fbpx

Blogs

Echt & oprecht: Marleen

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Een soort van nieuwe rubriek op Lief voor je Leif! Ik stel 5 echte, soms wat diepgaandere, vragen en dat levert oprechte antwoorden op. En het mooie aan dit vind ik dat je er zelf ook altijd wel iets uit mee kunt nemen. Een klein inzicht of een zinnetje dat binnenkomt. Vandaag geeft Marleen antwoord op de 5 echte vragen. Marleen leerde ik kennen via social media en tijdens onze eerste ontmoeting klikte het meteen. Dankjewel mooi mens voor deze mooie antwoorden! (je kunt haar trouwens hier volgen!)

Wat is voor jou geluk?
Geluk is voor mij een heeeel breed begrip. Allereerst begint geluk voor mij bij het lief zijn voor jezelf, het blij zijn met jezelf, het kunnen luisteren naar je eigen lichaam en hier vervolgens naar handelen. Zelfliefde maakt het mogelijk van een ander te houden, wat mij bij het volgende stukje gelukt brengt. De liefde voor mijn gezinnetje, family & friends. Want jeetje, wat een geluk dat zij in mijn leven zijn!

Maar geluk zit hem voor mij ook echt in de kleine dingen. Een cappuccino met je snoet in de zon, lekker cocoonen met een kop thee op de bank en Tony’s binnen handbereik, een Italiaans ijsje eten, een knus koffietentje, lekker lang in bed liggen op een vrije dag, een taartje eten,.. oh én sushi!! Ik word daar zó gelukkig van!

Welk inzicht kwam bij je binnen?
Door mijn burn out heb ik echt geleerd om te doen wat fijn voelt voor mij. Niet langer doen en handelen zoals het volgens de standaarden hoort, maar ‘voelen’. Wat voel ik, wat wil ik en wat vind ik? Bewustwording en het luisteren naar mijn eigen lichaam is echt iets wat ik heb geleerd en wat mij in het dagelijkse leven zoveel meer rust geeft en mij in mijn eigen kracht zet. Zó ontzettend fijn en zó waardevol!!!

Wat zou je nooit meer op die manier zo doen?
Ik wil nooit meer leven met het idee altijd te moeten voldoen aan verwachtingen van anderen. Dit heeft mij gedurende een lange periode te veel energie gekost, dat laat ik nooit meer gebeuren. Zonde! Daarnaast wil ik nooit meer werken zoals ik dat voorheen deed. Ik werkte in de jeugdzorg, een voor mij op dat moment te harde wereld. Ik ben heel gevoelig van aard, maakte veel te lange dagen met een zeer hoog stressniveau. Dit maakte mij langzaamaan kleiner en kleiner… tot er niets meer van mij over was.

Ik weet ZEKER dat ik het nooit meer zo ver zal laten komen.

Wat is je grootste les en wat heb je daaruit mee genomen?
Dat is voor mij absoluut mijn burn out geweest. Het was een mega zware les, waarbij ik vaak heb gedacht: ‘dit komt nooit meer goed!!’. Ik zat zo ontzettend diep en zag enkel nog zwart. Maar, jeetjemineetje… nu, 3 jaar later kan ik echt zeggen dat het een cadeautje voor het leven is geweest. Altijd zal ik mij bewust moeten blijven van mijn energie en hiernaar handelen. Ik heb mijn lichaam zo goed leren kennen en weet precies wat wel en niet gaat. De lessen die ik heb geleerd zijn groots en neem ik dagelijks mee in mijn werk, leefstijl, sociale contacten etc. Een verademing en dit maakt mij echt een gelukkig mens. Thank you burnie! 😉

Met alle kennis van nu, wat zou je tegen je 18-jarige ik willen zeggen?
Lieve 18-jarige Marleen, wees niet bang om iets te missen en heb niet het gevoel overal bij te willen zijn. Neem meer je rust, maar leef & dans op de momenten dat het kan en jij daar zelf zin in hebt. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf wilt. Geniet van de kleine dingen in het leven, haal gewoon eens wat makkelijker je schouders op en wees niet zo ongelofelijk streng voor jezelf, want… meer dan je best kan je niet doen. Je doet het goed, bent een leuk en mooi mens en bent helemaal goed zoals je bent. Ook als je je even niet zo happy voelt, zet dan niet dat masker op en doe alsof je alles aan kunt, nergens voor nodig. Leef niet door, maar doorleef het. Zet ‘m op! Dikke x van de 31-jarige Marleen <3

Een soort van nieuwe rubriek op Lief voor je Leif! Ik stel 5 echte, soms wat diepgaandere, vragen en dat levert oprechte antwoorden op. En het mooie aan dit vind ik dat je er zelf ook altijd wel iets uit mee kunt nemen. Een klein inzicht of een zinnetje dat binnenkomt. Vandaag geeft Marleen antwoord op de 5 echte vragen. Marleen leerde ik kennen via social media en tijdens onze eerste ontmoeting klikte het meteen. Dankjewel mooi mens voor deze mooie antwoorden! (je kunt haar trouwens hier volgen!)

Wat is voor jou geluk?
Geluk is voor mij een heeeel breed begrip. Allereerst begint geluk voor mij bij het lief zijn voor jezelf, het blij zijn met jezelf, het kunnen luisteren naar je eigen lichaam en hier vervolgens naar handelen. Zelfliefde maakt het mogelijk van een ander te houden, wat mij bij het volgende stukje gelukt brengt. De liefde voor mijn gezinnetje, family & friends. Want jeetje, wat een geluk dat zij in mijn leven zijn!

Maar geluk zit hem voor mij ook echt in de kleine dingen. Een cappuccino met je snoet in de zon, lekker cocoonen met een kop thee op de bank en Tony’s binnen handbereik, een Italiaans ijsje eten, een knus koffietentje, lekker lang in bed liggen op een vrije dag, een taartje eten,.. oh én sushi!! Ik word daar zó gelukkig van!

Welk inzicht kwam bij je binnen?
Door mijn burn out heb ik echt geleerd om te doen wat fijn voelt voor mij. Niet langer doen en handelen zoals het volgens de standaarden hoort, maar ‘voelen’. Wat voel ik, wat wil ik en wat vind ik? Bewustwording en het luisteren naar mijn eigen lichaam is echt iets wat ik heb geleerd en wat mij in het dagelijkse leven zoveel meer rust geeft en mij in mijn eigen kracht zet. Zó ontzettend fijn en zó waardevol!!!

Wat zou je nooit meer op die manier zo doen?
Ik wil nooit meer leven met het idee altijd te moeten voldoen aan verwachtingen van anderen. Dit heeft mij gedurende een lange periode te veel energie gekost, dat laat ik nooit meer gebeuren. Zonde! Daarnaast wil ik nooit meer werken zoals ik dat voorheen deed. Ik werkte in de jeugdzorg, een voor mij op dat moment te harde wereld. Ik ben heel gevoelig van aard, maakte veel te lange dagen met een zeer hoog stressniveau. Dit maakte mij langzaamaan kleiner en kleiner… tot er niets meer van mij over was.

Ik weet ZEKER dat ik het nooit meer zo ver zal laten komen.

Wat is je grootste les en wat heb je daaruit mee genomen?
Dat is voor mij absoluut mijn burn out geweest. Het was een mega zware les, waarbij ik vaak heb gedacht: ‘dit komt nooit meer goed!!’. Ik zat zo ontzettend diep en zag enkel nog zwart. Maar, jeetjemineetje… nu, 3 jaar later kan ik echt zeggen dat het een cadeautje voor het leven is geweest. Altijd zal ik mij bewust moeten blijven van mijn energie en hiernaar handelen. Ik heb mijn lichaam zo goed leren kennen en weet precies wat wel en niet gaat. De lessen die ik heb geleerd zijn groots en neem ik dagelijks mee in mijn werk, leefstijl, sociale contacten etc. Een verademing en dit maakt mij echt een gelukkig mens. Thank you burnie! 😉

Met alle kennis van nu, wat zou je tegen je 18-jarige ik willen zeggen?
Lieve 18-jarige Marleen, wees niet bang om iets te missen en heb niet het gevoel overal bij te willen zijn. Neem meer je rust, maar leef & dans op de momenten dat het kan en jij daar zelf zin in hebt. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf wilt. Geniet van de kleine dingen in het leven, haal gewoon eens wat makkelijker je schouders op en wees niet zo ongelofelijk streng voor jezelf, want… meer dan je best kan je niet doen. Je doet het goed, bent een leuk en mooi mens en bent helemaal goed zoals je bent. Ook als je je even niet zo happy voelt, zet dan niet dat masker op en doe alsof je alles aan kunt, nergens voor nodig. Leef niet door, maar doorleef het. Zet ‘m op! Dikke x van de 31-jarige Marleen <3

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!