• De meisjes van Vierlieft

  Femke en Nynke zijn verliefd op het vieren van de liefde. 
Samen runnen zij (parttime) hun bedrijf Vierlieft en leggen zij met hun camera de mooiste bruiloften vast, dromend over een fulltime bestaan in wat ze het liefste doen.

  Femke: Als ‘klein meisje’ hield ik al enorm van foto’s maken. Op vakantie met mijn ouders zag ik de mooie plaatjes al voor me en had ik vaak de camera in mijn hand. Al snel kreeg ik mijn eigen exemplaar en later mijn eerste echte spiegelreflex. Heel fijn hoor, maar hoe kon ik hier nou de meest mooie plaatjes mee maken?  Verschillende cursussen volgde, maar de echte ervaring leer je pas in de praktijk. Nu, als ‘meisje’ van 27, leer ik nog steeds weer bij over mijn camera.  Ik wil mijn foto’s laten groeien, in het verhaal maar ook in de nabewerking. De liefde laten voelen vanaf een foto, want oh wat is de liefde mooi!

  
Nynke: 

Ik ben altijd al erg onder de indruk geweest van foto’s. Ik kan er uren naar kijken en verhalen bij bedenken. Een aantal jaren terug heb ik een eigen spiegelreflexcamera gekocht en een cursus gevolgd. Zo is de liefde voor het zelf fotograferen nog groter geworden. Ik heb verschillende lenzen aangeschaft en ben veel gaan oefenen.
 Ik fotografeerde veel thuis en veel vrienden en familie wisten me te vinden voor shoots. En zo ook een oud vriendinnetje. Ze wilde dat ik hun bruiloft vast kwam leggen. Aaah, dat vond ik super leuk en heel bijzonder, maar ook heel spannend! Het is een hele verantwoordelijkheid. Zo’n bijzondere dag, met allemaal speciale momenten. Alles moet in een keer goed. Vanaf dat moment kriebelde het echt wel om meer bruiloften vast te leggen. Ik vond het zo bijzonder om al die mooie momenten mee te maken en blije mensen en een prachtig bruidspaar voor de lens te hebben. Maar die stap nemen vond ik super eng. Zoveel ervaring had ik op dat moment nog helemaal niet. En waar begin je dan? Dus liet ik het eerst nog heel veilig bij familieshoots, evenementen en fijne hotspots in de buurt.

 Totdat Femke mij vroeg of ik deels hun liefdesdag vast wilde leggen. 
‘Oooh jaaa dat wil ik’! Stiekem vond ik het nog steeds eng, maar zo leuk! 
Na die dag wist ik het zeker, dit is het. Hier word ik blij van. De liefde vieren. Ik moet er gewoon wat mee doen. Na lang één kant op te zijn gegaan, waar ik mij niet gelukkig voelde, wilde ik nu echt gaan voor iets wat me blij maakt.

  En toen? 

Tijdens een van de vele thee-klets-dates kwamen deze ideeën weer ter sprake. Hoe leuk zou het zijn om onze ideeën en enthousiasme samen te voegen? Ons hart maakte een sprongetje. We voelden beide dat dit wel eens iets heel moois op zou kunnen leveren.
  We bedachten een naam en een plan en zo werd Vierlieft geboren! 

En dan? 

En dan ben je online. Maar hoe kom je aan klanten? En nog belangrijker hoe kom je aan klanten die bij je stijl passen? 
We kregen al snel aanvragen binnen. In het begin waren dit vooral ‘bekenden’, maar later ook mensen die via via of via social media bij ons terecht kwamen en gecharmeerd waren van onze stijl. Dat geeft zo’n positieve energie!

  Dromen voor later
  Wij hopen dat we binnenkort gedurfd hebben de stap te zetten om helemaal voor onszelf te kiezen. Dan zijn wij succesvolle fulltime fotografen en stylen wij de mooiste liefdesfeesten.
  Ja, dat lijkt ons echt geweldig! Van je passie echt je werk maken is net zo gaaf als het klinkt. Om op de dag van de liefde de styling en fotografie te mogen verzorgen is een heel groot cadeautje, elke keer weer.

  En stel hè? Dat alles lukt. Dan willen wij ook heel veel liefde vast leggen in de mooiste buitenlanden..want dat is ook stiekem waar we heel blij van worden, van reizen.

  Liefs, Femke en Nynke van Vierlieft

  Facebook
  Instagram

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *