fbpx

Lief voor je lijf

Gezonde snickers

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Zoals je aan de recepten die ik op Lief voor je Leif deel kunt zien ben ik een behoorlijke zoetekauw maar eet ik wel zoveel mogelijk suikervrij en gebruik ik waar het mogelijk is voedzame ingrediënten. Dat betekent lekker veel experimenteren in de keuken! Dit ‘gezonde’ snickers recept is  voor herhaling vatbaar. (Ik eet dit soort dingen echt met mate en zie het als een extra’tje, niet als vervanging van een dagelijkse snack!)

Wat heb je nodig (voor 10 repen)?
  • Bodem:
  • 8 el kokosolie
  • 4 el plantaardige melk
  • 2 el honing
  • ½ tl vanille extract
  • 150 gram amandelmeel/gemalen cashewnoten of havermeel
  • Karamel laag:
  • 150 gram medjoul dadels
  • 3 el pindakaas/amandelpasta
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el water (of meer als het nog te droog is)
  • Topping
  • 5 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el cacao poeder
  • 50 gram pure gesmolten chocolade

     

Bereidingswijze:
  1. Bekleed een bakblik (brownie vorm of cakeblik) met een bakpapiertje. Smelt de kokosolie. Blend de amandelmeel met de kokosolie, vanille extract, plantaardige melk en honing. Je krijgt nu een soort van deeg. Verspreid dit over je bakblik (afhankelijk of je repen of vierkante bites wilt maken) en druk goed aan. Zet in de tussentijd in de vriezer.
  2. Blend daarna de medjoul dadels samen met de pindakaas, vanille extract en water tot een karamel massa. Is het mengsel te droog voeg dan wat water toe. Verdeel deze laag bovenop de bodem. Houd je lepel even onder de warme kraan en druk goed aan.
  3. Meng vervolgens de topping. Alleen cacao poeder met kokosolie vind ik persoonlijk nogal bitter dus voeg ik er nog wat gesmolten extra pure chocolade aan toe. Verdeel de gesmolten choco over de karamel laag en maak af met een handje pinda’s. Je kunt de snickers een paar uur in de vriezer op laten stijven, ze zijn dan net wat steviger dan uit de koelkast. Laat een kwartier ontdooien voor je de snickers aansnijdt.

Zoals je aan de recepten die ik op Lief voor je Leif deel kunt zien ben ik een behoorlijke zoetekauw maar eet ik wel zoveel mogelijk suikervrij en gebruik ik waar het mogelijk is voedzame ingrediënten. Dat betekent lekker veel experimenteren in de keuken! Dit ‘gezonde’ snickers recept is  voor herhaling vatbaar. (Ik eet dit soort dingen echt met mate en zie het als een extra’tje, niet als vervanging van een dagelijkse snack!)

Wat heb je nodig (voor 10 repen)?
  • Bodem:
  • 8 el kokosolie
  • 4 el plantaardige melk
  • 2 el honing
  • ½ tl vanille extract
  • 150 gram amandelmeel/gemalen cashewnoten of havermeel
  • Karamel laag:
  • 150 gram medjoul dadels
  • 3 el pindakaas/amandelpasta
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el water (of meer als het nog te droog is)
  • Topping
  • 5 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el cacao poeder
  • 50 gram pure gesmolten chocolade

     

Bereidingswijze:
  1. Bekleed een bakblik (brownie vorm of cakeblik) met een bakpapiertje. Smelt de kokosolie. Blend de amandelmeel met de kokosolie, vanille extract, plantaardige melk en honing. Je krijgt nu een soort van deeg. Verspreid dit over je bakblik (afhankelijk of je repen of vierkante bites wilt maken) en druk goed aan. Zet in de tussentijd in de vriezer.
  2. Blend daarna de medjoul dadels samen met de pindakaas, vanille extract en water tot een karamel massa. Is het mengsel te droog voeg dan wat water toe. Verdeel deze laag bovenop de bodem. Houd je lepel even onder de warme kraan en druk goed aan.
  3. Meng vervolgens de topping. Alleen cacao poeder met kokosolie vind ik persoonlijk nogal bitter dus voeg ik er nog wat gesmolten extra pure chocolade aan toe. Verdeel de gesmolten choco over de karamel laag en maak af met een handje pinda’s. Je kunt de snickers een paar uur in de vriezer op laten stijven, ze zijn dan net wat steviger dan uit de koelkast. Laat een kwartier ontdooien voor je de snickers aansnijdt.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!