fbpx

Recepten

Granola chunks

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Vroeger verslond ik die pakken met van die grote brokken cruesli in de wetenschap dat het gezond was (dat stond namelijk op het pak). Inmiddels weet ik wel beter start ik de dag met echte voedingsstoffen en maak ik meestal een smoothie, een ontbijtbowl of iets van havermout. Toch heb ik zo af en toe nog wel zin in iets granola achtigs. Ik ging aan het googelen, deed wat inspiratie op op een Amerikaanse website en dook de keuken in om te gaan experimenteren. Het recept is heel goed gelukt dus ik deel het met je!

Wat heb je nodig (voor zes/acht porties) granola chuncks?
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 150 gram walnoten
  • 8 medjoul dadels
  • 2 el pindakaas/notenpasta
  • Scheutje amandelmelk/kokosmelk (50 ml)
  • Drupje vanille-extract
  • 1 flinke tl kaneel
  • Variaties: kies de noten/zaden die jij het lekkerste vindt, of gebruik in plaats van kaneel cacaopoeder
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Ontpit de dadels en doe ze samen met de pindakaas, amandelmelk en vanille-extract in de keukenmachine. Mix tot een glad en plakkerig geheel.
  3. Doe dit mengsel apart in een kom en mix daarna de noten en zaden in de keukenmachine tot een grove maling (dus niet helemaal fijn).
  4. Doe vervolgens deze 2 mengsels samen in een kom en kneed goed door elkaar.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het granola mengsel. Op deze manier kun je je granola chunks zo klein of groot maken als je zelf wilt, de dadels zorgen ervoor dat het blijft plakken.
  6. Verdeel als laatste flink wat kaneel over de granola en zet de bakplaat in de oven.
  7. Schep de granola om de 5/10 minuutjes even om. Na ruim 20 minuten was de granola bij mij krokant.
  8. Laat daarna een half uurtje goed afkoelen en genieten maar!
  9. Je kunt deze granola chunks prima een kleine week bewaren in een afgedekte pot.

Vroeger verslond ik die pakken met van die grote brokken cruesli in de wetenschap dat het gezond was (dat stond namelijk op het pak). Inmiddels weet ik wel beter start ik de dag met echte voedingsstoffen en maak ik meestal een smoothie, een ontbijtbowl of iets van havermout. Toch heb ik zo af en toe nog wel zin in iets granola achtigs. Ik ging aan het googelen, deed wat inspiratie op op een Amerikaanse website en dook de keuken in om te gaan experimenteren. Het recept is heel goed gelukt dus ik deel het met je!

Wat heb je nodig (voor zes/acht porties) granola chuncks?
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 150 gram walnoten
  • 8 medjoul dadels
  • 2 el pindakaas/notenpasta
  • Scheutje amandelmelk/kokosmelk (50 ml)
  • Drupje vanille-extract
  • 1 flinke tl kaneel
  • Variaties: kies de noten/zaden die jij het lekkerste vindt, of gebruik in plaats van kaneel cacaopoeder
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Ontpit de dadels en doe ze samen met de pindakaas, amandelmelk en vanille-extract in de keukenmachine. Mix tot een glad en plakkerig geheel.
  3. Doe dit mengsel apart in een kom en mix daarna de noten en zaden in de keukenmachine tot een grove maling (dus niet helemaal fijn).
  4. Doe vervolgens deze 2 mengsels samen in een kom en kneed goed door elkaar.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het granola mengsel. Op deze manier kun je je granola chunks zo klein of groot maken als je zelf wilt, de dadels zorgen ervoor dat het blijft plakken.
  6. Verdeel als laatste flink wat kaneel over de granola en zet de bakplaat in de oven.
  7. Schep de granola om de 5/10 minuutjes even om. Na ruim 20 minuten was de granola bij mij krokant.
  8. Laat daarna een half uurtje goed afkoelen en genieten maar!
  9. Je kunt deze granola chunks prima een kleine week bewaren in een afgedekte pot.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!