Een receptje wat ik regelmatig heb gemaakt de afgelopen tijd is pittige vega kip met bloemkoolrijst. Ontzettend smaakvol! Ik eet al jaren vegetarisch en gebruik eigenlijk ook nooit vleesvervangers, maar voor dit recept maakte ik een uitzondering.
- 200 gram vegetarische kip
- 4 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- 4 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl chilipoeder
- 200 gram bloemkoolrijst (bloemkoolroosjes kort gemalen in de keukenmachine)
- 150 gram pompoen, in schijfjes of blokjes
- 2 snack komkommertjes
- Handje koriander
- Handje cashewnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 2 el olijfolie met de pompoen en rooster voor 30 minuutjes in de oven.
- Maak ondertussen de marinade voor de vega kip. Snijd het teentje knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten (olijfolie, sesamolie, sojasaus, honing en chilipoeder).
- Meng de marinade door de vega kip en bak de kip vervolgens in 10 minuutjes goudbruin. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en schep het geheel nog een paar minuutjes om.
- Als alles gaar is verdeel je de pompoen samen met de kip en bloemkoolrijst over je bord. Maak het af met verse koriander, cashewnoten en schijfjes snack komkommer.
- Eet smakelijk!
Een receptje wat ik regelmatig heb gemaakt de afgelopen tijd is pittige vega kip met bloemkoolrijst. Ontzettend smaakvol! Ik eet al jaren vegetarisch en gebruik eigenlijk ook nooit vleesvervangers, maar voor dit recept maakte ik een uitzondering.
- 200 gram vegetarische kip
- 4 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- 4 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl chilipoeder
- 200 gram bloemkoolrijst (bloemkoolroosjes kort gemalen in de keukenmachine)
- 150 gram pompoen, in schijfjes of blokjes
- 2 snack komkommertjes
- Handje koriander
- Handje cashewnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 2 el olijfolie met de pompoen en rooster voor 30 minuutjes in de oven.
- Maak ondertussen de marinade voor de vega kip. Snijd het teentje knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten (olijfolie, sesamolie, sojasaus, honing en chilipoeder).
- Meng de marinade door de vega kip en bak de kip vervolgens in 10 minuutjes goudbruin. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en schep het geheel nog een paar minuutjes om.
- Als alles gaar is verdeel je de pompoen samen met de kip en bloemkoolrijst over je bord. Maak het af met verse koriander, cashewnoten en schijfjes snack komkommer.
- Eet smakelijk!
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment