• Gezonde bounty’s

  Deze gezonde bounty’s zijn in een woord genieten en je hebt ze ook nog eens zo gemaakt! Je kunt ze in de vriezer bewaren en er wekelijks een stukje uithalen om bijvoorbeeld in het weekend lekker op te eten.

  Wat heb je nodig voor 8/10 repen?
  • 150 gram cashewnoten of amandelen
  • 200 gram dadels
  • 120 gram kokosrasp
  • 2 el honing
  • 7 el kokosolie (gesmolten)
  • 200 gram pure chocolade
  Bereidingswijze:
  1. Laag 1: mix de cashewnoten samen met de ontpitte dadels in de keukenmachine tot een plakkerig geheel. Voeg hieraan 3 el kokosolie toe, totdat je het idee hebt dat het geheel ‘vast’ genoeg is. Laat dit eventjes opstijven in de koelkast.
  2. Laag 2: mix de kokosrasp samen met de honing en 2 el kokosolie in de keukenmachine en zet dit ook kort in de koelkast.
  3. Laag 3: smelt de chocolade au bain marie en voeg hier 2 el kokosolie aan toe.
  4. Bekleed een cakeblik met een bakpapiertje. Zorg dat het papier aan de korte kant van het bakblik wat langer is zodat je de repen als ze uitgehard zijn aan het bakpapier omhoog kunt trekken.
  5. Begin met het platdrukken van de eerste laag (cashewnoten met dadels), strijk goed glad en druk aan met de bolle kant van een lepel die je even onder de warme kraan houdt.
  6. Voeg vervolgens laag 2 toe en doe dit op zelfde manier. Verdeel daarna de gesmolten chocolade hier overheen en laat de bounty’s een paar uur (liefst een nachtje) uitharden in de koelkast. Trek het bakpapiertje omhoog en snijdt de bounty in repen. Wel in de koelkast blijven bewaren!
  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  2 gedachten over “Gezonde bounty’s

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *