fbpx

Blogs

Karlijn van Iersel

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Na mijn bezoekje aan KAMU als nieuwe hotspot in de Boschstraat in Breda kwam ik er pas achter dat die heerlijke taarten gemaakt worden door Karlijn van Iersel van Snoreo’s en meer. Zij liet een berichtje op mijn instagram achter na het plaatsen van die lekkerste cheesecake EVER en ik ging bij haar langs. We hadden een leuk gesprek over onze wederzijdse passie: bakken! Ik was benieuwd hoe Karlijn hier nu precies ingerold was, en of ze de liefde voor taarten al van jongs af aan had.

Karlijn heeft facility management gestudeerd. Tijdens haar studie werkte ze bij Inspire Coffee Company in Breda en daar is het balletje min of meer gaan rollen. Ze bakte een cheesecake uit de Allerhande voor een personeelsuitje en was eigenlijk niet helemaal tevreden over het resultaat. De cake was veel te machtig en de perfectionist in Karlijn vond dat dat veel beter kon. Dus ging ze aan de slag, om het recept zo te verfijnen dat de perfecte cheesecake ontstond. Mét Oreo koekjes bodem, want daar is ze zo dol op. Vervolgens mocht ze 1 keer per week de ‘taart van de week’ verzorgen bij Inspire. Een tijdje later trok ze de stoute schoenen aan en vroeg ze of ze in de toekomst alle taarten voor Inspire zou mogen bakken. Yes: de eerste opdrachtgever is binnen!  Inmiddels heeft ze haar eigen bakkerij bij KAMU in de zaak met alle apparatuur voorhanden om per week zo’n 50 taarten af te leveren.

Karlijn: ”Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Er zijn verschillende aspecten waar ik een big smile van krijg. Ik werk graag aan het bedenken van nieuwe taarten. Nieuwe smaak combinaties bedenken, hoe wil ik dat de taart eruit komt te zien, wat gaat het mondgevoel zijn. Als dit hele proces zich in mijn hoofd gevormd heeft kan het testen beginnen. Soms heb je geluk en is het in een keer raak, dit zorgt voor een super big smile. Maar vaker nog is het bijstellen en kleine aspecten verbeteren. In dit hele proces kan ik echt mijn creativiteit kwijt.

Verder vind ik het erg fijn dat ik zelf aan het roer sta van mijn eigen ontwikkeling. Dit geeft mij de vrijheid om mijn dagen in te delen hoe het mij het beste uit komt.

En natuurlijk de foto’s of berichtjes van mijn klanten dat de taart goed in de smaak is gevallen. Vaak wordt er taart besteld om iets te vieren en ik vind het super als ik hier een steentje in kan bijdragen. Toch een vorm van waardering waar ik erg blij van wordt.

Wat ik het lastige vind aan ondernemen? Op het gebied van bakken ben ik een autodidact. Soms pakt een recept anders uit dan gedacht en is het raden waar het aan ligt. Dan ga je dingen aanpassen met de hoop dat het werkt. Dit proces kan wel eens frustraties oproepen. Aan de andere kant kan het ook onverwacht mooie dingen opleveren. Dit geldt ook voor andere aspecten van het ondernemen. Administratie, klanten contact, social media bij houden etc. Omdat ik een eenmanszaak ben moet ik altijd alles alleen uitzoeken, bedenken en doen. Niemand die even met je mee denkt of waar je even mee kan sparren. Uiteindelijk is het een kwestie van doen, proberen, fouten maken en het de volgende keer beter doen/aanpakken. ”

Heel bijzonder vond ik het dat Karlijn eigenlijk nooit echt een bepaalde droom heeft gehad in de richting van taarten. Ze had voor het bakken van haar eerste taart voor dat personeelsuitje nog nooit in de keuken gestaan en dit is gewoon echt op haar pad gekomen. Ze heeft het met beide handen aangegrepen en is er echt voor gegaan. Inmiddels heeft ze wel dromen hoor, maar genieten van het moment staat voorop…

Karlijn:  ”Mijn grootse droom nu is nog steeds een eigen baklocatie. Hoe en op welke manier ik hier vorm aan wil geven ben ik nog aan het uitzoeken. Only time will tell… Daarnaast zou ik in de toekomst ook graag een bakboek uit willen brengen. Om op die manier mijn liefde en plezier van het bakken ook aan andere te gunnen/over te brengen. Maar daarna ook weer heel nuchter: alles stapje voor stapje. Ik geniet nu van mijn eerste eigen bakkerij’tje en ben volop bezig met nieuwe plannen. Alles op zijn tijd en vooral ook genieten van het moment.”

Na mijn bezoekje aan KAMU als nieuwe hotspot in de Boschstraat in Breda kwam ik er pas achter dat die heerlijke taarten gemaakt worden door Karlijn van Iersel van Snoreo’s en meer. Zij liet een berichtje op mijn instagram achter na het plaatsen van die lekkerste cheesecake EVER en ik ging bij haar langs. We hadden een leuk gesprek over onze wederzijdse passie: bakken! Ik was benieuwd hoe Karlijn hier nu precies ingerold was, en of ze de liefde voor taarten al van jongs af aan had.

Karlijn heeft facility management gestudeerd. Tijdens haar studie werkte ze bij Inspire Coffee Company in Breda en daar is het balletje min of meer gaan rollen. Ze bakte een cheesecake uit de Allerhande voor een personeelsuitje en was eigenlijk niet helemaal tevreden over het resultaat. De cake was veel te machtig en de perfectionist in Karlijn vond dat dat veel beter kon. Dus ging ze aan de slag, om het recept zo te verfijnen dat de perfecte cheesecake ontstond. Mét Oreo koekjes bodem, want daar is ze zo dol op. Vervolgens mocht ze 1 keer per week de ‘taart van de week’ verzorgen bij Inspire. Een tijdje later trok ze de stoute schoenen aan en vroeg ze of ze in de toekomst alle taarten voor Inspire zou mogen bakken. Yes: de eerste opdrachtgever is binnen!  Inmiddels heeft ze haar eigen bakkerij bij KAMU in de zaak met alle apparatuur voorhanden om per week zo’n 50 taarten af te leveren.

Karlijn: ”Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Er zijn verschillende aspecten waar ik een big smile van krijg. Ik werk graag aan het bedenken van nieuwe taarten. Nieuwe smaak combinaties bedenken, hoe wil ik dat de taart eruit komt te zien, wat gaat het mondgevoel zijn. Als dit hele proces zich in mijn hoofd gevormd heeft kan het testen beginnen. Soms heb je geluk en is het in een keer raak, dit zorgt voor een super big smile. Maar vaker nog is het bijstellen en kleine aspecten verbeteren. In dit hele proces kan ik echt mijn creativiteit kwijt.

Verder vind ik het erg fijn dat ik zelf aan het roer sta van mijn eigen ontwikkeling. Dit geeft mij de vrijheid om mijn dagen in te delen hoe het mij het beste uit komt.

En natuurlijk de foto’s of berichtjes van mijn klanten dat de taart goed in de smaak is gevallen. Vaak wordt er taart besteld om iets te vieren en ik vind het super als ik hier een steentje in kan bijdragen. Toch een vorm van waardering waar ik erg blij van wordt.

Wat ik het lastige vind aan ondernemen? Op het gebied van bakken ben ik een autodidact. Soms pakt een recept anders uit dan gedacht en is het raden waar het aan ligt. Dan ga je dingen aanpassen met de hoop dat het werkt. Dit proces kan wel eens frustraties oproepen. Aan de andere kant kan het ook onverwacht mooie dingen opleveren. Dit geldt ook voor andere aspecten van het ondernemen. Administratie, klanten contact, social media bij houden etc. Omdat ik een eenmanszaak ben moet ik altijd alles alleen uitzoeken, bedenken en doen. Niemand die even met je mee denkt of waar je even mee kan sparren. Uiteindelijk is het een kwestie van doen, proberen, fouten maken en het de volgende keer beter doen/aanpakken. ”

Heel bijzonder vond ik het dat Karlijn eigenlijk nooit echt een bepaalde droom heeft gehad in de richting van taarten. Ze had voor het bakken van haar eerste taart voor dat personeelsuitje nog nooit in de keuken gestaan en dit is gewoon echt op haar pad gekomen. Ze heeft het met beide handen aangegrepen en is er echt voor gegaan. Inmiddels heeft ze wel dromen hoor, maar genieten van het moment staat voorop…

Karlijn:  ”Mijn grootse droom nu is nog steeds een eigen baklocatie. Hoe en op welke manier ik hier vorm aan wil geven ben ik nog aan het uitzoeken. Only time will tell… Daarnaast zou ik in de toekomst ook graag een bakboek uit willen brengen. Om op die manier mijn liefde en plezier van het bakken ook aan andere te gunnen/over te brengen. Maar daarna ook weer heel nuchter: alles stapje voor stapje. Ik geniet nu van mijn eerste eigen bakkerij’tje en ben volop bezig met nieuwe plannen. Alles op zijn tijd en vooral ook genieten van het moment.”

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!