• Echt & oprecht: Marleen

  Een soort van nieuwe rubriek op Lief voor je Leif! Ik stel 5 echte, soms wat diepgaandere, vragen en dat levert oprechte antwoorden op. En het mooie aan dit vind ik dat je er zelf ook altijd wel iets uit mee kunt nemen. Een klein inzicht of een zinnetje dat binnenkomt. Vandaag geeft Marleen antwoord op de 5 echte vragen. Marleen leerde ik kennen via social media en tijdens onze eerste ontmoeting klikte het meteen. Dankjewel mooi mens voor deze mooie antwoorden! (je kunt haar trouwens hier volgen!)

  Wat is voor jou geluk?
  Geluk is voor mij een heeeel breed begrip. Allereerst begint geluk voor mij bij het lief zijn voor jezelf, het blij zijn met jezelf, het kunnen luisteren naar je eigen lichaam en hier vervolgens naar handelen. Zelfliefde maakt het mogelijk van een ander te houden, wat mij bij het volgende stukje gelukt brengt. De liefde voor mijn gezinnetje, family & friends. Want jeetje, wat een geluk dat zij in mijn leven zijn!

  Maar geluk zit hem voor mij ook echt in de kleine dingen. Een cappuccino met je snoet in de zon, lekker cocoonen met een kop thee op de bank en Tony’s binnen handbereik, een Italiaans ijsje eten, een knus koffietentje, lekker lang in bed liggen op een vrije dag, een taartje eten,.. oh én sushi!! Ik word daar zó gelukkig van!

  Welk inzicht kwam bij je binnen?
  Door mijn burn out heb ik echt geleerd om te doen wat fijn voelt voor mij. Niet langer doen en handelen zoals het volgens de standaarden hoort, maar ‘voelen’. Wat voel ik, wat wil ik en wat vind ik? Bewustwording en het luisteren naar mijn eigen lichaam is echt iets wat ik heb geleerd en wat mij in het dagelijkse leven zoveel meer rust geeft en mij in mijn eigen kracht zet. Zó ontzettend fijn en zó waardevol!!!

  Wat zou je nooit meer op die manier zo doen?
  Ik wil nooit meer leven met het idee altijd te moeten voldoen aan verwachtingen van anderen. Dit heeft mij gedurende een lange periode te veel energie gekost, dat laat ik nooit meer gebeuren. Zonde! Daarnaast wil ik nooit meer werken zoals ik dat voorheen deed. Ik werkte in de jeugdzorg, een voor mij op dat moment te harde wereld. Ik ben heel gevoelig van aard, maakte veel te lange dagen met een zeer hoog stressniveau. Dit maakte mij langzaamaan kleiner en kleiner… tot er niets meer van mij over was.

  Ik weet ZEKER dat ik het nooit meer zo ver zal laten komen.

  Wat is je grootste les en wat heb je daaruit mee genomen?
  Dat is voor mij absoluut mijn burn out geweest. Het was een mega zware les, waarbij ik vaak heb gedacht: ‘dit komt nooit meer goed!!’. Ik zat zo ontzettend diep en zag enkel nog zwart. Maar, jeetjemineetje… nu, 3 jaar later kan ik echt zeggen dat het een cadeautje voor het leven is geweest. Altijd zal ik mij bewust moeten blijven van mijn energie en hiernaar handelen. Ik heb mijn lichaam zo goed leren kennen en weet precies wat wel en niet gaat. De lessen die ik heb geleerd zijn groots en neem ik dagelijks mee in mijn werk, leefstijl, sociale contacten etc. Een verademing en dit maakt mij echt een gelukkig mens. Thank you burnie! 😉

  Met alle kennis van nu, wat zou je tegen je 18-jarige ik willen zeggen?
  Lieve 18-jarige Marleen, wees niet bang om iets te missen en heb niet het gevoel overal bij te willen zijn. Neem meer je rust, maar leef & dans op de momenten dat het kan en jij daar zelf zin in hebt. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf wilt. Geniet van de kleine dingen in het leven, haal gewoon eens wat makkelijker je schouders op en wees niet zo ongelofelijk streng voor jezelf, want… meer dan je best kan je niet doen. Je doet het goed, bent een leuk en mooi mens en bent helemaal goed zoals je bent. Ook als je je even niet zo happy voelt, zet dan niet dat masker op en doe alsof je alles aan kunt, nergens voor nodig. Leef niet door, maar doorleef het. Zet ‘m op! Dikke x van de 31-jarige Marleen <3

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *