fbpx

Droomdoeners

Fit met Iris

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Mensen die een bepaalde filosofie over voeding, balans en sporten hebben vind ik altijd interessant om te volgen. Iemand die heel erg kan genieten van een heerlijk maar ongezond taartje en daarna net zo goed met alle liefde weer een groene smoothie klaarmaakt. Iris past wat mij betreft helemaal in dit plaatje en draagt haar gezonde boodschap ook graag uit om zoveel mogelijk mensen aan het denken te zetten. Van beroep is ze diëtiste, lifestyle/vitaliteits coach en personal trainer.

Blijven leren
Mijn passies zijn voeding, sport en gezondheid. Eigenlijk altijd al geweest, maar toen ik op mijn 17de de diagnose PCOS (hormonale disbalans) kreeg besloot ik nog bewuster te gaan leven. Ik had last van acne, haaruitval, gewichtschommelingen, vermoeidheid, overbeharing en stemmingswisselingen. Ik stortte me volledig op mijn studie Voeding en Diëtetiek en dook de boeken in. Ik eet nu veel meer groente, minder snelle suikers en meer complexe vezelrijke koolhydraten, ben mijn lever gaan versterken en effectief gaan trainen. De combinatie van voldoende effectieve hormoon-proof beweging en optimaal eten heeft echt onwijs geholpen. Ik zit weer lekker in mijn vel en kan alles weer aan. Ik barst van de energie, heb geen stemmingswisselingen meer en ervaar minder stress. Wat hormoonfactor-proof voeding, de juiste (kracht)sport, een positieve instelling en stressreductie wel niet voor kunnen doen!

Nooit uitgeleerd
Ik heb Voeding en Diëtetiek gestudeerd, maaar ik ben nooit uitgeleerd natuurlijk! Ik blijf mezelf daarom ontwikkelen; volg scholingen en lees veel (wetenschappelijke) artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft. Op mijn opleiding heb ik geleerd om extra kritisch naar voeding te kijken. Ik probeer bij alles wat ik lees en ervaar de wetenschappelijke en ervaring ‘Evidence Based’ elementen te combineren…Ik zie ook ervaring als een bevinding, de wetenschap is namelijk niet de enige waarheid! Elk mens is immers anders en heeft dus ook een ander (individueel aangepast/op maat gemaakt) advies nodig.

Balans
Guilty Pleasures zijn lekkernijen die je ook meteen een ‘schuldgevoel’ bezorgen. Echter heb ik nooit schuldgevoelens als ik zogenaamd iets ‘verkeerds’ heb gegeten. Dat is zonde toch?! Ik geniet namelijk onwijs bewust en met volle vreugde van élke hap! En… ik denk niet in goed/slecht of gezond/ongezond, maar ik maak onderscheid tussen optimale voeding en minder optimale voeding. Je lichaam labelt producten namelijk niet als ‘gezond’, maar kijkt of deze producten nuttig zijn voor jouw lichaam. Mijn tip: creëer een voedingspatroon dat is afgestemd op jou als persoon én wat past bij jouw gewenste doelstellingen. Het gaat er uiteindelijk om wat werkt voor jou!

Mijn manier van eten
In de winter voornamelijk warme ontbijtjes zoals een lekkere volle pompoensoep met wat zaden/noten en een handje kiemen of een warme kom havermout/boekweitpap verrijkt met plantaardig proteïne en wat geraspte bietjes of wortels. Ik probeer namelijk bij elke maaltijd wat groente te eten. Tip van de dag voor jullie ha-ha! Daarbij soms nog wat geraspte appel, rozijntjes, moerbeien en gehakte rauwe nootjes. Om gelijk een flinke boost aan essentiële vetten binnen te krijgen voeg ik er vaak een scheutje hennepzaadolie/tarwekiemolie aan toe. En… daarnaast heeft elke maaltijd wát vet nodig voor een optimale voedingstof opname.
In de zomer eet ik vaak groene smoothies (eten ja, want je moet al-tijd goed blijven kauwen) met wat havervlokken en pitten/zaden er doorheen. Of ik maak rijstwafel ‘taartjes’ met amandelpasta, schijfjes appel, bleekselderij etc. Maar…soms ontbijt ik ook niet! Ik luister naar mijn lichaam en eet pas wanneer ik trek heb. Ik merk dat Intermittent Fasting (IF) namelijk óók goed tegen mijn PCOS- klachten werkt en ik er vitaal en energiek van wordt (je lichaam is namelijk op deze manier niet continue bezig met verteren).

Sporten
Sporten is voor mij ‘inspannende ontspanning’. Het geeft me een extra boost, focus én meer energie. Voor mij is sport méér dan alleen dat zogenaamde droomlichaam creëren. Ik vind het één van de beste manieren om jezelf te ontwikkelen. Het helpt je om (meer) stappen buiten je comfort te zetten. Richting die zone ‘where the magic happens’.
Sport maakt mij mentaal, fysiek én sociaal sterker; oftewel die beste versie van mijzelf! Je wordt namelijk niet alleen sterker in de sportschool, maar óók daar buiten. Het is namelijk zo veel meer dan simpelweg je eigen voeding bereiden, wat zonnegroetjes en een gewicht optillen. Het is een levensstijl. Het levert zelfvertrouwen, geluksmomentjes, kennis, energie én kracht!

Voor meer inspiratie a la Iris, kun je mij ook vinden op mijn Instagram account!

Liefs,
Iris

Mensen die een bepaalde filosofie over voeding, balans en sporten hebben vind ik altijd interessant om te volgen. Iemand die heel erg kan genieten van een heerlijk maar ongezond taartje en daarna net zo goed met alle liefde weer een groene smoothie klaarmaakt. Iris past wat mij betreft helemaal in dit plaatje en draagt haar gezonde boodschap ook graag uit om zoveel mogelijk mensen aan het denken te zetten. Van beroep is ze diëtiste, lifestyle/vitaliteits coach en personal trainer.

Blijven leren
Mijn passies zijn voeding, sport en gezondheid. Eigenlijk altijd al geweest, maar toen ik op mijn 17de de diagnose PCOS (hormonale disbalans) kreeg besloot ik nog bewuster te gaan leven. Ik had last van acne, haaruitval, gewichtschommelingen, vermoeidheid, overbeharing en stemmingswisselingen. Ik stortte me volledig op mijn studie Voeding en Diëtetiek en dook de boeken in. Ik eet nu veel meer groente, minder snelle suikers en meer complexe vezelrijke koolhydraten, ben mijn lever gaan versterken en effectief gaan trainen. De combinatie van voldoende effectieve hormoon-proof beweging en optimaal eten heeft echt onwijs geholpen. Ik zit weer lekker in mijn vel en kan alles weer aan. Ik barst van de energie, heb geen stemmingswisselingen meer en ervaar minder stress. Wat hormoonfactor-proof voeding, de juiste (kracht)sport, een positieve instelling en stressreductie wel niet voor kunnen doen!

Nooit uitgeleerd
Ik heb Voeding en Diëtetiek gestudeerd, maaar ik ben nooit uitgeleerd natuurlijk! Ik blijf mezelf daarom ontwikkelen; volg scholingen en lees veel (wetenschappelijke) artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft. Op mijn opleiding heb ik geleerd om extra kritisch naar voeding te kijken. Ik probeer bij alles wat ik lees en ervaar de wetenschappelijke en ervaring ‘Evidence Based’ elementen te combineren…Ik zie ook ervaring als een bevinding, de wetenschap is namelijk niet de enige waarheid! Elk mens is immers anders en heeft dus ook een ander (individueel aangepast/op maat gemaakt) advies nodig.

Balans
Guilty Pleasures zijn lekkernijen die je ook meteen een ‘schuldgevoel’ bezorgen. Echter heb ik nooit schuldgevoelens als ik zogenaamd iets ‘verkeerds’ heb gegeten. Dat is zonde toch?! Ik geniet namelijk onwijs bewust en met volle vreugde van élke hap! En… ik denk niet in goed/slecht of gezond/ongezond, maar ik maak onderscheid tussen optimale voeding en minder optimale voeding. Je lichaam labelt producten namelijk niet als ‘gezond’, maar kijkt of deze producten nuttig zijn voor jouw lichaam. Mijn tip: creëer een voedingspatroon dat is afgestemd op jou als persoon én wat past bij jouw gewenste doelstellingen. Het gaat er uiteindelijk om wat werkt voor jou!

Mijn manier van eten
In de winter voornamelijk warme ontbijtjes zoals een lekkere volle pompoensoep met wat zaden/noten en een handje kiemen of een warme kom havermout/boekweitpap verrijkt met plantaardig proteïne en wat geraspte bietjes of wortels. Ik probeer namelijk bij elke maaltijd wat groente te eten. Tip van de dag voor jullie ha-ha! Daarbij soms nog wat geraspte appel, rozijntjes, moerbeien en gehakte rauwe nootjes. Om gelijk een flinke boost aan essentiële vetten binnen te krijgen voeg ik er vaak een scheutje hennepzaadolie/tarwekiemolie aan toe. En… daarnaast heeft elke maaltijd wát vet nodig voor een optimale voedingstof opname.
In de zomer eet ik vaak groene smoothies (eten ja, want je moet al-tijd goed blijven kauwen) met wat havervlokken en pitten/zaden er doorheen. Of ik maak rijstwafel ‘taartjes’ met amandelpasta, schijfjes appel, bleekselderij etc. Maar…soms ontbijt ik ook niet! Ik luister naar mijn lichaam en eet pas wanneer ik trek heb. Ik merk dat Intermittent Fasting (IF) namelijk óók goed tegen mijn PCOS- klachten werkt en ik er vitaal en energiek van wordt (je lichaam is namelijk op deze manier niet continue bezig met verteren).

Sporten
Sporten is voor mij ‘inspannende ontspanning’. Het geeft me een extra boost, focus én meer energie. Voor mij is sport méér dan alleen dat zogenaamde droomlichaam creëren. Ik vind het één van de beste manieren om jezelf te ontwikkelen. Het helpt je om (meer) stappen buiten je comfort te zetten. Richting die zone ‘where the magic happens’.
Sport maakt mij mentaal, fysiek én sociaal sterker; oftewel die beste versie van mijzelf! Je wordt namelijk niet alleen sterker in de sportschool, maar óók daar buiten. Het is namelijk zo veel meer dan simpelweg je eigen voeding bereiden, wat zonnegroetjes en een gewicht optillen. Het is een levensstijl. Het levert zelfvertrouwen, geluksmomentjes, kennis, energie én kracht!

Voor meer inspiratie a la Iris, kun je mij ook vinden op mijn Instagram account!

Liefs,
Iris

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!