• In Kannen en Kruiken

  In Kannen en Kruiken is de naam van een hippe ontbijt, lunch en borrel hotspot in de Veemarktstraat in Breda. Ongeveer 1,5 jaar geleden geopend en één van de meest populaire tentjes die je in mijn stadje kunt vinden. Ik kom er inmiddels meer dan regelmatig om lekker te werken op m’n laptop en daarom vond ik dat een review niet kon ontbreken.

  Food
  Bij IKEK kun je de hele dag door ontbijten en lunchen en dat vind ik al pluspunt nummer 1. Geen gezeur met van zo laat tot zo laat bestellen als je om 4 uur gewoon zin hebt in American pancakes. Mijn foodie hart gaat sneller kloppen van de  kaart (die wisselt om de paar maanden geloof ik) van IKEK, het is hier qua eten gewoon net even wat anders dan anders. Ze mixen en matchen hier naar hartelust en het smaakt allemaal heel erg lekker. Ik nam bijvoorbeeld yoghurt met huisgemaakte granola en een bol vanille ijs, waarvan ik van tevoren dacht ”vanille ijs, als ontbijt?”. Door de zuurdere smaak van de yoghurt kwam het zoete ijs gewoon heel goed tot z’n recht en heb je een heerlijk ontbijtje. Ook zijn de wentelteefjes van suikerbrood en de overnight oats echt een aanrader. Verder proefden we de ananas mango munt kwarktaart. Voor een groot stuk betaal je wel 4,75 euro, maar je kunt er ook gerust een paar uur op teren. Benieuwd naar de verdere kaart (je kunt ook borrelen en nog meer taartjes eten)? Je checkt ‘m hier!

  Drinks
  Het drinken zal ik wat korter houden anders word het een blog waar geen einde aan komt. Ik drink hier zelf altijd graag de verse grapefruit sap met munt of de energie booster thee, maar ook de mango lassie (vers mango sap met yoghurt) en het wortel gember sapje zijn heel lekker. Verder kun je hier eindeloos borrelen met biertjes en wijntjes en kiezen uit veel verschillende koffie’tjes en thee’tjes en soda’s.

  Sfeer/interieur
  Ik ben overal fan van. Alles wat je in IKEK vindt klopt bij elkaar. Van de gekleurde stoeltjes tot de schilderijen aan de muur, van de gebaksbordjes tot de kleine dienblaadjes waar je je drankjes op geserveerd krijgt. Er heerst een fijn sfeertje, je wordt altijd mega enthousiast begroet bij binnenkomst en iedereen is welkom. Of je nou met je laptop komt werken, een boek wilt lezen of lekker in de stadstuin wilt vertoeven, want die hebben ze ook nog!

  In Kannen en Kruiken
  Veemarktstraat 45, Breda
  Openingstijden:
  Ma, di, woe, za 08.30 – 17.30u
  Do 08.30 – 21.30u
  Vrij 08.30 – 22.00u
  Zo 09.30 – 17.30u

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *