• Giselle Habraken

  Giselle Habraken is een echte droomdoener. Ze houdt ervan om in het diepe te springen en regelmatig het roer totaal om te gooien, en dat deed ze dus ook toen ze haar baan in loondienst opzegde om te gaan ondernemen. In NYC werd ze werd verliefd op de ambacht van kaarsen maken en terug in Nederland startte ze Brandt kaarsen.

  Voordat je met Brandt begon, hoe zag je leven er toen uit? Heb je bijvoorbeeld gestudeerd? En ook leuk om te weten: had je vanaf jongs af aan al een bepaalde passie en een visie voor je leven?
  Giselle: ‘‘Ik heb Integrale Veiligheidskunde gestudeerd en een tijd in die sector gewerkt. Super interessant werk. Als laatste baan in loondienst heb ik voor het Van Gogh gewerkt als profiler. Ik heb altijd graag bij de politie willen werken en een van mijn grote passies was (en is, al doe ik daar nu minder mee) acteren. Erg uiteenlopende dingen dus!’’

  Je liefde voor het maken van kaarsen ontdekte je in New York City...
  ‘‘Toen ik tussen twee banen zat in de veiligheidssector kon ik een vriendin in NYC helpen met het maken van haar voorraad. Ik vond met mijn handen werken altijd erg leuk, dus geen probleem! Echter, eenmaal in New York werd ik verliefd op de ambacht. Waarom? Het is het constant afmaken van een product. Je hebt altijd resultaat en en zijn veel verschillende handelingen. Ik vind het fijn om vanuit dat perspectief gefocust en hard te werken. Aan de andere kant vind ik het heerlijk om creatief te zijn, nieuwe producten en dergelijke te bedenken. Weer thuis besloot ik Brandt op te richten.’’

  Wat is je missie met Brandt en hoe belangrijk is voor jou het duurzame aspect? 
  ‘‘Mijn missie is een natuurlijk, duurzaam en esthetisch alternatief te bieden voor traditionele kaarsen. Een kaars die zowel toegankelijk qua uiterlijk als qua geuren is en herinneringen oproept. Ik probeer de kaars zo duurzaam mogelijk te maken, door gebruik van ingrediënten, de potjes te kunnen navullen met de Refill Collection en aandacht te vragen voor de waarde van een ambacht.’’

  Je hebt van Brandt in korte tijd een succesvol bedrijf gemaakt. Wat heeft geleid tot dat succes denk jij?
  ‘‘Ik denk dat het succes deels te maken heeft met mijn enthousiasme voor het vak en de kaarsen. Daarnaast neem ik het hebben van een bedrijf serieus en order alles in mijn spreadsheets. Ik hou graag mijn administratie bij en sta erg open voor ideeën en tips van anderen!’’

  Wat zou je mee willen geven aan de lezer die aan het begin staat van het opzetten van een bedrijf, of het najagen van haar dromen?
  ‘‘Iets waar ik dankbaar voor ben is dat ik me besef hoe belangrijk elke uitdaging of moeilijkheid is. Ik zou het eerste jaar van Brandt voor geen goud hebben willen missen, ook al duurde het soms lang en was het onzeker waar bepaalde beslissingen toe zouden leiden. Maar juist door daar plezier uit te halen en het als onderdeel van het bedrijf te zien, heb ik altijd het vertrouwen gehad. Ik zie iets wat niet lukt niet als falen maar als een check van: ‘ah dit werkt blijkbaar niet, dan gaan we eens kijken wat wel werkt’.’’

  Je kunt Brandt kaarsen volgen op Instagram, of neem een kijkje op de website!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *