• Koffiebar Sowieso

  De leuke net-even-wat-anders-dan-anders tentjes in Breda komen als geroepen, en wij waren er in ieder geval echt meeeer dan aan toe!
  Koffiebar Sowieso is sinds vandaag geopend, en aangezien ‘ie bij mij om de hoek zit, en ik allang een kletspraatje met Jop (de eigenaar) had gemaakt, was het natuurlijk tijd voor een review!

  Koffie, koffie en koffie
  Jop is het gezicht achter koffiebar Sowieso. Hij vond het (zoals veel startende ondernemers) tijd voor wat anders en gooide het roer om. Na zijn reis naar Colombia, waar hij kennis maakte met koffieplantages en zijn liefde voor écht goede koffie begon, durfde hij in zijn hometown Breda de stap te nemen om een eigen koffiebar op te zetten. Jop is zo’n enorme liefhebber dat hij op maandag naar Amsterdam gaat om zijn eigen koffiebonen te branden. Dat móet wel bijzondere koffie zijn daar bij Sowieso en is echt een bezoekje waard als je hartje sneller gaat kloppen van een goed bakkie.

  Verse sapjes en lekkere theetjes
  Naast de verschillende koffietjes kun je bij Sowieso oa terecht voor een heerlijk versgeperste juice met groenten en fruit (YES!), appelsap, versgeperste jus, verse munt of gemberthee, of je kiest uit de verschillende theesoorten van de tea makery.

  Taartjes en breakfast all day
  Daarbij kun je natuurlijk genieten van lekkere taart (cheesecake of appeltaart) maar Koffiebar Sowieso is volgens mij óok de eerste in Breda met healthy bananenbrood en brownies op de kaart, da’s goed nieuws! Ontbijten kun je er ook prima met croissantjes  of een bakje yoghurt met muesli (breakfast all day).

  Dit alles wordt geserveerd in een heel fijn tentje, met een kleurrijk en gezellig interieur in een ongedwongen sfeertje. Jop is een fijne kerel die enthousiasme voor z’n vak uitstraalt, houdt van goede koffie (en daar eindeloooos over kan vertellen, haha) en een beetje bewust leven (gezond, biologisch) waardoor we een hele leuke koffiebar rijker zijn hier in Breda.

  Pluspunten: een heerlijke tuin, waar je met goed weer echt heel goed kunt genieten van een rustig plekje middenin de stad, koffie2go, en natuurlijk bananenbrood!

  Koffiebar Sowieso
  Nieuwstraat 46
  Openingstijden:
  Di t/m za 9 – 18
  Zo 10.30 – 18

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *