• Girlboss: de baas over je eigen leven

  Een girlboss is iemand die baas is over haar eigen leven. Iemand die krijgt wat ze wil omdat ze ervoor werkt. De vrouw is allang niet meer ondergeschikt in onze samenleving. We kunnen alles bereiken als we maar willen. Sophia Amoruso is de oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal, een organisatie met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en 350 personeelsleden. In zes jaar tijd heeft ze dit naar de top geholpen en dit terwijl ze tot haar tweeëntwintigste van baantje naar baantje hopte en totaal niet wist wat ze wilde doen met haar leven. Ze schreef het boek #Girlboss: omdat jij de wereld gaat bestormen, net als zij gedaan heeft. Sophia leert je in het boek wanneer je moet loslaten en wanneer je om meer moet vragen. Ze leert je vragen te stellen en niet voor lief te nemen, ze leert je wanneer je regels moet volgen en wanneer je ze moet herschrijven. Ik las het boek in één ruk uit en deel de belangrijkste tips met je die ik zelf wat aangevuld heb. Maar eigenlijk… vind ik gewoon dat je het boek zelf moet lezen:-).

  Wordt nooit volwassen, nooit vervelend en laat niemand je vertellen wat je moet doen. Ouder worden betekent niet per definitie dat je altijd maar verstandig in het leven moet staan. In sommige situaties heb je gewoon nog even dat kind in je nodig en laat niemand je ooit vertellen dat je dat af moet leren.

  Als jij in jezelf gelooft gaan andere mensen ook in jou geloven. Sophia begon vanuit het tuinhuis waarin ze woonde vintage kleding te verkopen op Ebay. De kleding op de kop tikken, de omschrijving van het stuk op de website, het stylen van het model, de fotografie, ze deed het allemaal vol passie zonder dat ze maar enig moment dacht dat dit ooit zou uitgroeien tot iets groots. Passie is altijd wat je moet blijven drijven. Toen ze uit haar tuinhuis groeide kreeg ze in de gaten dat ze weleens iets moois in handen zou kunnen hebben. Iets waar ze de rest van de wereld nog van moest overtuigen. Geloven in jezelf.

  A girlboss knows when to throw punches and when to roll with them. Een heel belangrijk puntje. Wanneer bijt je je tong eraf en blijf je vriendelijk glimlachen en wanneer weet je wanneer je alles in de strijd moet gooien?

  In iedere mislukking zitten geheime kansen verborgen. Mislukkingen maken je meer gedreven dan ooit. Je hebt ze nodig, het maakt het bereiken van jouw doel alleen maar veel meer bijzonder.

  We hebben controle over onze gedachten en onze gedachten hebben controle over ons leven. De manier waarop je naar situaties kijkt heeft alle invloed op je leven, jij beslist hoe die manier van kijken is.

  Raak niet zo gefocust op één enkele kans dat je blind wordt voor alle andere kansen die zich voordoen. Je kunt een doel hebben in je leven, een passie die je drijft om tot het uiterste te gaan. Maar je pad in het leven bepaal je niet alleen zelf. Houd daarom je ogen ook open voor alle andere mooie dingen die zich voordoen, misschien passen deze wel nóg beter bij je?

  Omarm alles wat je anders maakt. We hebben al genoeg mensen die allemaal hetzelfde willen zijn. Ook al maakte een bepaalde eigenschap je vroeger onzeker, misschien is het nu wel datgene wat jou nu verder gaat brengen.

  Je hebt nergens invloed op, alleen hoe hard je het probeert. Iets wat ik nogal eens mis in mensen. Het is niet het lot, de stand van de maan of een geluksbandje wat jou verder gaat brengen. Je moet keihard werken en nooit opgeven.

  Als je begint met luisteren zul je erachter komen dat je hart al die tijd al heeft geweten waar het om ging. Doe alles op gevoel lief mens, het is het enige in jou die je altijd hetgeen verteld wat verbonden is met jou. Niet met omstandigheden, niet met andere mensen, niet met verstandig zijn. Je gevoel.

  Liefs

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *