• Podcast inspiratie

  Kennis vergaren, dat is waar ik dol op ben. Inzichten van andere mensen, levensverhalen, ondernemerslessen, inspiratie opdoen. Sinds een tijdje vind ik het heerlijk om via audio op die manier te leren. Podcasts dus. 

  Wat is een podcast?
  Simpelweg gewoon een audio opname die je kunt afspelen op je telefoon. Je luistert dus alleen, en dat doe je via de apple podcast app, of via iTunes of SoundCloud. En dat is ideaal als je bijvoorbeeld onderweg bent. Als ik met de trein reis, of aan het wandelen ben, dan vind ik het heerlijk om een dosis inspiratie via mijn oren binnen te krijgen. Het fijne van een podcast vind ik dat je niet afgeleid raakt omdat het alleen maar geluid betreft, dat je regelmatig verrast wordt (een persoon die je bijvoorbeeld in eerste instantie misschien niet direct aansprak, blijkt toch een heel inspirerend verhaal te vertellen te hebben) en er zit altijd wel een tip of inzicht in het gesprek waar je persoonlijk iets aan hebt of wat mee kunt. In deze blog zet ik wat podcast inspiratie voor je op een rijtje. 

  Nederlandstalig: (titels zijn klikbaar)

  De 100% inspiratie podcast
  Het gezicht achter deze podcast is Thijs Lindhout. Zijn drijfveer: leef intens. Hij wil mensen inspiratie bieden op het gebied van ondernemen en persoonlijke ontwikkeling om echt het maximale uit het leven te halen. Dat doet hij door elke week een gast te interviewen (sporters, ondernemers, bekende Nederlanders). Thijs is oprecht, enorm enthousiast, een goede interviewer én goede luisteraar. Dat maakt deze podcast gewoon tot mijn favoriet. Juist omdat het zulke uiteenlopende gasten zijn, is het iedere keer een totaal ander gesprek. 

  Het groene hart van (samenwerking van Happinez en Growthinkers)
  Jelle Derckx is de man achter het platform Growthinkers wat neerkomt op ‘het bewust denken en groeien om te komen tot een verandering, voor jezelf en voor de wereld’. De onderwerpen van deze (eenmalige?) podcast vanuit Happinez (het tijdschrift) gaan over hoe je je in kunt zetten om de wereld een beetje beter (groener en duurzamer) te maken. Leuke gasten en veel stof tot nadenken om zelf ook bewuster in het leven te staan.

  So V’s Choice
  Soof – Sophie haar podcast heb ik recent pas ontdekt. Sophie is psycholoog, schrijver en onderneemster en heeft van haar ‘gift’ haar online business gemaakt. Ze helpt vrouwen om het maximale uit zichzelf, hun leven en hun business te halen en verteld hierin veel over de weg die ze hierin afgelegd heeft en nog steeds aan het afleggen is. Wat mij persoonlijk vooral aanspreekt is dat Sophie heel veel vanuit het spirituele werkt, juist in het ondernemen, the law of attraction haalt ze vaak aan, en op dat gebied veel dingen goed en helder uitlegt die mijn horizon ook weer verbreden. Ik vind vooral een aantal van haar eerste podcast afleveringen echte aanraders. 

  Eindbazen
  Eindbazen is de podcast van Michel Vos en Wiggert Meerman. Zij spreken met bijzondere mensen die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op allerlei gebieden. De ene podcast geniet ik me suf en denk ik ‘he he, dit is nou echt een interview’. De andere keer moet de gast zich verweren tegen alle vooroordelen (en vooral persoonlijke opvattingen) die de heren hebben en is er voor die persoon eigenlijk maar weinig ruimte. Ik ben dus semi fan. Maar misschien is het wel wat voor jou. Ik wilde je ‘m niet onthouden in ieder geval.

  De successtof podcast – Deisy Amelsbeek
  Wat een enthousiasteling is Deisy! Ik ontdekte haar nog niet zo heel lang geleden, maar vind haar podcasts echt verfrissend en vol toegevoegde waarde. Deisy haar vakgebied is marketing, maar ze praat ook over haar ondernemersleven en lessen, en deelt ook regelmatig mooie inzichten op andere gebieden. 

  Master your mindset podcast
  De podcast van Michael (Pilarczyk) en Cindy, die samen de mastermind academy runnen. Zij behandelen onderwerpen op het gebied van mindset, persoonlijke ontwikkeling, geluk en succes en willen je inspireren om echt je mooiste leven te gaan leven. Fijne podcast waar regelmatig echt heel waardevolle afleveringen tussen zitten.

