Zoals je aan de recepten die ik op Lief voor je Leif deel kunt zien ben ik een behoorlijke zoetekauw maar eet ik wel zoveel mogelijk suikervrij en gebruik ik waar het mogelijk is voedzame ingrediënten. Dat betekent lekker veel experimenteren in de keuken! Dit ‘gezonde’ snickers recept is voor herhaling vatbaar. (Ik eet dit soort dingen echt met mate en zie het als een extra’tje, niet als vervanging van een dagelijkse snack!)
- Bodem:
- 8 el kokosolie
- 4 el plantaardige melk
- 2 el honing
- ½ tl vanille extract
- 150 gram amandelmeel/gemalen cashewnoten of havermeel
- Karamel laag:
- 150 gram medjoul dadels
- 3 el pindakaas/amandelpasta
- 1 tl vanille extract
- 2 el water (of meer als het nog te droog is)
- Topping
- 5 el kokosolie, gesmolten
- 4 el cacao poeder
- 50 gram pure gesmolten chocolade
- Bekleed een bakblik (brownie vorm of cakeblik) met een bakpapiertje. Smelt de kokosolie. Blend de amandelmeel met de kokosolie, vanille extract, plantaardige melk en honing. Je krijgt nu een soort van deeg. Verspreid dit over je bakblik (afhankelijk of je repen of vierkante bites wilt maken) en druk goed aan. Zet in de tussentijd in de vriezer.
- Blend daarna de medjoul dadels samen met de pindakaas, vanille extract en water tot een karamel massa. Is het mengsel te droog voeg dan wat water toe. Verdeel deze laag bovenop de bodem. Houd je lepel even onder de warme kraan en druk goed aan.
- Meng vervolgens de topping. Alleen cacao poeder met kokosolie vind ik persoonlijk nogal bitter dus voeg ik er nog wat gesmolten extra pure chocolade aan toe. Verdeel de gesmolten choco over de karamel laag en maak af met een handje pinda’s. Je kunt de snickers een paar uur in de vriezer op laten stijven, ze zijn dan net wat steviger dan uit de koelkast. Laat een kwartier ontdooien voor je de snickers aansnijdt.
Zoals je aan de recepten die ik op Lief voor je Leif deel kunt zien ben ik een behoorlijke zoetekauw maar eet ik wel zoveel mogelijk suikervrij en gebruik ik waar het mogelijk is voedzame ingrediënten. Dat betekent lekker veel experimenteren in de keuken! Dit ‘gezonde’ snickers recept is voor herhaling vatbaar. (Ik eet dit soort dingen echt met mate en zie het als een extra’tje, niet als vervanging van een dagelijkse snack!)
- Bodem:
- 8 el kokosolie
- 4 el plantaardige melk
- 2 el honing
- ½ tl vanille extract
- 150 gram amandelmeel/gemalen cashewnoten of havermeel
- Karamel laag:
- 150 gram medjoul dadels
- 3 el pindakaas/amandelpasta
- 1 tl vanille extract
- 2 el water (of meer als het nog te droog is)
- Topping
- 5 el kokosolie, gesmolten
- 4 el cacao poeder
- 50 gram pure gesmolten chocolade
- Bekleed een bakblik (brownie vorm of cakeblik) met een bakpapiertje. Smelt de kokosolie. Blend de amandelmeel met de kokosolie, vanille extract, plantaardige melk en honing. Je krijgt nu een soort van deeg. Verspreid dit over je bakblik (afhankelijk of je repen of vierkante bites wilt maken) en druk goed aan. Zet in de tussentijd in de vriezer.
- Blend daarna de medjoul dadels samen met de pindakaas, vanille extract en water tot een karamel massa. Is het mengsel te droog voeg dan wat water toe. Verdeel deze laag bovenop de bodem. Houd je lepel even onder de warme kraan en druk goed aan.
- Meng vervolgens de topping. Alleen cacao poeder met kokosolie vind ik persoonlijk nogal bitter dus voeg ik er nog wat gesmolten extra pure chocolade aan toe. Verdeel de gesmolten choco over de karamel laag en maak af met een handje pinda’s. Je kunt de snickers een paar uur in de vriezer op laten stijven, ze zijn dan net wat steviger dan uit de koelkast. Laat een kwartier ontdooien voor je de snickers aansnijdt.
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment