fbpx

Lief voor je lijf

Courgette pasta

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ik hou van courgette pasta. Sinds ik anders ben gaan eten maak ik dit gerechtje wekelijks. Het is lekker licht maar toch ook voedzaam, en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je gebruikt. Ik deel mijn favoriete recept van het moment met je!

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

Voor de ‘saus’ (er blijft wel wat over)
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 gegrilde paprika’s (uit een potje)
75 gram olijven (welke je lekker vindt)
1 teentje knoflook
Klein handje basilicumblaadjes
30 gram pijnboompitten
Olijfolie
Peper en zout
Optioneel: parmezaanse kaas

4 smalle courgettes (2 per persoon)
Een flinke hand cherrytomaatjes
Een klein handje pijnboompitten (walnoten of pecannoten is ook lekker)


Wat moet je doen?

Stop alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine of blender en mix tot het de structuur van een saus heeft. Je kunt de saus zelf op smaak brengen met peper en zout, en wat meer vloeibaar maken door meer olijfolie toe te voegen.

Was de courgettes. Snijd de uiteinden eraf en maak met een spirelli pasta slierten van de courgette. Het lijkt heel veel, maar als je de courgetti kort aanbakt (zonder olie) in de pan slinkt het enorm.

Verhit een koekenpan op het vuur, rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn en houdt ze daarna even apart. Voeg de courgetti toe aan de pan en meng tijdens het aanbakken de saus erdoorheen. Een paar minuutjes aanbakken is voldoende. Je kunt voor het serveren het vocht nog even afgieten wat vrijkomt van de courgette. Verdeel daarna de pasta over de borden, snijd de tomaatjes door midden en verdeel ze samen met de pijnboompitjes over de pasta. Bon appetit!

Het werkt ook prima om de courgetti rauw te eten, dan heb je een koud gerecht.

Ik hou van courgette pasta. Sinds ik anders ben gaan eten maak ik dit gerechtje wekelijks. Het is lekker licht maar toch ook voedzaam, en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je gebruikt. Ik deel mijn favoriete recept van het moment met je!

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

Voor de ‘saus’ (er blijft wel wat over)
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 gegrilde paprika’s (uit een potje)
75 gram olijven (welke je lekker vindt)
1 teentje knoflook
Klein handje basilicumblaadjes
30 gram pijnboompitten
Olijfolie
Peper en zout
Optioneel: parmezaanse kaas

4 smalle courgettes (2 per persoon)
Een flinke hand cherrytomaatjes
Een klein handje pijnboompitten (walnoten of pecannoten is ook lekker)


Wat moet je doen?

Stop alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine of blender en mix tot het de structuur van een saus heeft. Je kunt de saus zelf op smaak brengen met peper en zout, en wat meer vloeibaar maken door meer olijfolie toe te voegen.

Was de courgettes. Snijd de uiteinden eraf en maak met een spirelli pasta slierten van de courgette. Het lijkt heel veel, maar als je de courgetti kort aanbakt (zonder olie) in de pan slinkt het enorm.

Verhit een koekenpan op het vuur, rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn en houdt ze daarna even apart. Voeg de courgetti toe aan de pan en meng tijdens het aanbakken de saus erdoorheen. Een paar minuutjes aanbakken is voldoende. Je kunt voor het serveren het vocht nog even afgieten wat vrijkomt van de courgette. Verdeel daarna de pasta over de borden, snijd de tomaatjes door midden en verdeel ze samen met de pijnboompitjes over de pasta. Bon appetit!

Het werkt ook prima om de courgetti rauw te eten, dan heb je een koud gerecht.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!