  Deze Nederlandse podcast afleveringen (klikbaar) zijn wat mij betreft sowieso het luisteren waard:
  Met Els van Steijn  – teamtrainer, coach en opsteller (familieopstellingen)

  Met Jan Geurtz – schrijver en leraar Tibetaans boeddhisme 
  Met David de Kock – mede oprichter van 365 dagen succesvol 
  Met Tibor Olgers – life&businesscoach
  Met Richard de Leth – specialist in gezondheidsmanagement
  Met Maaike Ouboter – zangeres

  Als je via de apple podcast app luistert krijg je ook telkens gerelateerde (met dezelfde soort onderwerpen) podcasts te zien. Op die manier leer je ook steeds meer andere podcasts kennen en kun je zelf bepalen welke je fijn vindt om te luisteren!

  Engelstalig:

  The School of Greatness
  Mijn favoriete Engelstalige podcast! Ik heb in de afgelopen anderhalf jaar al zo ontzettend veel geleerd dankzij deze podcast, dat is ongelofelijk! Lewis Howes is een ontzettend fijne gastheer, interviewer, en de meeste conversaties zijn een enorme inspiratie. Echte gesprekken met echte mensen waar je waardevolle inzichten uit kunt opdoen. Onderwerpen: veelal persoonlijke ontwikkeling, passie/purpose & ondernemen. 

  The goaldigger podcast
  Ook een favorietje! Jenna Kutcher is fotografe, maar meer nog ondernemer en marketing expert. Ze bouwde binnen een paar jaar een online miljoenenbusiness. Haar podcasts zitten altijd bomvol waardevolle tips en to do’s op het gebied van ondernemen, maar Jenna bespreekt ook regelmatig andere onderwerpen. Het volgen waard. 

  Oprah’s SuperSoul Conversations
  Jaa! Oprah kon hier natuurlijk ook echt niet ontbreken. Oprah praat hier met spirituele leiders, schrijvers, creatievelingen, die allemaal een bepaalde inspirerende boodschap hebben. Doel van de podcast: jou oplichten en je inspireren je mooiste licht te laten schijnen, je door grote levensvragen heenleiden en uiteindelijk dichter bij jezelf te brengen.

  On purpose
  Jay Shetty is de host van deze podcast. Hij is voormalig monnik, en dat maakt dat zijn interviews en talks echt de diepte ingaan. Jay stelt altijd goede vragen en dat levert mooie gesprekken op. Ook deelt hij zijn tips en waardevolle kennis op het gebied van persoonlijke groei, mindset en gezondheid. 

  The Tim Ferriss show
  Ik ben fan van Tim sinds zijn boek The 4-hour work week, wat me alles leerde over timemanagement en keuzes maken om het leven te gaan leven wat ik graag wil. In zijn podcast is Tim net zo’n inspiratiebron. Hij interviewt enorm leuke gasten die heel uiteenlopende dingen in het leven doen. Het mooie daarvan is dat je niet in een bepaald hoekje blijft, maar ook verrassende dingen tegenkomt. 

  TED Radio Hour
  Je kent ze vast wel. Die ongelofelijk inspirerende TED talks met gasten die echt iets te vertellen hebben en je met hun verhaal inspireren, raken of iets leren. TED Radio hour is een podcast onder leiding van Guy Raz, en in elke podcast staat één onderwerp centraal waarin je dan ook fragmenten hoor van TED talks die in het verleden zijn opgenomen over dat onderwerp. Het fijne is dat je gewoon kunt luisteren als het onderwerp je interessant lijkt, en je denkt: ‘hee, hier wil ik wel meer over horen of meer van weten, want dat houdt mij ook zo bezig’. Voorbeelden: hoe emoties werken, langzamer leven, onze relatie met geld, wat is succesvol zijn? 

  The Lively Show
  Jess Lively is enorm leuk, positief en een hele pure inspiratiebron! Door haar personality staat de hele show wat mij betreft. Haar podcast is een soort talkshow waar ze enorm uiteenlopende onderwerpen behandeld, en leuke gasten interviewt. Alles met als doel om meer te leven vanuit een bepaalde intentie. Onderwerpen: ondernemen, geluk, je passie, flow. 

  Happier
  Gretchen Rubin is schrijfster van het boek ‘The Happiness Project’ dat je misschien wel kent. In haar podcast, die ze samen met haar zus host, gaat het dan ook voornamelijk over de weg naar geluk, gewoontes die bijdragen aan een gelukkiger leven, de alledaagse dingen in het leven, valkuilen en de acceptatie dat je niet altijd gelukkig hoeft te zijn. 

  Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt, let me know als je aanvullingen of andere favorieten hebt! X 

  Beelden: Unsplash

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *