fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Blogs

De befaamde runner’s high

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

De befaamde runner’s high. Veelal vanuit een wetenschappelijk perspectief benaderd; want wat veroorzaakt nou dat schijnbaar euforische, onoverwinnelijke gevoel tijdens of na het hardlopen? Die wetenschappelijke angel haal ik er even uit; ik ben niet zo’n bèta type.
Als je me vroeger, of zelfs enkele jaren geleden, had verteld dat ik ooit het lopen van een marathon zelfs maar in overweging zou nemen, dan had ik je met een blik vol verbijstering aangekeken. Turnen, majorette, streetdance, hiphop, snorkelen, spinning; van álles is de revue gepasseerd en een leven zonder sport was ondenkbaar. Maar als ik de Coopertest moest lopen was ik diep ongelukkig en stond er voor mij één ding vast: aan mijn voeten geen hardloopschoenen. En die gedachte heb ik heel lang vastgehouden. Tot ik ineens omringd werd door collega’s die besmet waren met het hardloopvirus. Zoveel enthousiasme, zoveel energie. En toen de Ladiesrun Rotterdam op hun programma stond, besloot ik de stoute hardloopschoenen aan te trekken en hen te vergezellen. Om vervolgens na 2 maanden trainen met een enkelblessure uit te vallen. Einde oefening, hashtag fail. En dát was ik niet gewend, falen. Stiekem verdenk ik mezelf ervan dat dit me extra getriggerd heeft om te bewijzen dat ik het wél kan, dat hardlopen. En zo liep ik eind 2014, op mijn 28e en anderhalf jaar na het oplopen van mijn blessure, mijn eerste 2 hardloopwedstrijdjes van 5 en 8 kilometer. Typisch gevalletje laatbloeier. En koud over de eindstreep nam het volgende plan alweer concrete vormen aan: ik wilde finishen op de triathlon olympische afstand, en dan ook nog eens in Barcelona! Goaldigger?! Concreet betekende dat 1500 meter zwemmen in de Middellandse zee, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. En ondanks dat ik al mijn hele leven zwem, bleek hardlopen mijn sterkste onderdeel. Mijn personal trainer Marco, die ik had ingeschakeld om me triathlon proof te shapen, had het zelfs over ‘talent’.

Ik liep op wolkjes na deze fysieke (en mentale!) overwinning op mezelf en ik werd hongerig naar meer. Ik merkte dat ik het heerlijk vond om prestaties neer te zetten, doelen te behalen, mezelf en anderen te verbazen, mijn bucketlist af te vinken en uit te breiden. Dát is waar ik intens van geniet en wat me een allesomvattend gevoel van onoverwinnelijkheid kan bezorgen. Máár, het leven bestaat natuurlijk niet alleen uit wedstrijden en tijden neerzetten; dat zijn slechts de piekmomenten. Misschien nog wel intensiever is de weg ernaartoe. En als je niet kunt genieten van het bewandelen van die weg, dan is ie heel lang en verdomd saai. Mijn ‘road to New York City’ bestaat uit veel en lang trainen en dan kun je maar beter proberen die runner’s high ergens vandaan te toveren. Op het moment dat ik (liefst in de stralende zon) door de Kennemerduinen en over het strand van Bloemendaal loop, daalt er een heerlijke rust over me heen. Nothing beats the beach. Het gevarieerde landschap, de zeelucht, de zonsondergangen, de selfies met de Schotse Hooglanders; een gelukzalige glimlach zit op mijn gezicht geplakt tijdens zo’n run. Ik voel me happy, completely satisfied met mezelf en ik twijfel geen seconde of ik die finishlijn in New York ga halen. Nee, op dat soort momenten zit ik in mijn roze bubbel en kan ik de wereld aan. En dát is de essentie van de runner’s high. Mijn runner’s high.

Check mijn Instagram voor mijn road to the New York Marathon: @bo.ermes

En check mijn persoonlijke pagina op de website van KiKa om te zien waar ik het nou eigenlijk allemaal voor doe! Donaties zijn welkom en heel lief!

Liefs,
Bo

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

  1. Marloes schreef:

    Wat een ontzettend leuk stuk en wat ben ik trots op je lieverik! X

  2. Suus schreef:

    Er schuilt een schrijfster in je! Volgende doel…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden