Sinds een tijdje maak ik bijna elk weekend een grote pot granola. Lekker met yoghurt en vers fruit!
Wat heb je nodig voor een heerlijk grote pot verse granola?
- 300 gram gemengde noten (ik gebruik meestal een ongezouten en ongebrande versie met gemixte noten als: cashew, pistache, amandelen, hazelnoten, macadamia, walnoten)
- 100 gram grove havervlokken
- 150 gram zonnebloem-en pompoenpitten
- 3 el kokosolie
- Snufje vanillepoeder
- Kaneel naar smaak
- Optioneel: 2 el honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verhit in een pannetje op laag vuur de kokosolie tot deze gesmolten is.
- Hak de noten fijn (zo fijn als je zelf wilt).
- Pak een grote kom en doe hier de gehakte noten, havervlokken en pitten in.
- Voeg de kaneel, vanillepoeder en kokosolie (en evt. honing) toe en meng goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat.
- Zet de granola 20 minuten in de oven en roer elke 5 minuten even om. Blijf goed checken of het niet te hard gaat!
- Haal de granola uit de oven en laat minimaal een half uur goed afkoelen. Eet smakelijk!