• Op mijn ‘nog te lezen’ lijstje

  In plaats van dat ik deze maand mijn gelezen boeken deel (nul, kan ik je vertellen), leek het me leuk om te delen wat er nog op mijn ’te lezen lijstje’ staat. Boeken die ik in tijdschriften tegenkwam, nieuw verschenen boeken maar ook boeken die ik al tijden wil lezen (de kracht van het nu is er daar ook één van bijvoorbeeld). Misschien kun je er inspiratie uit opdoen en zit er ook iets bij wat je interesse heeft! 

  Collapsing the wave – Eric Dowsett
  Ik kwam dit boek tegen in de nieuwste Happinez waar Eric Dowsett met een interview in staat. De Australiër doet aan energy clearing – het vermogen om volledig aanwezig te kunnen zijn voor alle emoties en gevoelens die zich aandienen met een open en compassievol hart. Hij heeft een heel bijzondere en eigenlijk vrij simpele kijk op hoe je jezelf vrij kunt maken van energieën (van anderen, of bijvoorbeeld van emoties van vroeger die je maar lastig blijven vallen), dat het me wel benieuwd heeft gemaakt naar zijn boek. 

  Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smith

  Liesbeth Smith is oprichtster van het platform Mynd.nu en schreef dit boek over introvert zijn, voor als je introvert bent of te maken hebt met introverten in je omgeving. In het boek rekent ze (volgens de flap) af met het idee dat introversie iets zieligs of saais zou zijn. De stempel die het tot de dag van vandaag toch redelijk heeft. De titel ‘ik moet nog even kijken of ik kan’ is een welbekende smoes die ook ik jarenlang gebruikte als ik eigenlijk niet durfde te zeggen dat ik geen zin had om naar dat feestje of event te gaan omdat het niks voor mij was, of dat ik dan gevoelsmatig niet mezelf kon zijn. Het is een opluchting tegenwoordig dat gewoon hardop te kunnen zeggen, en het boek zal daarom wel een feest van herkenning zijn. 

  Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck 
  Ik las in de afgelopen 2 maanden 3 boeken van Griet (Het beste wat we hebben,  Vele hemels boven de zevende en Gij nu) maar ben om de één of andere reden nog niet toegekomen aan wat ze beweren dat haar beste is: kom hier dat ik u kus. Ik ben geïntrigeerd geraakt door haar schrijfstijl en haar kunst voor woorden en ze is de schrijfster die me weer aan het lezen van romans heeft gekregen. Best bijzonder dus. 

  De kracht van betekenis – Emily Esfahani Smith

  In een wereld waarin we toch veelal heel hard rennen komen we op een bepaald punt toch ook echt tot het besef van: wat geeft nou écht betekenis aan ons leven? Waarom rennen we zo hard? Is die carrière zaligmakend? Waarom streven we altijd naar geluk en lijkt het elke keer weer moeilijker te bereiken? Emily schreef het boek waarin ze beweert dat niet het streven naar geluk, maar het zorgen voor betekenis in wat je doet je leven echt waardevol maakt. Een boek vol interviews en wetenschappelijke onderzoeken om die bewering te onderstrepen. 

  Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

  Vorig jaar rond deze tijd gaf iemand mij dit boek om te lezen (wat een hint, haha). Ik kwam er alleen op dat punt in mijn leven niet doorheen. Wat niet zo gek is. In verslaafd aan liefde bespreekt Jan Geurtz de hang naar liefde en erkenning die elk mens wel heeft in zijn leven. Hij toont aan dat die zoektocht naar liefde voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing die we als kind ontwikkeld hebben en laat je ook inzien hoe je daarvan af komt, op weg naar een leven vrij van afhankelijkheid en hang naar bevestiging, met misschien wel ruimte voor een spirituele (vrije) liefdesrelatie. Ik ben altijd heel enthousiast over de video’s die ik met hem voorbij zie komen waarin hij ook al delen uit het boek toelicht, dus het lezen hiervan staat zeker op mijn lijstje. 

  Eat pray love Made Me Do it
  Een boek wat ik op de valreep tegenkwam in een tijdschrift van vorig jaar dat ik nog eens aan het doorbladeren was. Hierin delen mensen wat er na het lezen van de bestseller eten, bidden en beminnen in hun leven veranderde. De één ging op reis, de ander verhuisde naar de andere kant van de oceaan, en weer een ander maakte haar langgekoesterde droom waar. Het boek bleek veel mensen over hun angsten, twijfels of verlies heen te helpen en bracht veel teweeg. Lijkt me bijzonder en motiverend om te lezen.

  Welke boeken wil jij nog graag lezen of heb je een aanrader die je net uit hebt?

  Liefs!

  Foto: unsplash

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *