Vroeger verslond ik die pakken met van die grote brokken cruesli in de wetenschap dat het gezond was (dat stond namelijk op het pak). Inmiddels weet ik wel beter start ik de dag met echte voedingsstoffen en maak ik meestal een smoothie, een ontbijtbowl of iets van havermout. Toch heb ik zo af en toe nog wel zin in iets granola achtigs. Ik ging aan het googelen, deed wat inspiratie op op een Amerikaanse website en dook de keuken in om te gaan experimenteren. Het recept is heel goed gelukt dus ik deel het met je!
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitten
- 150 gram walnoten
- 8 medjoul dadels
- 2 el pindakaas/notenpasta
- Scheutje amandelmelk/kokosmelk (50 ml)
- Drupje vanille-extract
- 1 flinke tl kaneel
- Variaties: kies de noten/zaden die jij het lekkerste vindt, of gebruik in plaats van kaneel cacaopoeder
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Ontpit de dadels en doe ze samen met de pindakaas, amandelmelk en vanille-extract in de keukenmachine. Mix tot een glad en plakkerig geheel.
- Doe dit mengsel apart in een kom en mix daarna de noten en zaden in de keukenmachine tot een grove maling (dus niet helemaal fijn).
- Doe vervolgens deze 2 mengsels samen in een kom en kneed goed door elkaar.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het granola mengsel. Op deze manier kun je je granola chunks zo klein of groot maken als je zelf wilt, de dadels zorgen ervoor dat het blijft plakken.
- Verdeel als laatste flink wat kaneel over de granola en zet de bakplaat in de oven.
- Schep de granola om de 5/10 minuutjes even om. Na ruim 20 minuten was de granola bij mij krokant.
- Laat daarna een half uurtje goed afkoelen en genieten maar!
- Je kunt deze granola chunks prima een kleine week bewaren in een afgedekte pot.
Vroeger verslond ik die pakken met van die grote brokken cruesli in de wetenschap dat het gezond was (dat stond namelijk op het pak). Inmiddels weet ik wel beter start ik de dag met echte voedingsstoffen en maak ik meestal een smoothie, een ontbijtbowl of iets van havermout. Toch heb ik zo af en toe nog wel zin in iets granola achtigs. Ik ging aan het googelen, deed wat inspiratie op op een Amerikaanse website en dook de keuken in om te gaan experimenteren. Het recept is heel goed gelukt dus ik deel het met je!
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitten
- 150 gram walnoten
- 8 medjoul dadels
- 2 el pindakaas/notenpasta
- Scheutje amandelmelk/kokosmelk (50 ml)
- Drupje vanille-extract
- 1 flinke tl kaneel
- Variaties: kies de noten/zaden die jij het lekkerste vindt, of gebruik in plaats van kaneel cacaopoeder
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Ontpit de dadels en doe ze samen met de pindakaas, amandelmelk en vanille-extract in de keukenmachine. Mix tot een glad en plakkerig geheel.
- Doe dit mengsel apart in een kom en mix daarna de noten en zaden in de keukenmachine tot een grove maling (dus niet helemaal fijn).
- Doe vervolgens deze 2 mengsels samen in een kom en kneed goed door elkaar.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het granola mengsel. Op deze manier kun je je granola chunks zo klein of groot maken als je zelf wilt, de dadels zorgen ervoor dat het blijft plakken.
- Verdeel als laatste flink wat kaneel over de granola en zet de bakplaat in de oven.
- Schep de granola om de 5/10 minuutjes even om. Na ruim 20 minuten was de granola bij mij krokant.
- Laat daarna een half uurtje goed afkoelen en genieten maar!
- Je kunt deze granola chunks prima een kleine week bewaren in een afgedekte pot.
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment