fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Recepten

Courgette pasta

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Ik hou van courgette pasta. Sinds ik anders ben gaan eten maak ik dit gerechtje wekelijks. Het is lekker licht maar toch ook voedzaam, en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je gebruikt. Ik deel mijn favoriete recept van het moment met je!

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

Voor de ‘saus’ (er blijft wel wat over)
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 gegrilde paprika’s (uit een potje)
75 gram olijven (welke je lekker vindt)
1 teentje knoflook
Klein handje basilicumblaadjes
30 gram pijnboompitten
Olijfolie
Peper en zout
Optioneel: parmezaanse kaas

4 smalle courgettes (2 per persoon)
Een flinke hand cherrytomaatjes
Een klein handje pijnboompitten (walnoten of pecannoten is ook lekker)


Wat moet je doen?

Stop alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine of blender en mix tot het de structuur van een saus heeft. Je kunt de saus zelf op smaak brengen met peper en zout, en wat meer vloeibaar maken door meer olijfolie toe te voegen.

Was de courgettes. Snijd de uiteinden eraf en maak met een spirelli pasta slierten van de courgette. Het lijkt heel veel, maar als je de courgetti kort aanbakt (zonder olie) in de pan slinkt het enorm.

Verhit een koekenpan op het vuur, rooster de pijnboompitten tot ze bruin zijn en houdt ze daarna even apart. Voeg de courgetti toe aan de pan en meng tijdens het aanbakken de saus erdoorheen. Een paar minuutjes aanbakken is voldoende. Je kunt voor het serveren het vocht nog even afgieten wat vrijkomt van de courgette. Verdeel daarna de pasta over de borden, snijd de tomaatjes door midden en verdeel ze samen met de pijnboompitjes over de pasta. Bon appetit!

Het werkt ook prima om de courgetti rauw te eten, dan heb je een koud gerecht.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

  1. Astrid schreef:

    Wat klinkt dit lekker! En inderdaad stukken gezonder dan gewone pasta. Mijn schoonmoeder heeft massa’s courgettes uit de tuin en had ook al eens lasagne met deels courgette i.p.v. lasagnebladeren voor mij gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden