• PuiCk

  PuiCk is al open sinds Augustus 2015 en ik had er tot een paar weken nog nooit van gehoord. En dat is zo mega jammer, want inmiddels ben ik best een beetje fan van dit tentje. Dus: tijd voor een review!

  Na 20 jaar carrière in de kledingbranche hebben eigenaren Arianne en Alexander het roer omgegooid en hun hart gevolgd. Met hun passies voor koken, planten en interieur is daaruit PuiCk ontstaan. ”Ons doel is : gasten laten genieten en beleven. Alles wat we verkopen moet onder de noemer puik zijn.”

  Food
  Wat me meteen heel positief opviel was dat hier gerechten op de kaart stonden die ik nog nergens in Breda heb gespot. En dat is zeldzaam hoor. Wij waren hier voor een koffietje met iets lekkers en genoten van de bananen walnoot cake en de stroopwafel brownie. Maar om te lunchen komen we hier ook zéker nog een keer terug. Je vindt er bijvoorbeeld een pitabroodje met kip en avocado, pulled pork, saté of je kiest voor de gegrilde groenten. Maar je hebt ook uitgebreide keuze uit verschillende salades (couscous, warme oosterse salade of bijvoorbeeld papadum). Ook leuk: je kunt een selectie bestellen van lunchgerechten en dan betaal je 13,50 pp. Of samen een lekkere broodplank. Maar ook aan de kids hebben ze weer gedacht. Die lunchkaart daar word ik zeker vrolijk van!

  Drinks
  Hier kan ik mijn healthy hartje wel ophalen hoor. Lekkere vers gemaakte drankjes zoals gember,-munt en ijsthee. Maar ook pruimlimo en rabarberlimo, op een warme zomerdag zeker een aanrader. Natuurlijk kun je hier ook voor een lekker koffietje terecht.

  Sfeer/interieur
  Euh ja, PuiCk is een tentje waar ik dagelijks zou kunnen komen. Omdat ik van apart houd. Lekkere banken om in te ploffen, hele fijne vintage meubels die je het liefst állemaal mee naar huis zou willen nemen, muziekjes, gewoon een relaxt sfeertje waar je uitgebreid bij kunt kletsen met iemand of lekker even alleen tot rust kunt komen. Je kunt zelfs op schommels zitten aan de bar bij het raam. Hóe leuk is dat!

  Als je houdt van een lekker relaxt en warm sfeertje met een hele vernieuwende kaart dan zou ik zeker een keer binnenlopen!

  Puick
  Veemarktstraat 56, Breda
  Openingstijden:
  Di, Wo, Vrij  10 – 17.30
  Donderdag  10 – 18
  Zaterdag  10 – 17
  Zondag  13- 17

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *