• Renske Reniers

  Renske Reniers is een droomdoener, vertrok zonder plan en zonder enig idee gewoon naar het buitenland. Omdat haar gevoel haar dit duidelijk maakte. Tijdens die reis kwam ze er ook achter wat haar passie is en wat ze graag wil betekenen in het leven. Ze blogt over dit alles op Wijs&Eigen.

  Mijn naam is Renske Reniers; 25 lentes jong, vrolijk en optimistisch. Schrijven, reizen en genieten (van de zon) is wat ik het liefste doe. Sinds vorig jaar juli ben ik een afgestudeerd communicatiedeskundige en vanaf dat moment had ik geen idee wat ik met dat diploma moest. Wat ik niet wilde wist ik wel; verder studeren of fulltime werken. Tegelijkertijd voelde ik de ‘druk’ van mijn omgeving en gedreven studiegenoten, die niet konden wachten om hun carrière te starten, om een keuze te gaan maken en vooral deel te gaan nemen aan ‘het echte leven’. Ik kreeg het Spaans benauwd.

  Iets groter dan mezelf
  Ergens anderhalf jaar geleden droomde ik weg bij de gedachten om ver weg te zijn – een ver land met andere mensen, verschillende tradities en culturen en een nieuwe kijk op het leven. Al dromend bracht ik mijn afstudeerstage door, totdat ik werd overvallen door iets dat groter was dan mezelf; iets dat me vertelde of aanmoedigde een enkel ticket naar Bangkok te boeken. Ik besloot gehoor te geven aan dit idee en binnen een paar dagen had ik mijn ticket geboekt. Veel geld had ik niet en op de vraag waarom ik in godsnaam naar Thailand ging kon ik op dat moment ook geen antwoord geven. De maanden voor mijn vertrek was ik met van alles bezig, behalve mijn vertrek. Plannen had ik niet echt, alleen mijn hart ging sneller kloppen bij het idee dat ik alleen ver weg zou gaan.

  Een ander land
  De eerste weken dat ik in Thailand verbleef, had ik nog steeds geen idee waarom ik nu zo nodig daar was. Het was heel fijn, daar niet van; ik was vrij en voelde me regelmatig Elizabeth Gilbert (hoofdrolspeelster in de film Eat, pray, love) bij al het moois en nieuws dat ik op (bijna) elke straathoek tegenkwam. Totdat na een paar weken alle tekens me naar een Vipassana retraet (stilte meditatie, iets wat ik iedereen aan kan raden) in een Boeddhistisch klooster leiden. Ik, die spiritualiteit altijd weglachte, besloot om wederom gehoor te geven aan de tekens die zich presenteerde. Dit was het begin van, niet alleen de verste reis die ik ooit gemaakt heb, maar de diepste reis naar binnenin mezelf.

  Ver weg
  Nu, bijna een jaar geleden dat ik aankwam in Bangkok, ben ik in Australië. Nadat ik bijna 3 maanden als WOOFER (Willing to work On Organic Farms; dit betekent dat je werkt in ruil voor eten/drinken en accommodatie en in mijn geval yoga+ lifecoaching klassen) werk ik nu in een restaurantje in Tyalgum. Hier zal ik nog een paar weken blijven, voordat ik naar Thailand vertrek om vervolgens via Spanje naar Nederland te gaan.

  Wijs & Eigen
  Zo’n beetje alles waar ik hierboven geen antwoord op kon geven, kan ik nu wel van de daken schreeuwen; alles wat je mag weten en leren, zit al in jezelf, alleen weten we dat zelf nog niet. We (de meerderheid van huidige wereldburgers) zijn deze o-zo-simpele wijsheden kwijtgeraakt. We doen dingen die ons worden opgedragen en we denken te zijn wat ons is verteld. Met mijn blog/bedrijf Wijs&Eigen wil ik mensen bewust maken van de wijs en eigenheden die ze eigenlijk al weten en te leren houden van zichzelf zodat iedereen zijn of haar koffer vol geluk kan leven!

  Droom en missie
  Een van mijn grootste dromen is om workshops/ coaching sessies te geven die gaan over zelfliefde, je angsten overwinnen en je hart volgen; ze gaan vooral over positiviteit! En om die workshops in een warm zonnig land te laten plaatsvinden, zodat we samen uit de sleur treden (de afstand heeft voor mij alles veranderd). Ondertussen schrijf ik blogs over mijn eigen ervaringen en alles wat ik heb geleerd, omdat ik geloof dat we met zijn allen de wereld mooier kunnen maken en dit is mijn bijdrage daarin!

  Je kunt Renske ook volgen op facebook!

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *