fbpx

Blogs

Deze documentaires zijn aanraders om te bekijken

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ik ben altijd al gek geweest op biografieën van mensen die het ver geschopt hebben in het leven. Wat ik zo intrigerend vind is dat we die personen nu zien in het leven. Succesvol, de beste in wat ze doen, financieel onafhankelijk, ze leven een droomleven. Maar hoe zit het met de weg ernaartoe? Wat heeft iemand gedaan en gelaten om dit te kunnen bereiken? Wat zijn de eigenschappen van succesvolle mensen? Wat kun je van ze leren? Daarom kijk ik regelmatig documentaires. Ik schafte er zelfs recent speciaal Netflix voor aan. Inmiddels heb ik een aantal mooie en bijzondere documentaires gezien, zowel over beroemdheden als over bepaalde onderwerpen als bewustzijn/bewust leven, die ik graag met je deel in deze blog. De docu’s zijn allemaal te bekijken op Netflix, behalve die van Beyoncé. 


Tip: kies voor iets wat je niet aanspreekt

Een tip die ik nog voor je heb als je ook docu’s wilt gaan bekijken: kies er eens eentje uit die je op het eerste gezicht totaal niet aanspreekt. Zo ben ik zelf The Defiant Ones gaan kijken; een serie van 4 afleveringen over rappers/producers en het verhaal achter Dr. Dre en Jimmy Iovine. Mega interessant. Ook The last dance van Michael Jordan vond ik enorm bijzonder en intrigerend, en dat terwijl basketbal niet echt mijn sport is. Outside the box denken dus! 


Een aantal van mijn favoriete docu’s:

Lady Gaga – Five Foot Two 
Ik ging pas anders naar Lady Gaga kijken sinds de film A Star Is Born. Opeens zag ik haar daar zonder make-up, zonder ‘rare’ jurken, maskers, gewoon naturel, en kon ik veel beter luisteren naar haar talent. Want man, wat is zij een enorm goede zangeres. Vervolgens keek ik haar docu op Netflix en werd ik écht geraakt. Ruim tien jaar heeft ze keihard gewerkt en alleen maar geproduceerd. Ze heeft er relaties voor opgeofferd, ze gaat door ondanks de helse pijnen en een lichaam wat niet meewerkt (ze heeft fibromyalgie). Je ziet een mens wat zo gedreven, zo professioneel en zo vol van passie voor haar vak is. Een warm, oprecht en liefdevol persoon. Iemand die door haar bekendheid zich ook inzet voor de wereld, door haar baanbrekende speeches en haar boodschap dat je mooi bent zoals je bent. Mooie docu. 

Tony Robbins – I’m not your guru 
Een documentaire over Tony Robbins (lifecoach) gefilmd tijdens zijn zesdaagse seminar Date With Destiny. Een levensveranderd seminar waar duizenden mensen van over de hele wereld bij aanwezig zijn. Ik kende Tony Robbins natuurlijk van naam, maar had in verschillende podcasts die ik luisterde begrepen dat het nogal een harde en schreeuwende persoonlijkheid was. Zo blijkt maar weer dat je altijd zelf de moeite moet nemen om je eigen mening te vormen, want jeetje. Tranen met tuiten heb ik gehuild tijdens deze docu. Omdat zo’n seminar dus echt levensveranderend is voor mensen. Om de drive, de passie van Tony. Om de mooie en hartverscheurende gesprekken die hij voerde waar je zelf ook enorm van kunt leren. Om zijn talent, zijn gave, zijn grote hart, maar ook om zijn persoonlijke verhaal. Hoe hij zijn pijn heeft omgezet in kracht, en hoe hij nu met zijn gift zó enorm gedreven en toegewijd is om mensen te helpen. 

Minimalism
Een inspirerende docu waarin Joshua en Ryan van The Minimalists je meenemen in hun verhaal. Mid twintig, ongelukkig, levend van salaris naar salaris, leegte opvullen met het kopen van spullen… naar een minimalistisch en gelukkig leven met betekenis. Deze docu zet je aan het denken over consumeren, over koopgedrag, alsmaar meer willen en nooit echt tevreden zijn met wat je hebt. De documentaire laat je ook zien hoe het anders kan: kleiner wonen, minder spullen kopen, tevreden zijn met weinig, en daardoor minder hoeven werken, meer kunnen genieten en meer aandacht en tijd voor wat écht telt en gelukkig maakt. 

Avicii – True Stories
Een verhaal over een jongen met ongelofelijk veel talent en drive dat hem op jonge leeftijd al tot een van de bekendste DJ’s ter wereld maakte. Hoe bijzonder en uitzonderlijk talentvol Tim Bergling was, daar kom je pas echt achter als je de docu bekijkt en collega DJ’s over hem hoort praten. Maar het is ook een kwetsbaar en verdrietig verhaal over worstelen met jezelf, met het publieke figuur zijn, over roem en bekendheid, en daar uiteindelijk niet mee kunnen leven. Deze docu van Avicii bleef na het kijken nog dagen in mijn systeem zitten, en ik had er uiteindelijk een heel dubbel en triest gevoel bij. Avicii maakte begin dit jaar een einde aan zijn leven. 

Beyoncé – Life is but a dream
Beyoncé heeft met deze docu echt mijn hart gestolen. Een vrouw waar je in de media maar heel weinig van ziet omdat ze haar privacy zo enorm bewaakt, geeft echt een kijkje in haar leven. En zo zie je dat er achter die enorm succesvolle zangeres een enorm zacht persoon schuilgaat met zo’n groot hart. Een vrouw die continu aan het bewaken is, die ook moet schakelen tussen haar rol als beroemdheid en haar rol als mens. En: iemand die altijd een battle voert tegen zichzelf. Die zichzelf altijd wil blijven verbeteren. Enorm inspirerend. De docu is niet op Netflix te bekijken, maar online wel te vinden in het Engels. 

Beyoncé – Homecoming
Als je zin hebt in een inspirerende docu dan moet je deze zeker bekijken. In Homecoming zie je het befaamde optreden van Beyoncé op het Coachella festival in Amerika. Je krijgt daarnaast een uniek kijkje achter de schermen hoe de show wordt samengesteld. Je ziet Beyoncé haar toewijding, haar doorzettingsvermogen, haar opoffering. Een enorm pure en inspirerende docu mét boodschap.

Cowspiracy
Kip Andersen (vegan) gaat in deze docu op zoek naar oplossingen voor de enorme milieuproblemen met de eigenlijke insteek (denk ik) te laten zien hoeveel invloed de vee -en zuivelindustrie heeft op ons milieu. Hoeveel water er nodig is (verspild wordt) voor de productie van vlees. Natuurgebieden die afsterven, oceanen die leeggevist worden. Hoeveel graan er verbouwd moet worden om deze dieren te kunnen voeden, terwijl er miljoenen mensen in de wereld honger lijden. Een mooie bewustwording voor ons als kijker om daardoor meer doordacht keuzes te maken wat betreft het eten van dierlijke producten. 

True the cost 
Als je minimalism hebt gekeken, maar je vindt het toch nog lastig om minder kleding te kopen of bewustere keuzes daarin te maken, kijk deze docu. Een schokkend verhaal (en schokkende beelden) over de schrijnende werkomstandigheden in landen als Bangladesh waar fabrieken worden afgeperst en mensen voor twee dollar per dag kleding produceren voor de fast fashion ketens als H&M, Topshop, Zara. Een zin die me niet loslaat: ‘bedenk je dat als iets goedkoop is, iemand aan de andere kant van de wereld daar de prijs voor betaald’.

Embrace
Een mooie en kwetsbare documentaire van Taryn Brumfitt over body shaming. In de docu vertelt Taryn over haar eigen haat/liefde verhouding met haar lichaam. Ze kreeg drie kinderen en stond op het punt een schoonheidsoperatie te ondergaan omdat ze ontevreden was over haar lijf. Ze besloot het niet te doen omdat ze zich realiseerde dat ze haar dochter dan een totaal verkeerde boodschap meegaf. Maar toen ze wél slank en gespierd was (ze deed vervolgens mee aan een bodybuilding wedstrijd) kwam ze erachter dat ze zelfs toen niet gelukkig was. Taryn reisde de wereld over om in gesprek te gaan met vrouwen over de relatie met, en de kijk op hun lichaam, en dat werd een prachtige, inspirerende documentaire die je absoluut aan het denken zet. 

The Game Changers
De meningen over deze documentaire gaan alle kanten op, maar voor mij persoonlijk bevestigde de docu wat ik zelf al een hele tijd ondervind: wat een positieve impact een plantaardig dieet op je leven (en gezondheid) kan hebben. The Game Changers is een documentaire die je wil laten nadenken over het gebruik van dierlijke producten. De docu is misschien een beetje eenzijdig belicht (pro plantaardig, dierlijke producten zijn gevaarlijk) maar de boodschap is duidelijk: we hebben geen vlees nodig om te (over)leven, een gedachte waarmee we toch bijna allemaal wel zijn grootgebracht. Ik wil je aanmoedigen de docu zelf te bekijken en eruit mee te nemen wat je aanspreekt!

Be Here Now – The Andy Whitfield story
In deze documentaire volg je Andy Whitfield, acteur, fotomodel, televisiester. De docu start op het moment dat Andy een rol in een bekende serie krijgt wat voor een doorbraak in zijn carrière als acteur zorgt. Kort daarna wordt bekend dat hij kanker heeft. In de documentaire wordt Andy tijdens zijn strijd tegen deze ziekte gevolgd en krijg je een intieme kijk in zijn leven. Een enorm verdrietig, kwetsbaar, open en ook hoopvol en inspirerend verhaal van een heel krachtig en mooi mens die veel te jong het leven moest verlaten. ‘Be here now’ is de boodschap.

The Call to Courage
The Call to Courage is een documentaire waarin Brené Brown een ontzettend goede talk geeft over het belang van moed, kwetsbaarheid en authenticiteit en waarin ze haar inzichten deelt over schaamte, de onderwerpen waar Brené het meeste om bekend staat. In deze docu zie je dat Brené een geweldige (en hilarische) storytellers is, maar ook dat ze haar onderzoeksjas even figuurlijk aan de wilgen heeft gehangen en zichzelf in de talk écht kwetsbaar opstelt. Ga dat zien!

Becoming
Sinds ik haar biografie gelezen heb ben ik fan van Michelle Obama. Michelle haar levensverhaal is interessant, meeslepend, krachtig. Persoonlijk heb ik enorm veel geleerd van het boek en enorme bewondering voor Michelle Obama als mens gekregen (en ze is ook gewoon echt heel leuk!). De docu geeft een klein kijkje achter de schermen tijdens het lanceren van haar biografie. Je ziet de interviews die ze gaf en ook verteld ze wat persoonlijke verhalen. Aanrader!

When they see us
Ik ben tijdens het kijken van deze bijzondere mini serie (4 afleveringen) door zoveel emotionele staten gegaan. Van ontzet naar verward naar verdrietig naar hopeloosheid naar onmacht naar woede. De docuserie When they see us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de The Central Park five/The Central Park jogger case. In 1989 werden vijf gekleurde jongens in de leeftijd van 14 tot 16 jaar aangehouden voor de verkrachting, mishandeling en poging tot moord op Trisha Meili, een jogger die haar rondje deed in Central Park en een paar uur later voor bijna dood werd aangetroffen. In de serie krijgen de vijf mannen die jarenlang onterecht in de gevangenis zaten, ze waren namelijk onschuldig, eindelijk een stem. 

Foto: Unsplash

Ik ben altijd al gek geweest op biografieën van mensen die het ver geschopt hebben in het leven. Wat ik zo intrigerend vind is dat we die personen nu zien in het leven. Succesvol, de beste in wat ze doen, financieel onafhankelijk, ze leven een droomleven. Maar hoe zit het met de weg ernaartoe? Wat heeft iemand gedaan en gelaten om dit te kunnen bereiken? Wat zijn de eigenschappen van succesvolle mensen? Wat kun je van ze leren? Daarom kijk ik regelmatig documentaires. Ik schafte er zelfs recent speciaal Netflix voor aan. Inmiddels heb ik een aantal mooie en bijzondere documentaires gezien, zowel over beroemdheden als over bepaalde onderwerpen als bewustzijn/bewust leven, die ik graag met je deel in deze blog. De docu’s zijn allemaal te bekijken op Netflix, behalve die van Beyoncé. 


Tip: kies voor iets wat je niet aanspreekt

Een tip die ik nog voor je heb als je ook docu’s wilt gaan bekijken: kies er eens eentje uit die je op het eerste gezicht totaal niet aanspreekt. Zo ben ik zelf The Defiant Ones gaan kijken; een serie van 4 afleveringen over rappers/producers en het verhaal achter Dr. Dre en Jimmy Iovine. Mega interessant. Ook The last dance van Michael Jordan vond ik enorm bijzonder en intrigerend, en dat terwijl basketbal niet echt mijn sport is. Outside the box denken dus! 


Een aantal van mijn favoriete docu’s:

Lady Gaga – Five Foot Two 
Ik ging pas anders naar Lady Gaga kijken sinds de film A Star Is Born. Opeens zag ik haar daar zonder make-up, zonder ‘rare’ jurken, maskers, gewoon naturel, en kon ik veel beter luisteren naar haar talent. Want man, wat is zij een enorm goede zangeres. Vervolgens keek ik haar docu op Netflix en werd ik écht geraakt. Ruim tien jaar heeft ze keihard gewerkt en alleen maar geproduceerd. Ze heeft er relaties voor opgeofferd, ze gaat door ondanks de helse pijnen en een lichaam wat niet meewerkt (ze heeft fibromyalgie). Je ziet een mens wat zo gedreven, zo professioneel en zo vol van passie voor haar vak is. Een warm, oprecht en liefdevol persoon. Iemand die door haar bekendheid zich ook inzet voor de wereld, door haar baanbrekende speeches en haar boodschap dat je mooi bent zoals je bent. Mooie docu. 

Tony Robbins – I’m not your guru 
Een documentaire over Tony Robbins (lifecoach) gefilmd tijdens zijn zesdaagse seminar Date With Destiny. Een levensveranderd seminar waar duizenden mensen van over de hele wereld bij aanwezig zijn. Ik kende Tony Robbins natuurlijk van naam, maar had in verschillende podcasts die ik luisterde begrepen dat het nogal een harde en schreeuwende persoonlijkheid was. Zo blijkt maar weer dat je altijd zelf de moeite moet nemen om je eigen mening te vormen, want jeetje. Tranen met tuiten heb ik gehuild tijdens deze docu. Omdat zo’n seminar dus echt levensveranderend is voor mensen. Om de drive, de passie van Tony. Om de mooie en hartverscheurende gesprekken die hij voerde waar je zelf ook enorm van kunt leren. Om zijn talent, zijn gave, zijn grote hart, maar ook om zijn persoonlijke verhaal. Hoe hij zijn pijn heeft omgezet in kracht, en hoe hij nu met zijn gift zó enorm gedreven en toegewijd is om mensen te helpen. 

Minimalism
Een inspirerende docu waarin Joshua en Ryan van The Minimalists je meenemen in hun verhaal. Mid twintig, ongelukkig, levend van salaris naar salaris, leegte opvullen met het kopen van spullen… naar een minimalistisch en gelukkig leven met betekenis. Deze docu zet je aan het denken over consumeren, over koopgedrag, alsmaar meer willen en nooit echt tevreden zijn met wat je hebt. De documentaire laat je ook zien hoe het anders kan: kleiner wonen, minder spullen kopen, tevreden zijn met weinig, en daardoor minder hoeven werken, meer kunnen genieten en meer aandacht en tijd voor wat écht telt en gelukkig maakt. 

Avicii – True Stories
Een verhaal over een jongen met ongelofelijk veel talent en drive dat hem op jonge leeftijd al tot een van de bekendste DJ’s ter wereld maakte. Hoe bijzonder en uitzonderlijk talentvol Tim Bergling was, daar kom je pas echt achter als je de docu bekijkt en collega DJ’s over hem hoort praten. Maar het is ook een kwetsbaar en verdrietig verhaal over worstelen met jezelf, met het publieke figuur zijn, over roem en bekendheid, en daar uiteindelijk niet mee kunnen leven. Deze docu van Avicii bleef na het kijken nog dagen in mijn systeem zitten, en ik had er uiteindelijk een heel dubbel en triest gevoel bij. Avicii maakte begin dit jaar een einde aan zijn leven. 

Beyoncé – Life is but a dream
Beyoncé heeft met deze docu echt mijn hart gestolen. Een vrouw waar je in de media maar heel weinig van ziet omdat ze haar privacy zo enorm bewaakt, geeft echt een kijkje in haar leven. En zo zie je dat er achter die enorm succesvolle zangeres een enorm zacht persoon schuilgaat met zo’n groot hart. Een vrouw die continu aan het bewaken is, die ook moet schakelen tussen haar rol als beroemdheid en haar rol als mens. En: iemand die altijd een battle voert tegen zichzelf. Die zichzelf altijd wil blijven verbeteren. Enorm inspirerend. De docu is niet op Netflix te bekijken, maar online wel te vinden in het Engels. 

Beyoncé – Homecoming
Als je zin hebt in een inspirerende docu dan moet je deze zeker bekijken. In Homecoming zie je het befaamde optreden van Beyoncé op het Coachella festival in Amerika. Je krijgt daarnaast een uniek kijkje achter de schermen hoe de show wordt samengesteld. Je ziet Beyoncé haar toewijding, haar doorzettingsvermogen, haar opoffering. Een enorm pure en inspirerende docu mét boodschap.

Cowspiracy
Kip Andersen (vegan) gaat in deze docu op zoek naar oplossingen voor de enorme milieuproblemen met de eigenlijke insteek (denk ik) te laten zien hoeveel invloed de vee -en zuivelindustrie heeft op ons milieu. Hoeveel water er nodig is (verspild wordt) voor de productie van vlees. Natuurgebieden die afsterven, oceanen die leeggevist worden. Hoeveel graan er verbouwd moet worden om deze dieren te kunnen voeden, terwijl er miljoenen mensen in de wereld honger lijden. Een mooie bewustwording voor ons als kijker om daardoor meer doordacht keuzes te maken wat betreft het eten van dierlijke producten. 

True the cost 
Als je minimalism hebt gekeken, maar je vindt het toch nog lastig om minder kleding te kopen of bewustere keuzes daarin te maken, kijk deze docu. Een schokkend verhaal (en schokkende beelden) over de schrijnende werkomstandigheden in landen als Bangladesh waar fabrieken worden afgeperst en mensen voor twee dollar per dag kleding produceren voor de fast fashion ketens als H&M, Topshop, Zara. Een zin die me niet loslaat: ‘bedenk je dat als iets goedkoop is, iemand aan de andere kant van de wereld daar de prijs voor betaald’.

Embrace
Een mooie en kwetsbare documentaire van Taryn Brumfitt over body shaming. In de docu vertelt Taryn over haar eigen haat/liefde verhouding met haar lichaam. Ze kreeg drie kinderen en stond op het punt een schoonheidsoperatie te ondergaan omdat ze ontevreden was over haar lijf. Ze besloot het niet te doen omdat ze zich realiseerde dat ze haar dochter dan een totaal verkeerde boodschap meegaf. Maar toen ze wél slank en gespierd was (ze deed vervolgens mee aan een bodybuilding wedstrijd) kwam ze erachter dat ze zelfs toen niet gelukkig was. Taryn reisde de wereld over om in gesprek te gaan met vrouwen over de relatie met, en de kijk op hun lichaam, en dat werd een prachtige, inspirerende documentaire die je absoluut aan het denken zet. 

The Game Changers
De meningen over deze documentaire gaan alle kanten op, maar voor mij persoonlijk bevestigde de docu wat ik zelf al een hele tijd ondervind: wat een positieve impact een plantaardig dieet op je leven (en gezondheid) kan hebben. The Game Changers is een documentaire die je wil laten nadenken over het gebruik van dierlijke producten. De docu is misschien een beetje eenzijdig belicht (pro plantaardig, dierlijke producten zijn gevaarlijk) maar de boodschap is duidelijk: we hebben geen vlees nodig om te (over)leven, een gedachte waarmee we toch bijna allemaal wel zijn grootgebracht. Ik wil je aanmoedigen de docu zelf te bekijken en eruit mee te nemen wat je aanspreekt!

Be Here Now – The Andy Whitfield story
In deze documentaire volg je Andy Whitfield, acteur, fotomodel, televisiester. De docu start op het moment dat Andy een rol in een bekende serie krijgt wat voor een doorbraak in zijn carrière als acteur zorgt. Kort daarna wordt bekend dat hij kanker heeft. In de documentaire wordt Andy tijdens zijn strijd tegen deze ziekte gevolgd en krijg je een intieme kijk in zijn leven. Een enorm verdrietig, kwetsbaar, open en ook hoopvol en inspirerend verhaal van een heel krachtig en mooi mens die veel te jong het leven moest verlaten. ‘Be here now’ is de boodschap.

The Call to Courage
The Call to Courage is een documentaire waarin Brené Brown een ontzettend goede talk geeft over het belang van moed, kwetsbaarheid en authenticiteit en waarin ze haar inzichten deelt over schaamte, de onderwerpen waar Brené het meeste om bekend staat. In deze docu zie je dat Brené een geweldige (en hilarische) storytellers is, maar ook dat ze haar onderzoeksjas even figuurlijk aan de wilgen heeft gehangen en zichzelf in de talk écht kwetsbaar opstelt. Ga dat zien!

Becoming
Sinds ik haar biografie gelezen heb ben ik fan van Michelle Obama. Michelle haar levensverhaal is interessant, meeslepend, krachtig. Persoonlijk heb ik enorm veel geleerd van het boek en enorme bewondering voor Michelle Obama als mens gekregen (en ze is ook gewoon echt heel leuk!). De docu geeft een klein kijkje achter de schermen tijdens het lanceren van haar biografie. Je ziet de interviews die ze gaf en ook verteld ze wat persoonlijke verhalen. Aanrader!

When they see us
Ik ben tijdens het kijken van deze bijzondere mini serie (4 afleveringen) door zoveel emotionele staten gegaan. Van ontzet naar verward naar verdrietig naar hopeloosheid naar onmacht naar woede. De docuserie When they see us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de The Central Park five/The Central Park jogger case. In 1989 werden vijf gekleurde jongens in de leeftijd van 14 tot 16 jaar aangehouden voor de verkrachting, mishandeling en poging tot moord op Trisha Meili, een jogger die haar rondje deed in Central Park en een paar uur later voor bijna dood werd aangetroffen. In de serie krijgen de vijf mannen die jarenlang onterecht in de gevangenis zaten, ze waren namelijk onschuldig, eindelijk een stem. 

Foto: Unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!