fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Groei

Overgave

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Een half jaar geleden schreef ik over een dieper gevoel van rust dat ik steeds vaker ervoer. De thrillseeker in mij vond dat maar vreemd. Niks om aan te werken, niks om naar te streven, geen angsten, geen twijfels. Gewoon: vertrouwen en zijn. Nu kan ik dat gevoel veel beter plaatsen, dát is dus innerlijke rust.

De afgelopen maanden ben ik nog een paar treetjes dieper in mijn eigen bewustzijn gezakt. Zonder dat ik ernaar op zoek was, is er een spiritueel proces in me aan de gang gegaan. Ik stuitte op een mooie video van een spiritueel leider die mij vervolgens gevoelsmatig aan de hand nam. Het was overduidelijk mijn tijd om meer te leunen op het plan van boven, om echt te leven vanuit kracht, inspiratie en licht. Tijd om mijn gedachten te ontkoppelen van mijn zijn. De controle los te laten, wat meer te gaan ‘spelen’, durven luisteren naar wat werkt en juist ook wat niet mijn weg is door alle seintjes die ik de hele dag ontvang.

De meditaties die ik elke ochtend trouw ben gaan doen, minimaal een half uur, zijn hierin zo bepalend. Ze geven me connectie met dat diepere gevoel van zijn. Omdat ik steeds vaker een glimp van mezelf opvang van wie ik écht ben en wat ik kan, is me duidelijk dat ik ook nog heel wat belemmerende overtuigingen en blokkades heb die dat ‘mooiste licht’ in de weg willen staan.

Mediteren is voor mij een moment van bewust zijn, van connectie met mezelf, maar ook om dat onkruid te gaan wieden. Wat dient me nog en wat verdient een nieuw verhaal? Welke patronen wil ik laten gaan, en welke wil ik vervangen door liefdevolle gedachtes/gewoontes die me echt ondersteunen in het leven dat ik wil leven? Negatieve gedachten (slachtoffer gedachtes, veroordeling, ‘nooit genoeg’ gedachtes) of percepties wissel ik zo in voor krachtige mantra’s. Ik visualiseer mezelf in de toekomst, en zet een mooie intentie neer van hoe ik die dag wil leven.

Dat geeft me kracht en vertrouwen. En hoewel ik vervolgens echt niet de hele dag ‘zen’ en bewust doorbreng, kan ik wel steeds vaker terugkeren naar dat gevoel als ik mezelf weer in mijn hoofd terugvind, worstelend met een hoop denigrerende stemmen. Ik kan wie ik ten diepste ben nu los zien van wat ik denk en mezelf dus losmaken van die gedachten. En in dat afpel proces, het ontmaskeren van mijn ego stuk (geconditioneerde mind) en het ontdekken van mijn kern, kom ik steeds vaker terug bij de basis. Die kern die we allemaal bezitten: liefde, licht, vreugde, vertrouwen, empathie, compassie, nieuwsgierigheid, onbevangenheid. Daar af en toe een glimp van op mogen vangen, in meditaties of kleine bewustzijn momentjes, is super bijzonder.

Het heeft me doen beseffen dat er veel meer is dan we zien. Maar ook voel ik veel sterker waarom ik (we) hier op aarde ben (zijn). Ik geloof dat we hier allemaal zijn om een bepaalde rol te vervullen. Ons volle potentieel te benutten. Ons mooiste licht te laten schijnen, omdat we zo ook het licht kunnen laten schijnen op anderen. We zijn hier om onszelf te ontwikkelen, om te groeien, dromen en verlangens waar te maken, en altijd weer uit te gaan van die enorme kracht in onszelf.

En dat vraagt vertrouwen, en overgave.

X

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

 1. Silke schreef:

  Mooi om te lezen! Ook wel herkenbaar ik ben de laatste tijd ook steeds meer hier mee bezig. Ik mediteer nu elke avond en merk dan ook dat het steeds makkelijker wordt om door de dag heen terug te keren naar rust en liefde. Ik wil hier graag nog meer en meer aandacht aan besteden en dat zal vast komen! 🙂
  Trouwens extra leuk om zoiets te lezen omdat ik het verder op blogs (nog) niet zoveel tegenkom en de herkenning wel mooi vind.

  • Willemijn schreef:

   Mooi Silke! Ikzelf volg eigenlijk geen blogs dus heb geen idee. Maar ik denk dat het niet veel besproken wordt omdat het heel persoonlijk is, en ook nog steeds een beetje ‘zweverig’ is?

   • Silke schreef:

    Ik denk inderdaad dat het toch nog wel vaak als zweverig wordt gezien, wat ik trouwens kan begrijpen al denk ik er zelf niet zo over. Het is inderdaad ook best persoonlijk, maar daarom vind ik het ook mooi dat je er juist wel over schrijft . Ik denk dat beide redenen mij tot nu toe een beetje tegenhouden er zelf veel over te praten en schrijven, maar ook dat komt denk ik nog wel! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden