Sinds een tijdje maak ik bijna elk weekend een grote pot granola. Lekker met yoghurt en vers fruit!
- 300 gram gemengde noten (ik gebruik meestal een ongezouten en ongebrande versie met gemixte noten als: cashew, pistache, amandelen, hazelnoten, macadamia, walnoten)
- 100 gram grove havervlokken
- 150 gram zonnebloem-en pompoenpitten
- 3 el kokosolie
- Snufje vanillepoeder
- Kaneel naar smaak
- Optioneel: 2 el honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verhit in een pannetje op laag vuur de kokosolie tot deze gesmolten is.
- Hak de noten fijn (zo fijn als je zelf wilt).
- Pak een grote kom en doe hier de gehakte noten, havervlokken en pitten in.
- Voeg de kaneel, vanillepoeder en kokosolie (en evt. honing) toe en meng goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat.
- Zet de granola 20 minuten in de oven en roer elke 5 minuten even om. Blijf goed checken of het niet te hard gaat!
- Haal de granola uit de oven en laat minimaal een half uur goed afkoelen. Eet smakelijk!
Sinds een tijdje maak ik bijna elk weekend een grote pot granola. Lekker met yoghurt en vers fruit!
- 300 gram gemengde noten (ik gebruik meestal een ongezouten en ongebrande versie met gemixte noten als: cashew, pistache, amandelen, hazelnoten, macadamia, walnoten)
- 100 gram grove havervlokken
- 150 gram zonnebloem-en pompoenpitten
- 3 el kokosolie
- Snufje vanillepoeder
- Kaneel naar smaak
- Optioneel: 2 el honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verhit in een pannetje op laag vuur de kokosolie tot deze gesmolten is.
- Hak de noten fijn (zo fijn als je zelf wilt).
- Pak een grote kom en doe hier de gehakte noten, havervlokken en pitten in.
- Voeg de kaneel, vanillepoeder en kokosolie (en evt. honing) toe en meng goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat.
- Zet de granola 20 minuten in de oven en roer elke 5 minuten even om. Blijf goed checken of het niet te hard gaat!
- Haal de granola uit de oven en laat minimaal een half uur goed afkoelen. Eet smakelijk!
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment