• Een ervaring vol levensenergie

  Het is woensdagmiddag 13.30. Ik neem plaats op een stoel en word gevraagd om mijn beide voeten stevig op de grond te zetten zodat ik goed kan aarden. Onbevangen en met een open blik zit ik hier, benieuwd naar wat gaat komen..

  Holistische therapie is het meten van trillingen waar levensenergie inzit. Het stellen van vragen leidt een biosensor door het meten van jouw energie naar een emotie, gebeurtenis of blokkade. Tijdens een holistisch consult wordt er gemeten op 4 mudra’s: lichaam, biochemie, emotie en op spiritueel vlak. Alle 4 de mudra’s hebben invloed op jouw ‘nu’ in welke vorm dan ook.

  Des te meer bijzonder is het als vrijwel meteen bij het meten van het stukje biochemie het woord blaas naar boven komt. Een gebeurtenis nog vers in mijn geheugen gegrift dat terugging naar het tweede half jaar van 2016: voor mij één grote waas van twijfel. Ik wist in die tijd niks zeker en kan me nog goed herinneren dat ik op momenten echt ten einde raad was. Moest ik mijn eigen zaak beginnen op naar wat ‘vastigheid’ wat me hier hield, wilde ik gaan reizen, en dat huis opzeggen was dat nou wel zo’n goede keuze? Ik was onstabiel en klampte me vast aan mensen waarvan ik dacht niet zonder te kunnen. Mijn hormonale problemen dreven me in die tijd regelmatig tot waanzin en daarom liet ik op 8 november anticonceptie plaatsen. Door een eerdere traumatische ervaring was dit een voor mij amper te beklimmen berg. Weken was ik in spanning, een afspraak plannen bleek onmogelijk en mijn voorgevoel zei in alles dat ik er niet goed aan deed. Ik had alleen geen keuze. Ik wilde weer gewoon mezelf worden. Tegen beter weten in onderging ik de behandeling en in die nacht belandde ik door ernstige bloedingen in het ziekenhuis. Het werd een bijna dood ervaring. De maanden daarna voelde ik me emotioneel, maar ook enorm bevrijd. Ik hakte knopen door, zegde mijn huis op en ging op reis. Beslissingen die ik voor die tijd niet in staat was te nemen. De mudra emotie brengt mijn duidelijkheid: de blaas meridiaan, overgenomen uit een vorig leven, veroorzaakte problemen rond mijn uturus en dat ging zover dat die bloeding het gevolg was. De emotie die erop zat zorgde ervoor dat ik daardoor aan alles twijfelde en nergens zeker over was. Ik voel een rilling over mijn lijf gaan. Puzzelstukjes passen in elkaar.

  Laagje voor laagje pelt holistische therapie af. We maken als mens heel veel mee zonder echt te verwerken. Deze laagjes vormen je hoe je nu in het leven staat en uiten zich in bepaalde emoties, (lichamelijke) klachten, angst, patronen of ongezonde relaties. Tijdens elk consult openbaren zich weer andere (of soms dezelfde laagjes), ze worden geïntegreerd in je lichaam en je mag ze loslaten. Je raakt vrij.

  Het pellen bracht me terug naar mijn jeugd. Achterdocht, moeite met loslaten, ongeduld en verdriet waren de kernwoorden die ik allemaal beleefde tussen mijn 12e en mijn 15e. Ik kon me gebeurtenissen letterlijk voor de geest halen, voelde pijn en liet mijn tranen gaan. Als ik al twijfels had over de echtheid van deze vorm van therapie dan waren die nu verdwenen: de mudra spiritualiteit liet in alles blijken dat het tijd was beperkende banden (hiermee verbreek je de band niet, alleen de negatieve invloed die het op je leven heeft) te verbreken met een (niet nader te noemen) persoon die mij tegenhoudt mezelf te kunnen zijn. Het was zó raak en kwam zó binnen.

  Alsof het gevoeld werd kreeg ik als cadeautje nog een boodschap mee bij het trekken van een kaart van het levensboompad: je bent klaar om iets nieuws neer te zetten en barst van de energie om te beginnen. Ga ervoor zonder voorbehoud.

  Het was een bevestiging op alles wat al zo enorm goed voelde…the dots are connected. Het was een magische middag vol energieën.

  Liefs!

  Ik heb dit consult van holistische therapie gevolgd bij Marije. Zij runt sinds een half jaar haar praktijk Van Harte en is ook een dierbare vriendin die op mijn pad kwam in een roerige periode. Ik wil het het liefst  van de daken schreeuwen maar ik hoop dat mijn blog eigenlijk al voor zich heeft gesproken: verwonder en onderga, het is zo ontzettend raak, bijzonder en kan zoveel voor je betekenen.

  Wil je meer info? Stuur dan een mailtje naar info@metvanharte.nl of bekijk de website

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  3 gedachten over “Een ervaring vol levensenergie

  1. Els Koopman schreef:

   Hee Willemijn, wat een mooi stuk en mooi helder.
   Hoop dat je mooie tijd hebt in het verre Australië.
   Blijf dicht bij jezelf en geniet.
   Bedankt voor het schrijven van dit stuk, voor marije een belangrijke recentie. Wij zijn overtuigd dat jullie het gaan redden . Liefs Els Koopman

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *