fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Recepten

Pittige vega kip met bloemkoolrijst

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Een receptje wat ik regelmatig heb gemaakt de afgelopen tijd is pittige vega kip met bloemkoolrijst. Ontzettend smaakvol! Ik eet al jaren vegetarisch en gebruik eigenlijk ook nooit vleesvervangers, maar voor dit recept maakte ik een uitzondering.

Wat heb je nodig voor twee personen?
 • 200 gram vegetarische kip
 • 4 el olijfolie
 • 1 el sesamolie
 • 4 el sojasaus
 • 1 el honing
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 tl chilipoeder
 • 200 gram bloemkoolrijst (bloemkoolroosjes kort gemalen in de keukenmachine)
 • 150 gram pompoen, in schijfjes of blokjes
 • 2 snack komkommertjes
 • Handje koriander
 • Handje cashewnoten
Bereidingswijze:
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 2 el olijfolie met de pompoen en rooster voor 30 minuutjes in de oven.
 2. Maak ondertussen de marinade voor de vega kip. Snijd het teentje knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten (olijfolie, sesamolie, sojasaus, honing en chilipoeder).
 3. Meng de marinade door de vega kip en bak de kip vervolgens in 10 minuutjes goudbruin. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en schep het geheel nog een paar minuutjes om.
 4. Als alles gaar is verdeel je de pompoen samen met de kip en bloemkoolrijst over je bord. Maak het af met verse koriander, cashewnoten en schijfjes snack komkommer.
 5. Eet smakelijk!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden