• Fleur Kriegsman

  Fleur Kriegsman deed wat nog bovenaan mijn bucketlist staat: een jaar op reis. Gewoon omdat het kan. Haar jaloersmakende kiekjes op instagram maakte dat ik nieuwsgierig was naar haar verhaal. Here it is!

  Fleur: Reizen zit bij ons in de familie: vroeger heb ik met mijn ouders mooie reizen gemaakt en mijn opa en oma vertrekken nog steeds elk jaar met de backpacks naar Azië om daar een tijdje rond te trekken.

  Toen ik 16 was begon ik naast mijn middelbare school met mijn eigen bedrijf. Toen ik 2 jaar later naar Amsterdam verhuisde om daar te studeren was ik naast mijn studie vooral heel hard aan het werk. De jaren vlogen voorbij en voor ik het wist was het alweer 8 jaar later. Ik wilde wat anders: een tijdje niet werken maar reizen. Andere landen zien, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen doen. Mijn vriend stond hier precies hetzelfde in dus dat werd ons doel.

  Mijn tip voor toekomstige reizigers is dan ook zeker: maak een plan voor je reis waarmee je er naartoe werkt. Het juiste moment om te stoppen met je werk, wanneer je genoeg geld en tijd hebt om er zo een jaar tussenuit te gaan is er wellicht nooit, dus dat moet jezelf creëren!

  Na een hoop geregel en voorbereidingen was het zo ver: begin april 2016 stapten we samen het vliegtuig in om onze reis te beginnen! We begonnen in Sri Lanka, daarna volgden India, Nepal, Maleisië, Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos en Indonesië en inmiddels zijn we met een camper door Australië aan het rijden.

  Elke dag bekijken we wat we willen gaan doen en welke kant we op willen: één van de dingen die ik zo fijn vind aan reizen. Geen planning en maar zien hoe alles loopt en waar we terecht komen! Grappig is ook dat ik aan het begin van de reis nog ontzettend veel aan het plannen was: de route uitstippelen, hotels opzoeken en vooral bedenken wat ik na de reis wil gaan doen. Dat heb ik inmiddels helemaal los gelaten en geeft veel meer rust.

  We hebben inmiddels zoveel mensen ontmoet, zoveel verschillende landen en culturen gezien en ontzettend veel meegemaakt. Slapen op een bijna onbewoond eiland, gevaren door de Ganges in India (waar mensen 10 meter bij je vandaan worden gecremeerd) en op het moment dat ik dit schrijf logeren we bij een wijnboer in de wijnvelden van Australië. Natuurlijk bestaat het niet alleen maar uit hoogepunten: zo zijn we overvallen in Vietnam, hebben we een keer om 2 uur ’s nachts op straat gestaan omdat het bed vol met beestjes bleek te zitten en zijn er best wel eens momenten dat ik mijn familie mis. Maar al met al verbleken dat soort dingen bij alle mooie momenten die je meemaakt.

  Wat me het meest bijstaat als geluksmoment tijdens onze reis was toen we ongeveer 2,5 week weg waren, we met een cocktailtje op het strand in Sri Lanka zaten en echt voor het eerst in lange tijd totaal ontspannen was. Het reizen heeft mij als persoon veel relaxter gemaakt en ik hoop zeker dat ik dat vol kan blijven houden! Minder druk maken en plannen en meer genieten van het moment.

  Liefs,

  Fleur

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *