fbpx

Blogs

Giselle Habraken

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Giselle Habraken is een echte droomdoener. Ze houdt ervan om in het diepe te springen en regelmatig het roer totaal om te gooien, en dat deed ze dus ook toen ze haar baan in loondienst opzegde om te gaan ondernemen. In NYC werd ze werd verliefd op de ambacht van kaarsen maken en terug in Nederland startte ze Brandt kaarsen.

Voordat je met Brandt begon, hoe zag je leven er toen uit? Heb je bijvoorbeeld gestudeerd? En ook leuk om te weten: had je vanaf jongs af aan al een bepaalde passie en een visie voor je leven?
Giselle: ‘‘Ik heb Integrale Veiligheidskunde gestudeerd en een tijd in die sector gewerkt. Super interessant werk. Als laatste baan in loondienst heb ik voor het Van Gogh gewerkt als profiler. Ik heb altijd graag bij de politie willen werken en een van mijn grote passies was (en is, al doe ik daar nu minder mee) acteren. Erg uiteenlopende dingen dus!’’

Je liefde voor het maken van kaarsen ontdekte je in New York City...
‘‘Toen ik tussen twee banen zat in de veiligheidssector kon ik een vriendin in NYC helpen met het maken van haar voorraad. Ik vond met mijn handen werken altijd erg leuk, dus geen probleem! Echter, eenmaal in New York werd ik verliefd op de ambacht. Waarom? Het is het constant afmaken van een product. Je hebt altijd resultaat en en zijn veel verschillende handelingen. Ik vind het fijn om vanuit dat perspectief gefocust en hard te werken. Aan de andere kant vind ik het heerlijk om creatief te zijn, nieuwe producten en dergelijke te bedenken. Weer thuis besloot ik Brandt op te richten.’’

Wat is je missie met Brandt en hoe belangrijk is voor jou het duurzame aspect? 
‘‘Mijn missie is een natuurlijk, duurzaam en esthetisch alternatief te bieden voor traditionele kaarsen. Een kaars die zowel toegankelijk qua uiterlijk als qua geuren is en herinneringen oproept. Ik probeer de kaars zo duurzaam mogelijk te maken, door gebruik van ingrediënten, de potjes te kunnen navullen met de Refill Collection en aandacht te vragen voor de waarde van een ambacht.’’

Je hebt van Brandt in korte tijd een succesvol bedrijf gemaakt. Wat heeft geleid tot dat succes denk jij?
‘‘Ik denk dat het succes deels te maken heeft met mijn enthousiasme voor het vak en de kaarsen. Daarnaast neem ik het hebben van een bedrijf serieus en order alles in mijn spreadsheets. Ik hou graag mijn administratie bij en sta erg open voor ideeën en tips van anderen!’’

Wat zou je mee willen geven aan de lezer die aan het begin staat van het opzetten van een bedrijf, of het najagen van haar dromen?
‘‘Iets waar ik dankbaar voor ben is dat ik me besef hoe belangrijk elke uitdaging of moeilijkheid is. Ik zou het eerste jaar van Brandt voor geen goud hebben willen missen, ook al duurde het soms lang en was het onzeker waar bepaalde beslissingen toe zouden leiden. Maar juist door daar plezier uit te halen en het als onderdeel van het bedrijf te zien, heb ik altijd het vertrouwen gehad. Ik zie iets wat niet lukt niet als falen maar als een check van: ‘ah dit werkt blijkbaar niet, dan gaan we eens kijken wat wel werkt’.’’

Je kunt Brandt kaarsen volgen op Instagram, of neem een kijkje op de website!

Giselle Habraken is een echte droomdoener. Ze houdt ervan om in het diepe te springen en regelmatig het roer totaal om te gooien, en dat deed ze dus ook toen ze haar baan in loondienst opzegde om te gaan ondernemen. In NYC werd ze werd verliefd op de ambacht van kaarsen maken en terug in Nederland startte ze Brandt kaarsen.

Voordat je met Brandt begon, hoe zag je leven er toen uit? Heb je bijvoorbeeld gestudeerd? En ook leuk om te weten: had je vanaf jongs af aan al een bepaalde passie en een visie voor je leven?
Giselle: ‘‘Ik heb Integrale Veiligheidskunde gestudeerd en een tijd in die sector gewerkt. Super interessant werk. Als laatste baan in loondienst heb ik voor het Van Gogh gewerkt als profiler. Ik heb altijd graag bij de politie willen werken en een van mijn grote passies was (en is, al doe ik daar nu minder mee) acteren. Erg uiteenlopende dingen dus!’’

Je liefde voor het maken van kaarsen ontdekte je in New York City...
‘‘Toen ik tussen twee banen zat in de veiligheidssector kon ik een vriendin in NYC helpen met het maken van haar voorraad. Ik vond met mijn handen werken altijd erg leuk, dus geen probleem! Echter, eenmaal in New York werd ik verliefd op de ambacht. Waarom? Het is het constant afmaken van een product. Je hebt altijd resultaat en en zijn veel verschillende handelingen. Ik vind het fijn om vanuit dat perspectief gefocust en hard te werken. Aan de andere kant vind ik het heerlijk om creatief te zijn, nieuwe producten en dergelijke te bedenken. Weer thuis besloot ik Brandt op te richten.’’

Wat is je missie met Brandt en hoe belangrijk is voor jou het duurzame aspect? 
‘‘Mijn missie is een natuurlijk, duurzaam en esthetisch alternatief te bieden voor traditionele kaarsen. Een kaars die zowel toegankelijk qua uiterlijk als qua geuren is en herinneringen oproept. Ik probeer de kaars zo duurzaam mogelijk te maken, door gebruik van ingrediënten, de potjes te kunnen navullen met de Refill Collection en aandacht te vragen voor de waarde van een ambacht.’’

Je hebt van Brandt in korte tijd een succesvol bedrijf gemaakt. Wat heeft geleid tot dat succes denk jij?
‘‘Ik denk dat het succes deels te maken heeft met mijn enthousiasme voor het vak en de kaarsen. Daarnaast neem ik het hebben van een bedrijf serieus en order alles in mijn spreadsheets. Ik hou graag mijn administratie bij en sta erg open voor ideeën en tips van anderen!’’

Wat zou je mee willen geven aan de lezer die aan het begin staat van het opzetten van een bedrijf, of het najagen van haar dromen?
‘‘Iets waar ik dankbaar voor ben is dat ik me besef hoe belangrijk elke uitdaging of moeilijkheid is. Ik zou het eerste jaar van Brandt voor geen goud hebben willen missen, ook al duurde het soms lang en was het onzeker waar bepaalde beslissingen toe zouden leiden. Maar juist door daar plezier uit te halen en het als onderdeel van het bedrijf te zien, heb ik altijd het vertrouwen gehad. Ik zie iets wat niet lukt niet als falen maar als een check van: ‘ah dit werkt blijkbaar niet, dan gaan we eens kijken wat wel werkt’.’’

Je kunt Brandt kaarsen volgen op Instagram, of neem een kijkje op de website!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!