fbpx

Blogs

Dit doe ik anders in mijn ontwikkelproces

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Deze week ben ik op Instagram gestart met het delen van dingen die ik anders doe in mijn ontwikkelproces. Het leek me voor jou fijn om dit lijstje ook hier te delen. Zo aan het begin van een nieuw jaar hoop ik dat je hier wat inspiratie uit kunt opdoen of ik je tools kan bieden in het werken aan jezelf!

Mijn reis heeft altijd mijn focus

Mijn reis heeft altijd mijn focus, niet het eindpunt. Het eindpunt is vaak namelijk maar zo’n klein deel van de reis, en in sommige gevallen is er niet eens een eindpunt. Dus vind ik het heel belangrijk dat ik ook plezier, voldoening en vervulling kan vinden in de reis zelf. Hierdoor komt mijn focussen automatisch ook niet meer op het eindpunt te liggen maar gewoon op iedere nieuwe dag, de stappen die ik op die dag zet en de kleine overwinningen die ik behaal. Een mooie vraag om jezelf te stellen: welke kleine veranderingen kan ik maken die ervoor gaan zorgen dat ik zoveel mogelijk plezier heb in de reis, dat ik vervulling ervaar in het proces?

Ik werk maar aan één thema tegelijk

Ik focus me eigenlijk altijd maar op 1 thema wanneer ik aan iets ‘groots’ werk. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld een specifieke pijn van mijn kind die voor het eerst in jaren echt naar boven kwam. Ik heb hier het hele jaar aandacht aan gegeven, door te schrijven, reflecteren, doorvoelen, er te zijn voor mezelf en mijn kind, met triggers aan de slag te gaan. Een verlengde hiervan is dat wanneer ik aan iets specifieks werk, ik mezelf afscherm/bescherm voor andere dingen/informatie. Hierdoor stap ik veel minder snel in de valkuil van van alles en nog wat doen (en daardoor niet echt vooruit komen/progressie maken). Stel jezelf regelmatig de vraag: wat heeft NU mijn grootste prioriteit? Wat mag NU mijn focus zijn? En geef ik dit thema alle aandacht of ben ik met van alles en nog wat bezig?

Groei is groei!

Groei is voor mij groei. Ik vier al mijn (kleine) overwinningen. Een woord Spaans, een extra herhaling in de gym, een thema wat ik doorvoeld heb, een klein stapje in het doorbreken van een patroon, een nieuwe reactie (die me niet eigen is). Alles wat progressie en beweging is, daar geef ik aandacht aan. En dat zorgt er vervolgens voor dat ik altijd gemotiveerd blijf óm in beweging te komen en blijven. Vraag jezelf vaker: wat mag ik vieren? Welke kleine stap heb ik vandaag gezet? Waarin merk ik beweging?

Ik maak de moeilijke keuzes in het nu

Ik maak de moeilijke keuzes in het nu, deze leiden namelijk altijd naar iets wat ik wél wil in de toekomst. Een mindset die ik mezelf jaren geleden ben gaan aanleren toen ik ontdekte dat ik vrijwel de hele dag door makkelijke keuzes maakte en die keuzes vervolgens voor een behoorlijk moeizaam leven zorgden. Welke keuze in het nu brengt me uiteindelijk bij het leven dat ik in de toekomst wil leiden/bij de persoon die ik in de toekomst wil zijn? (Kies vanuit je toekomstige zelf!)

Ik ga de uitnodigingen in mijn dagelijkse leven aan

Het grootste deel van mijn groei vindt plaats doordat ik de uitnodigingen die ik in het dagelijks leven krijg aanga. Niet doordat ik boeken lees, cursussen doe of podcasts volg. (Heel waardevol en helpend natuurlijk, en je kunt er vaak belangrijke tools en informatie uit verkrijgen!) Het leven geeft mij precies wat ik nodig heb om te groeien en helen. Alle thema’s waar ik nog iets mee mag, ze presteren zichzelf in mijn dagelijkse leven. Door ze aan te grijpen ontwikkel ik mezelf, kom ik dichter bij wie ik ben, heel ik, kan ik me ontdoen van dingen die niet bij me horen. Vraag jezelf vaker: welke uitnodiging schuilt er in deze situatie? Wat speelt er in mijn leven dat me uitnodigt om…? Wat is het grotere plaatje van wat er gaande is in mijn leven en wat mag/kan ik hiermee?

Ik ben geen perfectionist

Nee! Niet meer. Ik vind het prima om ongezonde patronen te hebben, om mezelf zo nu en dan te saboteren, om niet áltijd de beste keuzes te maken. Ik hoef geen perfect mens te worden. Ik zie mijn patronen en mijn gedrag gescheiden van wie ik echt ben. Omdat mijn motivatie om aan mezelf te werken veelal voortkomt uit zelfliefde (ik gun mezelf meer, makkelijker, beter, lichter, moeitelozer), kan ik ook heel mild naar mezelf zijn als ik niet die beste versie van mezelf ben. Die mildheid zorgt er vervolgens weer voor dat het werken aan mezelf veel lichter en vrijer voelt en ik mezelf niet zoveel druk opleg. 

Ik doe niet meer aan doelen

Ik doe niet meer aan doelen, ik doe aan gewoonten. En die gewoonten brengen me vervolgens bij bepaalde (niet officieel gestelde) doelen. Hierdoor wordt het werken aan mezelf meer een leefstijl dan een to do list. Vraag jezelf eens af: welke gewoonten gaan me brengen bij, sluiten aan bij, mijn doelen/intenties/dromen?Foto: Nynke Laagland voor Lief voor je Leif

Deze week ben ik op Instagram gestart met het delen van dingen die ik anders doe in mijn ontwikkelproces. Het leek me voor jou fijn om dit lijstje ook hier te delen. Zo aan het begin van een nieuw jaar hoop ik dat je hier wat inspiratie uit kunt opdoen of ik je tools kan bieden in het werken aan jezelf!

Mijn reis heeft altijd mijn focus

Mijn reis heeft altijd mijn focus, niet het eindpunt. Het eindpunt is vaak namelijk maar zo’n klein deel van de reis, en in sommige gevallen is er niet eens een eindpunt. Dus vind ik het heel belangrijk dat ik ook plezier, voldoening en vervulling kan vinden in de reis zelf. Hierdoor komt mijn focussen automatisch ook niet meer op het eindpunt te liggen maar gewoon op iedere nieuwe dag, de stappen die ik op die dag zet en de kleine overwinningen die ik behaal. Een mooie vraag om jezelf te stellen: welke kleine veranderingen kan ik maken die ervoor gaan zorgen dat ik zoveel mogelijk plezier heb in de reis, dat ik vervulling ervaar in het proces?

Ik werk maar aan één thema tegelijk

Ik focus me eigenlijk altijd maar op 1 thema wanneer ik aan iets ‘groots’ werk. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld een specifieke pijn van mijn kind die voor het eerst in jaren echt naar boven kwam. Ik heb hier het hele jaar aandacht aan gegeven, door te schrijven, reflecteren, doorvoelen, er te zijn voor mezelf en mijn kind, met triggers aan de slag te gaan. Een verlengde hiervan is dat wanneer ik aan iets specifieks werk, ik mezelf afscherm/bescherm voor andere dingen/informatie. Hierdoor stap ik veel minder snel in de valkuil van van alles en nog wat doen (en daardoor niet echt vooruit komen/progressie maken). Stel jezelf regelmatig de vraag: wat heeft NU mijn grootste prioriteit? Wat mag NU mijn focus zijn? En geef ik dit thema alle aandacht of ben ik met van alles en nog wat bezig?

Groei is groei!

Groei is voor mij groei. Ik vier al mijn (kleine) overwinningen. Een woord Spaans, een extra herhaling in de gym, een thema wat ik doorvoeld heb, een klein stapje in het doorbreken van een patroon, een nieuwe reactie (die me niet eigen is). Alles wat progressie en beweging is, daar geef ik aandacht aan. En dat zorgt er vervolgens voor dat ik altijd gemotiveerd blijf óm in beweging te komen en blijven. Vraag jezelf vaker: wat mag ik vieren? Welke kleine stap heb ik vandaag gezet? Waarin merk ik beweging?

Ik maak de moeilijke keuzes in het nu

Ik maak de moeilijke keuzes in het nu, deze leiden namelijk altijd naar iets wat ik wél wil in de toekomst. Een mindset die ik mezelf jaren geleden ben gaan aanleren toen ik ontdekte dat ik vrijwel de hele dag door makkelijke keuzes maakte en die keuzes vervolgens voor een behoorlijk moeizaam leven zorgden. Welke keuze in het nu brengt me uiteindelijk bij het leven dat ik in de toekomst wil leiden/bij de persoon die ik in de toekomst wil zijn? (Kies vanuit je toekomstige zelf!)

Ik ga de uitnodigingen in mijn dagelijkse leven aan

Het grootste deel van mijn groei vindt plaats doordat ik de uitnodigingen die ik in het dagelijks leven krijg aanga. Niet doordat ik boeken lees, cursussen doe of podcasts volg. (Heel waardevol en helpend natuurlijk, en je kunt er vaak belangrijke tools en informatie uit verkrijgen!) Het leven geeft mij precies wat ik nodig heb om te groeien en helen. Alle thema’s waar ik nog iets mee mag, ze presteren zichzelf in mijn dagelijkse leven. Door ze aan te grijpen ontwikkel ik mezelf, kom ik dichter bij wie ik ben, heel ik, kan ik me ontdoen van dingen die niet bij me horen. Vraag jezelf vaker: welke uitnodiging schuilt er in deze situatie? Wat speelt er in mijn leven dat me uitnodigt om…? Wat is het grotere plaatje van wat er gaande is in mijn leven en wat mag/kan ik hiermee?

Ik ben geen perfectionist

Nee! Niet meer. Ik vind het prima om ongezonde patronen te hebben, om mezelf zo nu en dan te saboteren, om niet áltijd de beste keuzes te maken. Ik hoef geen perfect mens te worden. Ik zie mijn patronen en mijn gedrag gescheiden van wie ik echt ben. Omdat mijn motivatie om aan mezelf te werken veelal voortkomt uit zelfliefde (ik gun mezelf meer, makkelijker, beter, lichter, moeitelozer), kan ik ook heel mild naar mezelf zijn als ik niet die beste versie van mezelf ben. Die mildheid zorgt er vervolgens weer voor dat het werken aan mezelf veel lichter en vrijer voelt en ik mezelf niet zoveel druk opleg. 

Ik doe niet meer aan doelen

Ik doe niet meer aan doelen, ik doe aan gewoonten. En die gewoonten brengen me vervolgens bij bepaalde (niet officieel gestelde) doelen. Hierdoor wordt het werken aan mezelf meer een leefstijl dan een to do list. Vraag jezelf eens af: welke gewoonten gaan me brengen bij, sluiten aan bij, mijn doelen/intenties/dromen?Foto: Nynke Laagland voor Lief voor je Leif

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!