nodig zodat de balletjes niet uit elkaar vallen. Leg de snacks op een bordje en zet voor minimaal een uur in de koelkast. Snackze!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *